Arkadaşlar bir dostumun xp işletim sistemli bir bilgisayarı var..Benden acil olarak yardım istedi,bilgisayarı açılmıyor diye..
Bilgisayarı açtım açtıktan 15-20 saniye sonra siyah ekran geliyor,F8 menüsü.neyi seçersem seçim bilgisayar açılıyor gibi yapıyor fakat fiçbir şekilde açılmıyor..
Bilgisayar açılırken Window hata mesajıda vermiyor..
Bana yardımcı olurmusunuz..
Arkadaşımın Xp bilgisayarı açılmıyor,F8 menüsü çık
değişik bir sorun ısınma kaynaklı olabilir
ısınmayla alakası olcağını zannetmiyorum,fanlarda problem yok
Sistem dosyalarından birinde bir problem oluşmuş.Şimdi komutunu tam hatırlamıyorum ama galiba sfc /scannow olmalıydı..
Windows CD'si ile Windows'u onarmayı deneyin. Formatlarkenki gibi bilgisayarı CD'den başlatın ve seçenek geldiği zaman Windows'u onarmayı seçin. Fattur'un söylediği komut Windows içindeyken Windows CD'si takılıyken çalıştıra yazılacak komut. Aynı şeyi yapıyor sanırım.
Xp cd sini takın,normal format atarmış gibi ilerleyin ilk gelen ekranda r ye basın.
daha sonra ms-dos a giriceksin,orda sana hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz diye sorcak
1:C:/windows
Sizde;
1 yazıp enterlıcaksınız
Parola sorucak
Sizde parolanız varsa yazıcaksınız yoksa direk enterlıcaksınız
Daha sonra aşağıdaki söyliceğim komutları sırayla uygulayın:
chkdsk /r (chkdsk ile /r arasında bir boşluk var) yazıp enrelayın.
fixboot yazıp enterlayın.
Hiç uğraşma.Ya direk format at.Yada format ekranında "r" ile bilgisayarını onar.
güvenli modda açabilirseniz sistem geri yükleme yapabilirsin.
Mustafa@PCXp cd sini takın,normal format atarmış gibi ilerleyin ilk gelen ekranda r ye basın.+fixmbr ???
daha sonra ms-dos a giriceksin,orda sana hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz diye sorcak1:C:/windows
Sizde;
1 yazıp enterlıcaksınız
Parola sorucak
Sizde parolanız varsa yazıcaksınız yoksa direk enterlıcaksınız
Daha sonra aşağıdaki söyliceğim komutları sırayla uygulayın:
chkdsk /r (chkdsk ile /r arasında bir boşluk var) yazıp enrelayın.
fixboot yazıp enterlayın.
Mustafa Can+fixmbr ???Neden fix mbr yapsın ki ?