xp,den kalma alışkanlıkları bende yapıyordum daha önce (ccleaner ile temizlik,rambooster ile ram önbellek boşaltmak) fakat daha sonra öğrendim ve yaşayarak anladım gerçekten win 7 ram kullanımı konusunda çok başarılı, evet win 7 ilk açılışta 1gb ram,in 600 ile 700mb,tını kullanıyor gibi görünüyor ama dedim ya bunlar hep xp döneminden kalma şeyler aslında o kadar ram kullanmıyor sadece hazırda bekletiyor her hangi bir şey yapmak istediğinde(program veya internet sayfası açmak gibi) ram hazırda olduğu için tekrar ram,in yüklenmesini beklemek zorunda kalmıyorsun çok hızlı bir şekilde açılıyor istediğin uygulama ,bunun için dedim win 7,nin ram kullanımına müdahale etmene gerek yok diye çünkü zaten win 7 sen oyuna girdiğinde ram,i ayarlıyor. sen gameboosteri çalıştırdığında sadece ram,deki bilgileri boşaltıyor güzel ama daha sonra oyundan çıkıp bir internet sayfası açmaya çalıştığında tekrardan ram,i doldurması gerekiyor ve buda biraz zaman alıyor ama tabi son kullanıcı olarak yinede xp alışkalıklarından vazgeçmek kolay değil biliyorum ama ben sadece fikrimi belirttim ve daha ötesi benim fikrim ile alakalı birşey değil win 7,nin çalışma prensibi böyle ,yanlış anlama sistemine müdahale etmeye çalışmıyorum sadece bildiklerimi paylaşıyorum ,bana inanmayabilirsin ama biraz araştırırsan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın eminim.bu arada sorununun çözüldüğüne sevindim güle güle kullan :)