yha arkadaşlar başka kimse neden yardım etmiyo yha biliyorsanız lütfen söyleyin
arkadaşlar acil yardımınız gerekiyor
- 1
- 2
Bak kardeş cd-rw sürücünün datasını çıkar bidene geliyosa master/slave ile ilgili eğer yine görmedi ise güvenli kipte sürücü kontrolü ile aygıtları kaldır yeniden aç yeniden yüklensin.. anakart cd si lazım olabilir..
Bu tür bir durumla genellikle aygıt devredışı bırakıldığı zaman karşılaşılır. Hiçbir yerde görünmez ve çalışmaz.
Sorunu çözmek için; Bilgisayarım'dan herhangi bir disk'in üzereine sağ tıkla, (örneğin C sürücüsüne) buradan Özellikler - Donanım yolunu izle burada bütün sürücülerin listesi olacaktır. Oradan ilgili sürücüyü seçip alttaki Özellikler butonunu tıkla. Genel bölümünde en alttaki Aygıt Kullanımı bölümünden aygıtı etkinleştir.
yok donanım taramasını da denedim olmadı yok sadece ram sayma işleminden sonra dvd yi i tek o zamn görüyo o yani
Aşağıda yazdığım işlemi yap.
Bu tür bir durumla genellikle aygıt devredışı bırakıldığı zaman karşılaşılır. Hiçbir yerde görünmez ve çalışmaz.Sorunu çözmek için; Bilgisayarım'dan herhangi bir disk'in üzereine sağ tıkla, (örneğin C sürücüsüne) buradan Özellikler - Donanım yolunu izle burada bütün sürücülerin listesi olacaktır. Oradan ilgili sürücüyü seçip alttaki Özellikler butonunu tıkla. Genel bölümünde en alttaki Aygıt Kullanımı bölümünden aygıtı etkinleştir.
kardes denedim de donanım listesinde dvdnin kendisi yok etkinlestiremiyorum
Bios ekranında göründüğüne göre tanınıyor demektir. Windows için özel bir sürücü yüklemek gerekebilir, DVD'nin sitesini incele. Ayrıca DVD frimware'ı zarar görmüş olabilir onu da tekrar yükle.
Bunların hepsi normalse fiziksel arıza var demektir.
yh arkdaşlar şimdi farkettim pc ram sayma işleminden sonra dvdyi görüyo ama biosta görmüyo napıcam
yha arkadaşlar koskaca siede en azından biri daha aynı problemle karşılaşmıştır yarıdm edi lütfen yha
yardım edin teknik servise giderse 1 ay gelmiycek lütfen yha
- 1
- 2