ares.

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
tonic
08-04-2005, 14:27   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,220 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Benim bi sorum var. download yaparken indirilenin yanındaki +ya basından kimlerden aldığını, bağlananları falan gösterir ya orada bir de gönderiliyor var. normalde upload, indirilenler bölümünde olması gerekiyor ama bazı indirdiklerimden alıyorlar ve bunu engelleyemiyorum. engellediğim zaman benim indirdiğimde engelleniyor. bunu önlemenin bir yolu var mı dial-upta pekde iyi olmuyor bu?

savinelli
09-04-2005, 00:04   |  #27  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005
alıntı:
Gönderen : ato

Savinelli'ye yanıt :

Areste paylaşıma kapattığım tüm dosyalar kısa bir müddet sonra kendiliğinden program tarafından yine paylaşıma açılıyor. Program bunu sürekli yapıyor ve bir ayarların saklanması - save files durumu yok.

Ares herkesin bilgisayarını bir web server'a çeviriyor. İzin vermezsen programa, o zaman da yükleme hızını korkunç yavaşlatıyor. Programı arasıra kullanıyorum. Gördüklerime inanmayayım mı ?

Neden ares'i bu kadar koruyorsun anlamadım ?



seninle aynı ares i kullandığımıza inanasım gelmiyo. çünkü benim kullandığım ve bildiğim ares programı sadece tek bir klasörü paylaşıma açıyo oda: MY SHARED FOLDER onu zaten kapayamazsın çünkü downloadların da orada depolanır ve eğer başka bir klasöre almazsan download ettiğin dosyaların zaten paylaşımdadır. Ayrıca hala web server deniyor. Öyle bir olay yok ama artık iddia etmiycem çünkü 100 yıl da tartışsak ne senin nede benim düşüncem değişmiycek.

Ben en az 2 yıldır aresi kullanıyorum. Önceden dial-up bağlantımla sadece mp3 indirirdim şimdi adsl var yüksek boyutlu dosyalar da indirebiliyorum. Şimdiye kadar en az kaynak sıkıntısını bu programda yaşadım ve bahsedilen sorunların hiç biri olmadı. Kimse sistemimi falan çökertemedi veya bilgisayarımdan benim izin vermediğim hiçbir dosyayı kimse indiremedi. Şimdi ben neye inanayım kendi yaşadıklarıma mı yoksa sana mı?

savinelli
09-04-2005, 00:18   |  #28  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005
alıntı:
Gönderen : eyupkork

Bu arkadaşa ben de cevap verem bari...

1. Getright ın aresten farklarını anlatmadık ama getright ın web sunuculardan dosya çektiğini ares in ise bir p2p yazılım olduğunu benim 13 yaşındaki yeğenimde biliyor neden açıklama yapma gereği duydun anlamadım. Sonuçta kullanıcının amacı mp3 ve film indirmek değilmi... Gerçi ben dosya arıyorum ama herneyse...

2. Sonuçta sen paylaşıma açtığın bir klasör ü kullanan kişi web serverdan bir şey çekiyormuş gibi olmuyormu???? Yok sen bu benzetmeyi çözemediysen boşuna bakıyorsun yazılara...

3. Yavaşlık sezmiyorsan demekki sen bir şeyi download etmiyorsun işlemci ve rami birkaç donanım parçasını kullanmadan nasıl download yaparsın ben hala anlamış değilim. Senin ağ kablon herhalde hiç işlem yapmadan çekiyor dosyaları... Varmı böyle bi saçmalık ya bilgisayarı kullanmayan program abicim geç sen bu ayakları senin celeron 400 de maşallah athlon 64 gibi mübarek..

4. Bence bu kadar bilmiş zannetme kendini yoksa kendi lafını kendin yersin... (Lütfen bilmediğimiz konular hakkında ELEŞTİRİ yapıp kendimizi komik duruma düşürmeyelim. Eleştirdiğimiz şeyleri mutlaka biliyor olalım.)


öncelikle üslubumun sert olduğunu söyleyen arkadaşa yukarıdaki yazıları örnek göstereyim. Bu konuşmaya karşı kim yumuşak bir üslup kullanabilir?
Neyse gelelim konumuza.
Eğer sen hala web server olayında ısrar ediyorsan önce seninle serverın çalışma mantığını ve kullanılan protokolleri tartışmak gerek, sonra da p2p sistemlerin çalışma mantığını tartışmak lazım ama dediğim gibi olay sadece ikimizinde sinirlerini bozmaktan öteye gitmiycek. Onun için boşver gitsin......

Adsl bağlantım var ve celeron 400 makinamı p2p den sürekli download yapması için 24 saat açık bırakıyorum diyorum sen bana "demekki download yapmıyorsun" diyorsun. Ozaman söyle bakalım okuduğu yazıyı anlamayan hangimiz?

Son olarak ta ben kendimi bilmiş zannetmiyorum. Bildiğimi iddia ediyorum. Bilmediğimi düşünüyosan bunu kanıtlamak gerek. Hodri meydan ares hakkında bilmediğim bir şeyi çıkar bende imzama en büyük puntolarla senden özür dilediğimi yazacağım. Ayrıca lafımın sonuna kadar arkasındayım. Bu başlıkta sadece birkaç arkadaş eleştirmek yerine öğrenmeye, anlamaya çalıştı. Geri kalan herkes sadece karalama yaptı. Ben buna sinirlendiğim için üslubumu sert tuttum da sen neden lafıma bu kadar alındın anlamadım (kendinde yarası olan .... misali eksik bir yan görmüş olsan gerek)
Saygılar......

savinelli
09-04-2005, 00:29   |  #29  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005
alıntı:
Gönderen : tonic

Benim bi sorum var. download yaparken indirilenin yanındaki +ya basından kimlerden aldığını, bağlananları falan gösterir ya orada bir de gönderiliyor var. normalde upload, indirilenler bölümünde olması gerekiyor ama bazı indirdiklerimden alıyorlar ve bunu engelleyemiyorum. engellediğim zaman benim indirdiğimde engelleniyor. bunu önlemenin bir yolu var mı dial-upta pekde iyi olmuyor bu?


evt arkadaşım seni gerçekten tebrik etmek istiyorum (yanlış anlama kötü manada demiyorum). Şimdiye kadar sorulmuş en akıllıca soruyu sordun (özellikle de web server benzetmesinden sonra)

Sen dosya indirirken başka kişiler de senin indirdiğin kadarını senden indirir. Ares bunu gizli yapar. Yani senin %40 ını tamamladığın bir indirmede eğer başkası %15 deyse geri kalan kısmını indirirken ares seni de kaynak olarak kullanır. Dolayısıyla sen de (çoğu zaman farkına bile varmadan) insanlara dosya vermiş olursun.
Bunu önlemenin bir yolu var. Oda netlimiter isimli program. Netlimiter ile hangi programın ne kadar download ve upload yaptığını görebiliyorsun ve kısıtlayabiliyorsun. Aresin upload unu 1kb (en azı bu) ile kısıtlarsan ne kadar download yaparsan yap upload 1kb/s yi aşamayacaktır. Bunun dezavantajı bazen bağlanırken sorun yaşayabiliyor veya bir download için kaynak ararken eğer sen 0.9kb/s ile upload yapıyorsan upload için bant genişliği kalmadığından kaynak arayışı çok uzayacak ve hatta kaynak bulamayıp downloada başlayamayacaktır. Tavsiyem aresi açın, dosya aramanızı yapın ve indirmeye başladığınızda kmseye gönderiyor demeden netlimiter'ı açın.
Fakat çoğu zaman karşıdaki dosya aldığınız kullanıcı da o sırada dosyayı tıpkı sizin gibi indiriyor olacaktır. Eğer herkes böyle yaparsa paylaşım amacına ulaşmaz. Tabi dial-up bağlanıp sadece mp3 indirenler için söylemiyorum bunu.

Eyüp Korkusuz
09-04-2005, 08:04   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,077 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Madem sen hala anlamak istemiyorsan hafiften sana anlatayım şu web server olayını. Şimdi gözlerini kapat ve hayal et... Senin 1 tane celeron 400 bilgisayarın var. Burada insanoğlunun amaçlarına hizmet etmesi açısından o film türü şeyler varya onları paylaşıma açtın ve akıllı biri geldi senden o filimcikleri paylaşım olduğundan dolayı çekiyor. Benzetme yapmaya çalış bir web sunucu gibi olmazmısın yani senin sistemin karşıdaki adamın isteği üzerine belirli parçalarını çalıştırmazmı(HDD, CPU, MODEM, RAM)????????
Bilmem anlatabildimmi bu benzetmeyi bile anlamadıysan boşuna yazıyorumdur ben zaten sana...

Sen birkere nerden kaybediyorsun ben sana söyleyeyim herkese teker teker alıntı yaparak kaybediyorsun.... Bunlara karşılıkta benden cevap alıyorsun...

Bana neden üzerime alındığımı sormuşun ben bütün bu yazdıklarını üzerime alınıyorum sen burdaki ortamı bilip bilmeden gelip gazel okuyup duruyon... Maalesef birşeyi de üzülerek belirtmek isterimki senin gibileri burada çok gördük....

BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR.... (Bu söz senin için geçerli değil savinelli zaten arkadaşlarım anladı)

Eyüp Korkusuz
09-04-2005, 08:09   |  #31  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,077 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Heee birde unutmadan imzana o yazıyı yazarak forumda ne yi göstermeye çalışıyorsun.. Millette senin bu sözünü dinledi yazmadılar dimi.... Hey Allah'ım ya burada kendini sen ne zannediyorsun admin, yönetici, mod nesin bize söylede bizlerde imzandaki o sözünü dinleyelim yeni üye bize söylediği söze bak....

Kansav
09-04-2005, 09:34   |  #32  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
521 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Bu da kim yaw.Savinelli,Eyüp'ün dediği gibi biz senin gibi bilmişleri çok gördük bu forumda.Üslubun çok bilmiş ama bilgin konusunda ben o kadar emin değilim.Çünkü "Bilen adam HİÇBİR zaman bilgiçlik taslamaz".Bu forum BT hakkında konular tartışılsın diye açıldı.Senin gibi bilmişler gelip bildiği (bildiğini sandığı) BİR-İKİ konuyu diğer üyelere satsın diye değil.Bu forumda özellikle eski üyeler başta olmak üzere kimse bilmediği konu hakkında kesin yorum yapmaz.Eğer bu forumda gereksiz polemik yaratırsan,fazla barınamazsın...

savinelli
10-04-2005, 21:00   |  #33  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

pardon ama bu topiğe yazabilmem için eski üye olmam gerektiğini bilmiyordum. Keşke yeni üyeler yazamaz diye not düşseydiniz.
Ayrıca barınmak gibi bir olay olduğunu düşünmüyorum. Barındırmayıp ne yapabileceksiniz yani? Mesaj yazmama engel mi olacaksınız?
Bana kim olduğumu soruyorsunuz ama esas siz kimsiniz de beni böyle tenkid edebiliyorsunuz?
Ayrıca keşke o çok gördüğünüz bilmişlerden birşeyler öğrenmeye kalksaydınızda kalın kafanız ares ile getright veya p2p ile web server arasındaki farkları anlayabilseydi.
Yazık size cahil insancıklar.

theironman
10-04-2005, 21:11   |  #34  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

savinelli, karşındaki insanlarla nasıl konuşulacağını öğrenememişsin, yöneticilerden gerekenin yapılmasını önemle rica ediyorum, lütfen arkadaşlar, cevap yazmayın.

Eyüp Korkusuz
11-04-2005, 11:52   |  #35  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,077 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004
alıntı:
Gönderen : savinelli

pardon ama bu topiğe yazabilmem için eski üye olmam gerektiğini bilmiyordum. Keşke yeni üyeler yazamaz diye not düşseydiniz.
Ayrıca barınmak gibi bir olay olduğunu düşünmüyorum. Barındırmayıp ne yapabileceksiniz yani? Mesaj yazmama engel mi olacaksınız?
Bana kim olduğumu soruyorsunuz ama esas siz kimsiniz de beni böyle tenkid edebiliyorsunuz?
Ayrıca keşke o çok gördüğünüz bilmişlerden birşeyler öğrenmeye kalksaydınızda kalın kafanız ares ile getright veya p2p ile web server arasındaki farkları anlayabilseydi.
Yazık size cahil insancıklar.



Sana hiçbirşey demiyorum sadece gülüyorum... GülümsemeGülümsemeGülümseme

ato
12-04-2005, 12:32   |  #36  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
94 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

Ares : Eğer dosyalarını paylaşıma açmazsan ares te hiçbir şey indirtmiyor. Sürekli bilgisayarında paylaştıracak dosya arıyor bulyor ve paylaşıma açıyor. Özel dosyalarını paylaşıma kapatman da farketmiyor anında yine ayarını değiştirip paylaşıma açıyor. Programın paylaşım ayarlarını istediğiniz kadar yapın hiçbirşey farketmiyor.

Bu yüzden ares 'i sildim sistemden. Şimdi e-mule (e-katır) ve e-donkey (e-eşek) e bakacağız bakalım nasıllar ?

lazrailefsanesi
12-04-2005, 15:39   |  #37  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Konumuza dönsek bastaki soruyu yanıtlasak.Simdi ben ares kullanıyorum ve kurulumdaki ayarlarına hic dokunmadan kullanmaya basladım.Bu programı hızlandırmak icin yada güvenligi attırmak icin yapabilcegim neler var?
saygılarımla

Eyüp Korkusuz
12-04-2005, 15:52   |  #38  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,077 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Yaw lazrail en baştada söylemeyee çalışıyoruz ares çok sade bir program öyle inciği cıncığı yok. ayarlar kısmına bir göz gezdir anlarsın upload ı falan biraz kısar sın okadar performans işte.. Güvenliğe gelince bu tür programların hiçbirine güven olmaz kardeşim çıkar biri ares ten pc ne sızmayı başarır görürsün ozaman download olayına falan gireceksin güvenliği birkere geçecen...

onkan
16-04-2005, 02:07   |  #39  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
52 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

bak arkadaşım ben aresi ilk zamanınından beri kullanıyorum.ares tek kelimeyle mükemmeldir.sana biraz aresin açılımını yapayım:ares türkçe mp3 lerde biraz zayıftır ama bence çığ gibi büyüyen bi kullanıcı potansiyeliyle bunu da aşacaktır.benim sistemim çok abartı güçlü bi sistem olmamasına rağmen hiç kasmıyor.sp2 kullanıyosan sana biraz çile çektirir güvenlik duvarı olayından dolayı.aresi daha rahat kullanman için sisteminde sp1 kullanman lazım.ayrıca bilgisayarındaki dosyalara erişmez sadece arese ait dosyaya ne koyduysan bilgisayarına giren o dosyaları görür.kullanımı diğer arkadaşlarında dediği gibi çok kolaydır özellikle divx film klip ve yazılım bulmada bana göre mükemmel.performans konusundada yapacağın fazla bişey yok.indireceğin dosyanın 3 veya 4 yıldızlı olması halınde zaten max hızı yakalarsın.yani ares sistemi kasmayan ve kolay kullanılır bi program olduğu için p2p ler arasında en iyilerden biridir göreceksin.

Der Rote BaroN
21-05-2005, 01:23   |  #40  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tarihin geçtiğini fark ettim ama konunun kapanmadığını gördüm. Yalnış bilgileri bir nebze azaltmak istedim, ki konu da netliğe kavuşturulamamış zaten...

Savinelli iki konuda haklı: Diğerleri bana yabancı konular. Ben aresi 6 aydır kullanıyorum.
1.Hiç dosya paylaşmasanız bile istediğiniz kadar indirme yapabilirsiniz. Sadece bir günde 0 upload a karşılık 713 MB dl yaptım. Ve hızda da en ufak bir düşme olmadı.

2. Ares, otomatik olarak My Shared Folder'ı paylaşıma açar ve bunu engelleyemezsiniz. Bunun dışında sizin isteğiniz dışında özel dosyalarınızı paylaşıma açmaz. Ben 6 aydır bunun olduğunu ne gördüm, ne de duydum.

Ares ve Soulseek benim favorilerim. Ares'te temel mantık şudur: Bir şarkı o anda ne kadar fazla kişide bulunuyorsa dl hızınız da o derecede artar. Şu ana kadar ne aradıysam buldum. MS dahil. Arkadaşın hitap şekline gelince. Kendini savunmak zorunda hissetmiş. Bence fazla üzerine gitmişsiniz, kusuruma bakmayın.

Son Düzenleme: Der Rote BaroN ~ 21 Mayıs 2005 01:25
cico
21-05-2005, 02:48   |  #41  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

aresden çok memnunum emule de neymiş eziyet.

hunter_42
21-05-2005, 14:23   |  #42  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
200 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

beyler ares lite mi ares regular mı tavsiye edersiniz???

cico
21-05-2005, 15:07   |  #43  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

ares lite kullanıyorum memnunum öbürünü kullanmadım bişe diemicem.

Der Rote BaroN
21-05-2005, 16:00   |  #44  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Regular bazen bağlantı sorunu yaşıyor. Lite ise daha sade ve henüz problem yaşamadım.

Recep Baltaş
22-05-2005, 17:33   |  #45  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Önceden bende ares kullanırdım ama artık bit comet kullanıyorum.Denemediğim kalmadı.Huzuru bit comet te buldum.Ohhhhhhhhh.....

Raziel
22-05-2005, 18:47   |  #46  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
936 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

comet, bir deneyelim recep bakalım nasıl.

Son Düzenleme: Raziel ~ 22 Mayıs 2005 18:48
zuzazim
13-06-2005, 00:13   |  #47  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

leech pause ile ilgili bir sorunum var. program durup dururken indirilen  dosyaları leech pause haline getirdi ve sadece bir tanesini indirmeye başladı. arkadaşım bir süre sonra düzelir dedi, onda öyle olmuş, ama nasıl olacak anlamadım. ayarlar kısmında da öyle bir ayar yok, kurcaladım. nasıl olacak...SoruSoruSoru

free_x_man
21-06-2005, 20:08   |  #48  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

recep istersen bu konuyu kilitle ne dersin?ya da başlığı değiştirip ares hakkında sorusu olanlar buraya yazsın yapalım.çünkü bu konu bayağı eski bir konu ve bazı arkadaşlar sorularını bu başlığın altına yazıp cevap arıyorlar.tabi biz forum müdavimleri de bu başlığa alıştığı için pek dikkat etmiyorlar diye düşünüyorum.yalnız ne yapacaksak arkadaşın sorusuna cevap verip öyle yapalım.

theironman
26-06-2005, 09:24   |  #49  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

kesinlikle, konu amacına ulaştığı anda kilitlenmesi gerekiyor, bu post u buradan taşımak en iyisi.

Eyüp Korkusuz
27-06-2005, 10:32   |  #50  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,077 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Konu amacına ulaşmıştır...