arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır sürekli vista üzzerinde uğraşıorum makalelere baktım sağlamaya çalıştığı kolaylıklara baktım ve KENDİMCE gördüğüm bi kaç aksaklığı sizlerle paylaşiim dedim.
öncelikle vistanın en çok beyendiğim tarafı yardım ve destek merkezinin çoook ama çoook yardımcı olması :D birde grafikleri.Yardım konularında aradığınız neyse kesinlikle onu buluyorsunuz bir konuya bakarken o konunun yardımcı elemanlarını bulabiliyorsunuz.Ayrıca destek merkezinde yapacağınız bazı şeyleri yardım menüsünde sizin yerinize yapmaya hazır ikonlar var.
fakat vistada her işletim sisteminde olduğu gibi başlangıçta hatalarla dolu.Xp de ilk çıktığı 1 yıl çok karmaşıktı ve bir çok hata ve eksikliklerle doluydu.Fakat günümüzde en çok kullanılan işletim sistemi...
yani vistanında normal bir işletim sistemine dönmesi için en az 1.5 senesi var...
Öncelikle vistanın en büyük eksikliği dos ları desteklemiyor olması...
bazı dos destekli programları kesinlikle açmıyor
vistanın yanıt vermiyor uyarısıda çok gıcık mesela bir klasördeki 200 mb lik dosyayı flash belleğinize atıyorsunuz.eğer aktarma sırasında pc niz kısa bir süre donduysa aktarma işlemi zamn aşımına uğradı uyarısı veriyor ve aktarmayı kapatıyor.Aktarma yapılan klasörde buna bağlı olarak yanıt vermiyor uyarısı veriyor.Vista burada size 3 seçenek sunuyor
programı kapat,programın yanıt vermesini bekle,programı yeniden başlat
bir kere yanıt vermesini hiç beklemeyin vermiyor bu seçeneği tıkladığınızda tekrar klasöre gidiliyor bir kaç saniye bekledikten sora ekran bbembeyaz oluyor mecburen görev yöneticisini açıp klasör ü kapatıyorsunuz.
programı yeniden başlat dediğinizde ise program açılıyor fakat bir süre sora kendi kendine kapanıyor.
programı kapat dediğinzde tekrar o programı açmaya kalkarsanız pc niz donuyor.
oyınlara girerken grafiklerinde sorun oluyor ve çoğu zaman oyunu kapatıyor ve ya donarak oynuyor.Nedeni sie siz oyuun oynarken vistanın grafikleride iş gördüyor bua sizi zor duruma sokuyor.
bir diğer kötü özelliği ise belgelerin ayrımı mesela siz resimlerimde bir resim açtınız ve sonra sildiniz çöp kutusundanda sildiniz.Fakat son kullanılanlar diye bir klasör bulunmakta klasöre girdiğinizde resmin ismine tıkladığğınıda aynı resmi tekrar görebiliyorsunuz.yani istemediğiniz başkalarının görmemesi için sildiğiniz dosyalar tekrar ortaya çıkıyor.program yüklemelerinde sorulan izin ver ve ya verme işlemine gelelim.
programı yüklemek istediğinizde karşınıza daima programın yüklenmesine izin ver/verme diye bir seçenek çıkıyor.Ve eğer programınızı yüklerken sizi izin ver deseniz bile yüklediiniz programlar adware (reklam kodlu) yazılımlar ise kesinlikle yüklemiyor.
Bazı güncelleştrimeleri yapmıyor.Güncelleştrmelerde hata veriyor.
ayrıca bazı programları kullanmak için gereken flash player,directx vb. gibi programlar yüklü olsa bile bazı oyunlarda ve ya programların çalışmasında hata verior.
şimdilik görüklerim bu kadar daha bulursam yazarım :)