Arena Bilgisayar Rezaleti -2

razor666mania
16-05-2011, 20:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

06/04/2009 tarihli Vatanbilgisayar faturalı AD7873775 fatura numaralı EKREM CEREN adına kayıtlı090700091784 seri numaralı Gigabyte X58 Extreme marka anakartım arızayaptığından dolayı 12/04/2011 tarihinde saat 19:05 de Vatan bilgisayar Elmadağşubesine bıraktım.Aradan 15 günü aşkın bir süre sonra kartınız değişitirildidediler.Kartım şu an tedavülden kalkmasına rağmen sıfırıyla değiştirdikdediler.Vatan bilgisayara gittim fakat ne göreyim..Kartımın kullanılmış hemdepinleri eğik eski püskü bir kart göndermişler.Haliyle kartı servise yenidengönderdim ve kesinlikle değişim yada üst model değil iade istediğimibelirttim.16/05/2011 tarihi itibariyle Vatan bilgisayardan bana telefongeldi.Telefonu açtım ve teknik servisdeki arkadaş bana Arena bilgisayarın ilkverdiğimde çalışmayan kartı gönderdiğini söyledi.Bu ne ciddiyetsizlik bu neterbiyesizliktir.Bana iade verilmesin hem maddi hem manevi tazminat davası açıptüm donanım
forumlarına ve Mecidiyeköydeki
tüm bilgisayar şirketlerine sizi reziledeceğim.Gigabyte
Türkiyeye de bu mailiyollayacağım inşallah sizin elinizde bu distirbütörlüğü alırlar.Nedir sizdenbenim gibi donanım kullanıcıların çektiği eziyet.Ben grafikerim ve Home Officeçalışıyorum sizin yüzünüzden işimden oldum .Bunu çok kötü ödeyeceksiniz ya iadeçekersiniz bu karta yoksa maddi tazminat yanında manevi tazminatda açarım kararsizin.Bıktım sizinle uğraşmaktan artık.Sizin gibi rezalet bir distribütörşirket yok bu devirde.Ben 11-12 seneden beri Gigabyte kullanırım beni Gigabytedan soğuttunuz daha Gigabyte a ait hiçbir ürün almayacağım sayenizde.Sizin içinbir müşteri bin müşteriye bedel bunu unutmayın.

Bunlar eski rezilliklerinizdi

http://forum.thgtr.com/tuketici- ... ilgisayar-rezaleti/
http://forum.hardwarena.com/index.php?topic=20400.0
http://www.hardwaremania.com/for ... -134997/index4.html
http://www.sikayetim.com/memberm ... earch=&extnum=#show

Devam edin bakalım butavırlarınıza.Teknik servisi beş para etmez distribütörsünüz.Umarım işlerinizhep aksi gider.Gigabyteın elinizde distribütörlüğü alması için elimden geleniaradına koymayacağım kan davası haline getirdiniz artık.Acil bana dönüşyaparsınız ve iade çekersiniz umarım

Mami4gs
16-05-2011, 20:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
412 mesaj

Allah kolaylık versin kardeşim.Bu kadar yüzsülüğe ve rezilliğe insan pes diyor doğrusu.

razor666mania
16-05-2011, 20:50   |  #3  
OP Taze Üye
15 mesaj

sağol kardeşim bir de utanmadan adamlar bana eski calışmayan kartı gene geri gönderiyorlar..yuh yani gigabyte türkiyeyede yazdım artık bu adamlardan distribütörlük alınması lazım

Kapalı Hesap (203105)
16-05-2011, 21:35   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

öncelikle geçmiş olsun kardeş bende bir gigabayt zede olarak sana hak veriyorum gigabayt ın iğnesi olsa almam daha da asusdan da şaşmam şimdi pekde anlatmak istemiyorum benimde aynı senin gibi işler geldi başıma valla zor atlattık.tekrar geçmiş olsun

razor666mania
16-05-2011, 21:50   |  #5  
OP Taze Üye
15 mesaj

sağol kardeşim arenanın yanına bırakmayacağım zaten valla ne olursa olsun kanımın son damlasına kadar arenanın  elinden bu distribütörlüğü almaları için olumlu yada olumsuz uğraşacağım...zaten  gigabyte türkiyeyede daha düzgün biri biçimde aynı maili attım....bu adamların 1.değil 2.kez bana kazıkları....

mancınık
16-05-2011, 23:00   |  #6  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

kardeş geşmiş olsun allah kolaylıklar versin asus yani çizgi elektronik servisi gerçekten çok iyi  gtx 460 gigabyt alacaktım sırf bu arena hakkında yapılan şikayetlerden dolayı cesaret edemedim  leadtek aldım

Son Düzenleme: mancınık ~ 16 Mayıs 2011 23:04
mburak12345
16-05-2011, 23:17   |  #7  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
1,242 mesaj

o***** çocukları konuş kardeşim!!!

Banned
17-05-2011, 00:02   |  #8  
Banlandı
556 mesaj

bir defasında vatan bana ortadan ikiye çatlamış bir ups göndermişdi bu teknoloji mağazaları iyice zıvanadan çıktı nette satılan malların çoğu üzerinde outlet yazmasa bile aslında outlet ürürnler ya başına bişey gelmiş ya da bişeyi eksik zaten bu yüzden piyasanın altında.

Kapalı Hesap (200174)
17-05-2011, 00:44   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: razor666mania  
sağol kardeşim arenanın yanına bırakmayacağım zaten valla ne olursa olsun kanımın son damlasına kadar arenanın  elinden bu distribütörlüğü almaları için olumlu yada olumsuz uğraşacağım...zaten  gigabyte türkiyeyede daha düzgün biri biçimde aynı maili attım....bu adamların 1.değil 2.kez bana kazıkları....

hakkını arayan insanı her zaman sevmişimdir desteklemişimdirAlkış... Allah kolaylık versin kardeşim ayrıca geçmiş olsun

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (110366) ~ 17 Mayıs 2011 00:44
Güney62
17-05-2011, 12:44   |  #10  
Güney62 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
545 mesaj

Yasal hakkını kullanıyorsun.Bu çok güzel birşey.Sonuna kadar arkandayım:)

Karo00
17-05-2011, 12:45   |  #11  
Karo00 avatarı
Yıllanmış Üye
327 mesaj

Vatancomputerin müşteri hizmetlerinden kimse memnun değil kendi sitesindeki fake lere kanmayın tabi :D

Mami4gs
17-05-2011, 13:50   |  #12  
Yıllanmış Üye
412 mesaj

Bu adamlar yüzeden firmalrda kötüleniyor benim ekran kartım gigabyte tamam sorunsuz çalışıyor ama bunlar adam gibi stoklamdıkları için ürünler başkaşeylerin altında falan eziliyor biyerden tasaruf etemeye çalışırken müşteriden kaybediyolar.

SAİNT
17-05-2011, 14:58   |  #13  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

vatanda 4 defa gigabyte markalı anakartım servise gönderildi en sonunda değişim olduğunu söylediler doğal olarak sevindim neden çünkü sıfır yada onunla eş değeer bir kart vermek zorundalardı ürünü getirdiler baktım kutu eski dedim kutu eski olsun içindeki inşallah yenidir birde açtım ne göreyim işlemci bloğunun ora komple 1 parmak toz ama nasıl çamur olmuş devrelerinn çoğu tamir hemde nasıl devrelerin bacaklarını resmen lehimle yeniden imal etmişler dedim bu nasıl terbiyesizliktir ya bilmesek olaydan anlamasak yutturacaksınız orda bir kavga gürültü istemiyorum dedim ya benim paramı iade edin ondan sonra tekrar verdim parçayı iade bekliyoruz tabi baktım msj geldi hemen koşturdum bir baktım yine aynı eski versiyıonunu göndermişler karta baktım temiz tama dedimya allah sizini nasıl biliyorsa öle yapsın dedim aldım çıktım eğer oda arızalı olsaydı kırıp atacaktım kartımın garantisinibn 4 ayı vardı ve o yüzedn uğraştırdılar beni bu vatan varya çok nankör bir mağza.

Son Düzenleme: SAİNT ~ 17 Mayıs 2011 14:58
512512AMDX6
17-05-2011, 18:17   |  #14  
512512AMDX6 avatarı
Yıllanmış Üye
560 mesaj

millette ne şans var ben 4.5 - 5 senedir intel kullanırdım bacak derdi yoktu pinsiz 775 kullanırdım amd öyle değilmiş stok fanı çıkarırken yanlışlıkla yamuldu düzeltirken 1 pin kırıldı eksen pcye gittim teknik servis hata sizde ancak ister servise gönderelim isterseniz bir yere yönlendirelim dediler yönlendirdikleri yer tanıdık çıktı işlemcide pcde de sorunsuz çalıştı eksen pc bir daha gözüme girdi...

hiç bir zaman garantiye ürün göndermedim göndermekte istemem...
foxconn sapphire asus gigabyte samsung kingston ocz  zotac gibi markaları severek sorunsuz kullandım sadece powercolor hd3650 çok ısınıyordu sattım gitti ama bu powercolor markasını kötü yapmaz ondan arkadaşım gigabyte soğuma firmadan soğu bir daha alma ordan anakart tercihim asustur 3 yıl çizgi elektronik....(gigabyte pahalı+2yıl garanti+aynı fiyata asusta daha yüksek anakart almak mümkün)...

razor666mania
17-05-2011, 19:50   |  #15  
OP Taze Üye
15 mesaj

Bugün; 19:39:08                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           [/url]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  [url=http://forum.donanimhaber.com/m_49098315/mpage_1/f_/key_//tm.htm#]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        [url=][/url]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        [url=][/url]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Gigabyte türkiyeye düzgün biçimde konuyu izah ettim ve gelen mail

Merhaba,
Öncelikle yaşanılan sıkıntılar nedeniyle üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Konu ile ilgili teknik servis firması ile iletişime geçtik neler yapılabileceğini sorguladık. Kendileri, Arena Bilgisayar ile görüşmelerin sürdüğünü en kısa sürede olumlu ya da olumsuz bir çözüm üretileceğini belirtmişlerdir. Bu konuda gelişmeler oldukça sizi bilgilendireceğiz.

Saygılar.  

Ve bugün yaşadıklarım resmen içler acısı ( aynı şekilde Gigabyte Türkiyeye mail attım o maili yazıyorum )

Merhaba

Öncelikle mailimi yanıtsız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ederim.Her türlü olumsuzluğa rağmen dediğim gibi gene sadık müşteri olduğumdan dolayı ve işlerim aksamaması için Gigabyte X58 G1 Guerilla anakart almış bulunmaktayım.Bugün Arena Bilgisayar tarafından arandım ve geçene telefon konuşmalarını size yazmak istedim

Sabah 9:30 civarlarından Arena bilgisayar bir hanımefendi beni arayıp Vatan bilgisayarı aramamı ve Arena Bilgisayar tarafından açılan arıza form numarası öğrenmemi istedi.Bende Vatan Bilgisayara telefon açıp kendilerine arıza form numarasını ilettim ve bu konuyla ilgili Arena teknik servis müdürü Muhammet Özcan Beyin bu konuyla ilgilenmesi ve bana dönüş yapmalarını söyledim

Akşam 17:00 civarında Muhammet Bey tarafıma dönüş yaptı.Kendisine durumu izah ettim hatta edemedim bile çünkü konuşmama fırsat bile vermedi neredeyse.Ben gene yaşca saygımdan dolayı ağırlıklı onu dinledim.Kendisi bana yeni gönderilen ürünle ilgili bir sıkıntı olup olmadığını sordu.Bende " Vatan bilgisayara ilk arıza ürünü geri göndermişsiniz kartı test etmedim ama kabul de etmiyorum" dedim.Kendisi bana ilk arızalı gönderdiğim ürünü tamir edip Vatan bilgisayara gönderdiğini söyleyince bende kendisine " Madem benim kartım tamir oluyordu neden bana ilk servise gönderdiğimde ikince el pinleri eğik anakart gönderdiniz " diye sorduğumda kendisi bana yasalara göre çalışan ikince el bir ürün gönderme haklarının olduğunu savunurken ben böyle bir haklarının olmadığını savundum.Dedim"Tamam ilk kartı tamir edip gönderdiniz peki madem kart tamir oluyordu neden daha önce çıkma pinleri eğik bir kart gönderdiniz"  dediğimde beni o arada mağdur durumda bırakmamak için gönderdiklerini söyledi ve ilk kartı tamir edip ilk kartı gönderdikleri tekrar belirtti.Şimdi dedim ben bu pinleri eğik kartı alsaydım benim ilk getirdiğim asıl kartımı tamir ediyordunuz daha sonra bu eski kartımı ne yapacaktınız diye sorduğumda bana gelen cevap şok ediciydi. " Siz pinleri eğik kartı aldığınız zaman bizde Gigabyte X58 Extreme kartı kullanan ve sizin gibi kartı bozulan bir kullanıcı olduğu zaman sizin kartı o kullanıcıya vereceğiz" dediği an kaynar sular indi beynimden.Bu mu sizin teknik servis anlayışınız.Bana " Bu döngü bu şekildedir ve böyle devam eder Arenada kurallar bu şekildedir" dediğinde tamam dedim bu konuyu Gigabyte Türkiyeye bildiriyorum.Bana  nereye gidersen git ben kartı Vatan bilgisayara gönderiyorum.İstediğin yere şikayet et mantığında cümleler söylediler.Bende kendilerine tamam siz kartı gönderin ben ilgili mercilere şikayet edeceğim Gigabyteın adını bu kadar lekelemeye hiç hakkınız yok koskoca Arena Bilgisayarsınız size yaptığınız yakışmıyor Çizgi elektronik sizden daha iyi hizmet veriyor dedim ve görüşme bu şekilde kapandı.Bir kere yaptıkları etik bir davranış değil.Ben dedim bakın ikinci el kart gönderdiniz ama ben Arena bir şans daha tanıdım dedim ama bana diyorki Arenaya şans falan vermenize gerek yok.Bende tartışma fazla uzamasın diye telefonumu kapadım yoksa olay daha da çirkinleşecekti ve buna gereği bile yoktu.Kendi distribütörlüğü yaptığı şirketi bile kale almayan git şikayet et Gigabyte Türkiyeye diyen bir teknik servis müdürleri varken bu şirketler daha çok firmanın adını lekeler.Ne beni ne de sizi bu şekilde küçük duruma düşürmeye asla ve asla hakkı yok bu şirketin.Benim görüşlerim bu şekildedir

Tekrar ilgili ve alakanıza teşekkür eder
İyi çalışmalar dilerim

umut101010
17-05-2011, 20:27   |  #16  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

benim asus kartta bozuldu geçen ay sağolsunlar çizgi elektronik hiç uğraşmadan para iadesi verdi vatan kıllık yaptı hediye çeki falan çizgi aradım sağolsun halletiler pc de asusdan şaşmam sırf çizgi elektronikten dolayı

razor666mania
02-06-2011, 13:29   |  #17  
OP Taze Üye
15 mesaj

2.el verdikleri kart bile bozuk cıktı gene geri gönderdim kartı

mancınık
02-06-2011, 19:33   |  #18  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

üzüldüm :(  aslında bu gerizekalı adamlar kendi bindikleri dalı kesiyorlar fakat farkında değiller ,reklamlara binlerce lira harcıyorlar gözlerine görünmüyor varlık sebebleri olan müşterilerinin canına okuyorlar  ve anlamak istemiyorlar EN BÜYÜK REKLAM MÜŞTERİ MEMNUNİYETİDİR

black_flood
03-06-2011, 08:26   |  #19  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

2. el malzeme verme olayı çok saçma 1 kere. bu konu ile ilgili olarak tüketici haklarına başvur eğer böyle bir hak olsa ben bilirdim kendimde satıyorum sistem.

sadece ve sadece şu şekildeki bir durumda firma 2. el ürün yada muadil verebilir. ürün bir şirkete yada iş yerine ait ise iş yerindeki işlerin aksamasını engellemek amacı ile muadil bir sistemi yazılı olarak teslim edebilir ve garantiye gönderilen ürünün 30 iş günü sonunda geri kendilerine verileceğini beyan eder.

bunun dışında kimsenin 2. el yada muadil ürün verme hakkı yoktur. iyi ozaman  madem böyle bir hak var herkez garantiden gelen 0 ürünleri cep etsin yerine 2. el yada fason versin olmaz böyle bir şey.