arapça klavye

HPQ-User
11-09-2008, 07:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

yaristanbul sormuş:
klavyeme arapça eklemek istiyorum dil seçeneklerine bunun için yardım bekliyorum nasıl bi proğram uygulamam lazım kalıcı olacak ama sanal değil

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp sp3 intel pentıum 4cpu 512 mb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; MSN Optimized;TR; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 1.1.4322; MSN Optimized;TR)

viking20
11-09-2008, 09:11   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

İki şekilde Arapça Klavye kullanabilirsiniz;
A). Xp ve yukarısı işletim sistemi Kullanıyorsanız ve XP CDniz varsa, bilgisayara takıp,
başlat > ayarlar > denetim masasından > Bölge ve dil seçenekleri > Diller Sekmesinden > Ek Dil Desteği > Karmaşık komut dosyası ve sağdan sola dillerin dosyaları yüklensin seçeneğini işaretleyin. Tamam'ı tuşlayın.
Arapça için gerekli olan dosyaları CDden bilgisayarınıza yükleyecektir. Daha sonra;
Diller sekmesinden "Ayrıntılar"ı tıklayın, Arapçayı seçip ekle tuşuna basın. Böylece Arapça Kılavyeniz yüklenmiş olur. Genellikle Türkçe ve Arapça kılavye geçişleri (Arapça yazarken Türkçeye dönmek veya Türkçe yazarken Arapça yazmaya başlamak) için Ctrl + Shift tuşu kullanılır. Ama siz istediğiniz tuşlarla da geçiş yapmak için ayarlama yapabilirsiniz. Tercihlerden "Tuş ayarı" tuşuna tıklayıp ayarlayabilirsiniz.
B). Hazır görsel internet üzerinden sunduğumuz sanal klavyeyi kullanarak işlem yapabilirsiniz. Sanal klavyeye ulaşmak için aşağıdaki:

(linke tıklayın.Arapça yazın kopyala yapıştır yapın,istediğiniz yerde kullanın).

Son Düzenleme: viking20 ~ 11 Eylül 2008 09:18