AMD ATHLON 64 cpu,Asus K8N-E Soket754 Anakart,512Mb DDR400 Ram ve 128MB Ati 9250 agp ekran kartlı bir bilgisayar var (arkadaşa ait).şimdi sorun şu makinayı açıyoruz cpu fanı çalışıyor anakarta elektrik geliyor dolaysıyla fakat ne bir hata sesi veriyor ne de ekrana görüntü geliyor.Makina çalışırken kendi kendine görüntü gitmiş.Ben ekran kartını değiştirdim,ramleri kontrol ettim bunlarda sorun yok.Yalnız dikkatimi şu çekti.cpunun soğutucunu çıkarıp cpuya çalışırken baktım ve cpunun ısınmadıgını gördüm sizce cpu arızalanmışmıdır yoksa anakartmı arızalanmıştır.Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.Cpu ve yada anakart arızalı ise kesin yeni sistam alıcak ya da 2.el bi cpu alıcak.
Teşekkürler.
ARIZA SEBEBİ NE OLABİLİR?
Farklı bir PSu ile denedinizmi ? Elektrikse lbir sıkıntı olabilir.
birde Cmos clear yapmayı deneyin.
anakartın pilini çıkartın pil yuvasındaki - + kutupları bi tornavida ile birbirine değdirip kısa devre yapmasını sağlayın. tabi bu işlemler sırasında power kablosu pc ye takılı olmaması gerekiyor.
turboforceFarklı PSU ile denedim Biosu bile Clear yaptım ama sonuç yok.anakartı kasadan çıkatıp deneyebilirsin birde kısa devre benzeri bişey olabilir.
aksi taktirde ya anakart yada işlemci arızalı gibi gözüküyor.
Büyük ihtimalle evet... Ama anakartında arızalı olabileceği aklının bır kosesınde olsun
Anakart yada Cpu
Cpu fanı bazen iyi oturmadığında vb. sorunlar olabiliyor işlemciyi fansız çalıştır bak bakalım işlmci ısınıyormu
turboforcecpu fanını çıkartıpta denedim işlemci ısınmıyor sanırım gerçektende işlemci uçmuş.okadar emin olma anakartda olabilir.
bugün böle bi sorunla karşılaştık sorun anakartın bozulmasıydı eğer elektirik geliyorsa ve fanlar dönüyrosa anakartta sorun yok dediğin üzere işlemcine veda etmiş olabilirsin aklıma gelen amd ısınsa bile çalışmaya devam etmelri intel ise reset atar bi ihtimal çok fazla bi ısınma yaşadıysa işlemci yanmış olabilir acaba bu sorun olmadan önce sıcaklıklar hiç kontrol edildimi ?