Arkadaşlar ben bi süre önce yeni bi dvd player aldım aldığım yerde dvd yi taktılar gayet iyi çalışıyordu fakat ben format attıktan sonra :E sürücüsü kayboldu.CD-RW :D sürücüsü orda ama :e sürücüsü olan DVD-RW yok yardım edin çözmem lazım bu problemi
arkadaşlar acil yardımınız gerekiyor
- 1
- 2
Bilgisayarım sağ tıkla> yönet>disk yönetimi kısmından sürücü harflerine bak.Dvd rw gözüküyorsa üstüne sağ tıklayıp harfini E olarak ata.
yha arkadaşım yok sadece cd-rw gözüküyo ordada
kasanın icindeki dvd ye baglı kablolar kontrol edildimi ? Yada kurcalandımı. Format sonrası böyle olması tesadüf olabilir. Belkide kablolar cıkmış yada bi şekilde zarar görmüş olabilir. Öncelikle bağlantı sorununun olmadıgından kesin emin olunmalı.
format attıktan sonra kontrol ettim herhangibi şekilde çıkmamışdı
arkadaşlar dvdnin bölmesi falan tuşa bastığımda açılıyor ama işte :E sürücüsü yok
kabloları formatttan sonra kontrol etmiştim bişey yoktu
yardım edin öbürleri işe yarmadı hadi yha
agıt yönetcisinde göremiyorum yani dvdyi koyduğumuz bölme,biosa nasıl bakıcam
Bilgisayar açılırken Ram sayma işlemi bittikten sonra cd rom donanımın ismi yazıyormu,eğer görünmüyorsa windows açılırken cd rom'u boot etmiyor demektir ve sorun bios ayarlarındandır.
Açılış sırasında BIOS, sisteminizde bulunan donanım bileşenlerini denetlerken, kullanılabilir belleği sayarken ve sabit diskleri (diğer depolama aygıtlarını da) bulurken klavyenizde bulunan özel bir tuşa basarak BIOS ayar sayfasına erişebilirsiniz.Genellikle bu işlem [Del] tuşuna basarak yapılır ancak [F2] gibi diğer tuşlar da olabilir.
Main" veya "Standard CMOS Setup" menüsünden tarih, saat ve sabit disk ayarlarına ulaşabilirsiniz.
Standart cmos setup içerisinde, Primary ve Secondary Master/Slave ayarlarındaki donanımın tanımlanması "Auto" seçeneğinde değilse "Auto" durumuna getirin.
Değişiklikleri kaydedip biostan çıkın.
yha arkadaşlar ram sayma işleminden sonra secondary de görüyo dvdyi ama primaryde serch for no result falan diyo yardım edin
yok kardeş denedim olmadı zaten onunla olucak bişey değil gibi gözüküyo
yha ne biçim iş bu yha bi türlü hallolmuyo
Aygıt Yöneticisinde, Disk sürücüleri/ sağ tuş/Donanım değişikliklerini tara.
Birde bunu deneseniz.
off ne denildiyse yapdım yok yani ram saymadadn sonrada görüyo biosla da ilgili bişey değil master sleave de auto da ama olmuyo bu sorun mutlaka birsini aşına gelmiştri yardım edin sırf bunun yüzünden bilgisayarcıya gidip ekstra para veremem lütfen yardım edin
Belki veri kurtarma programlarıyla geri getirebilirsiniz. Birde onu deneyin isterseniz.
tm programı indiriyorum şimdi inşallah olur
birşey sorucam nasıl kullanıcam dvd yi kurtarmak için
Ben hiç kullanmadığım için bilmiyorum ama programın Türkçesini indirdiyseniz yönergelere bakarak bulabilirsiniz. Kaybolan E: sürücüsü orada gözüküyormu.
- 1
- 2