Arkadaşlar Bana C#'tan anlayan Biri Lazım :)

Erdi_-
04-08-2007, 04:22   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
123 mesaj

Arkadaşlar ben daha önce hiç bir yazılım dili kullanmadım.(html,php,asp saymassak) Pascal'da biraz takılmışlılığım var yani,ama c# nesneye dayalı bir programlama dili olduğu için bunu öğrenmek istiyorum.Bunun için Memik YANIK'ın Mic.Visual C# 2005 Kitabını aldım.Kitap Gerçekten hoş güzel ama ben mantığını kavrayamadım.Yani sizden istediğim programın akışı ve kullandığımız komutların ne işe yaradıkları.Nette pek fazla kaynak yok ama bayağı bir şey buldum.Birde sizlerden duymak istiyorum.Bu durumla C# a başlayabilirmiyim ? Mantığı nedir? Kullandığımız komutların anlamlarını ,ne işe yaradıklarını yazarmısınız?Programın akışı nasıldır :) İlerde database oluşturmayıda sorcam :)

genesis
05-08-2007, 11:48   |  #2  
Yeni Üye
36 mesaj

C# a başlarsın başlamasına da program akışı derken neyi kastettin? komut diye bişey yok bide. fonksiyonlar var class lar var. gennel fonklar ve classlar vardır bunların anlamını kulladığın editörde görebilirsin zaten.
a objesinin fonklarına ulaşmak istediğinden a. dediğinde editörün sana classları, fonkları açacaktır. gelenler üzerinde biraz beklesen açıklama çıkar. ingilizcen ne düzeyde bilmiyorum ama herhangi bir alanda kendini geliştirmeden önce ingilizcenin geliştirilmesinde her zaman fayda var. adam akıllı kaynaklar hep ingilizce.

Erdi_-
05-08-2007, 17:52   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
123 mesaj

Sen bana bakma kardeş ya :) komutlar derken yani c# ta belirli başlı kullanılan anahtar kelimeler var yani nasıl diyebilirim if,private,public gibi.Programın akışı demeklede mantığını kastetmıştım.Suç bende duzgun anlatamadım :)
elimdeki kaynakta bolca ornek var yanı sunu soylemek ıstıyorum orneklerı ezberlemek yerıne onların nasıl oldugunu ne anlama geldıgını,ne gorevınde oldugunu ogrenmek ıstıyorum.İngilizcem cok ileri seviyede sayılmaz ama iyi derecede biliyorum.Yazdıgın ıcın tşk bu arada ;)

genesis
06-08-2007, 11:15   |  #4  
Yeni Üye
36 mesaj

şimdi şöyle söyliyeyim genel olarak ezberlemek sana hiç bir şey katmaz. seni sıradan bir programcı yapabilir ama hiç bir şey katmaz. önemli olan: benim bir problemim var ve ben bu problemi nasıl çözebilirim sorusuna verilen cevap. burda algoritma geliştirme devreye giriyor. geliştirdiğin algoritmaya uygun olarak dilin var olan özelliklerini kullanırsın ve istediğin sonucu verecek yapıya ulaşırsın. private, public, if vb. anahtar kelimeler genel ifadelerdir. public ve private daha çok nesneye dayalı dillerde karşımıza çıksa da geneldir onlar da. yani bunları da ezberlemene gerek yok. nasıl kullanıldıklarını öğren, örnek yap yeter. zaten yavaş yavaş oturur onlar da. bir anda olmaz. bunu sana herkes söyleyecektir programcılıkta esas olan diller değil algoritmadır, ihtiyaçlardır. sen genel olarak bir mantık kavra c# da yazarsın, java da yazarsın, c++ da.
hatta sen o örnekleri şöyle yap. probleme bak. çözüme gitme yolunu kendin geliştir. nasıl yapabilirim diye. kendin çözmeye çalış. çok gerekirse kitaba bak. ilk seferlerde tamamen kitaba dayalı yapman da yerinde olabilir ama yavaş yavaş uzaklaşmaya çalış.

Erdi_-
06-08-2007, 14:52   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
123 mesaj

Çok Teşekkurler,
Elinizde c# ile ilgili Türkçe kaynak var mı? (e-kitap vb)
Biraz Kaynağa ihtiyacım varda :)

retroSpect
10-08-2007, 21:50   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj

kardeş bence C# ögrenebilmen için C\C++ temelinin cok kuvvetli olması lazım bence C den başla temelini al sonra üzerine koymak kolay

Son Düzenleme: retroSpect ~ 10 Ağustos 2007 21:50
caizaer
11-08-2007, 22:28   |  #7  
Yeni Üye
49 mesaj
retroSpect
kardeş bence C# ögrenebilmen için C\C++ temelinin cok kuvvetli olması lazım bence C den başla temelini al sonra üzerine koymak
Bence gerek yok. Algoritma biliyorsanız gerisi hikayedir. Algoritma üzerine uzun uzun çalış...Haftada en az 10 saat algoritma çalış (2 ay filan) ondan sonra her şey kolay...

C# için http://www.csharp-station.com/Tutorial.aspx

adreslerine bakabilirsin. Türkçe kusursuz kaynak bulmak çok zor, c# için ingilizce kaynak (dört dörtlük) bulmak bile zor...

EDIT: Programlamaya C# ile başlamak gayet mantıklı... Bu konuda uzun uzun araştır.

Son Düzenleme: caizaer ~ 11 Ağustos 2007 22:31
Erdi_-
12-08-2007, 02:33   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
123 mesaj

Tşk kardeş,elimde kitaplar,dokumanlar mevcut zaten başladım diyebilirim ufaktan ufaktan :)

retroSpect
12-08-2007, 23:41   |  #9  
Taze Üye
4 mesaj

inş umdugun gibi olur ama o çalışmalarını bitirince biri sana şunu yaz dicek sen bildiğin halde yazamazsan , dediğime dön :) bi zararın olmaz aklında olsun die söylüyorum

r-m-v-c
13-08-2007, 18:06   |  #10  
Taze Üye
1 mesaj

selam.. başlangıç için c# çok ama çok uygun bir dil. ayrıca belirmek isterim c# geçmişi olmayan bir dildir Hem yazımı Hem okunması kolaydır. esnektir. ve internette milyonlarca kaynak bulabilirsin. nesneye dayalı bir dildir. KESINLIKLE soyluyoum C# öğrenmen için c yada c++ öğrenmene gerek YOKTUR.  c zaten cok eskı ve zor bır dıldır eger microişlemci düzeyinde kod yazmak gibi bir projen yoksa c ye baslama bile.. C# suan cok gozde bir dildir gelecegı olan bır dıldır. mıcrosoftun yenı teknolojileri ile tam uyumludur.. türkçe kaynak olarak www.csharpnedir.com yada www.yazgelistir.com u öneririm her iki sitedede çok değerli insanla bilgi tecrubelerini paylaşıyorlar.

caizaer
13-08-2007, 20:00   |  #11  
Yeni Üye
49 mesaj

@r-m-v-c

Şükür benle aynı fikirde biri :) Gerçi benle aynı fikirde olan bir sürü kuruluş var :) Gelecek C# ve Java'da yatıyor :)

genesis
13-08-2007, 20:59   |  #12  
Yeni Üye
36 mesaj

gelecek onlarda olabilir ama c ve c++ bilmek her zaman için gereklidir ve ne yaparsan java ve c#, c++ kadar güçlü bir dil olamaz. java ve c# da bellek yönetimleri sınırlıyken c++ la onların bellek yönetim tekniklerini de yazarsın fazlasını da kullanırsın. kaldı ki bellek yönetimi aslında programcıların en çok dikkat etmesi gereken konudur. hatta hatta ve java kodlarının temelinde c ve c++ vardır. herşeyi kolaylaştırdığı için o kadar populer. hızlanan bilgisayarlar ve gelişen dil yapıları sayesinde vasıfsız programcılar artmaya başladı, programcılar kötüleşmeye başladı. burda kimseye laf atmak değil amacım ama genelde böyle bir durum söz konusu.

Erdi_-
14-08-2007, 02:41   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
123 mesaj

Ben bi ara başlamaya niyetlendim ve küçük programcık yaptım :)
ama şu an aradan zaman geçti,tekrar başlıycam hayırlısıyla şu ünivers. işleri bitsin.
Düşünceleriniz,ve bilgilerinz için hepinize teşekkürler arkadaşlar...

retroSpect
15-08-2007, 16:15   |  #14  
Taze Üye
4 mesaj

ısrarla yanlış anlamak böyle bişey işte, ya C#'ın C'den farklı oldugunu ve aralarında direk bi baglantı olmadıgını bizde biliyoruz, yıllardır bunun içindeyim önce C'deki basit algoritmalardan başlasın sonra devamını getirsin die dedik, bilgiğiniz gibi yapın ya

muratsal
15-08-2007, 21:46   |  #15  
Taze Üye
11 mesaj

selam
ben c ve c++ da ugrasirorum
c# lada bira ugrastim ama pek esnek bir dil gibi
gelmedi bana , Programın işleyişini bir butun olarak
anlayamadim sanki baskalari bizim icin  bir seyler programlamis .
bir cok sey hali hazirda bence profesyonel bir programci olmak icin  c ve c++ mükemmel...

Erdi_-
17-08-2007, 01:14   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
123 mesaj

Evet murasal sana katılıyorum,bende o yönden şikayetçiyim sanki bir ezbere itiyor bizi c#.

gökhan_1453
19-08-2007, 22:06   |  #17  
Taze Üye
3 mesaj

selam programlama dillerini(pic,c,c#vb.)ögrenmek istiyorum ama daha hiç bir bilgim yok ve bu programlardan hiçbiri elimde yok ing ise pek de iyi sayılmaz ama ing geliştirmeye çalışıyourum nerden başlamamı önerirsiniz...

Erdi_-
21-08-2007, 00:30   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
123 mesaj
gökhan_1453
selam programlama dillerini(pic,c,c#vb.)ögrenmek istiyorum ama daha hiç bir bilgim yok ve bu programlardan hiçbiri elimde yok ing ise pek de iyi sayılmaz ama ing geliştirmeye çalışıyourum nerden başlamamı önerirsiniz...
Bende şu an senin gibiyim,ama daha once html,asp,php ile uğraştım.Ama herhangi bir C,C++ vb. bilmiyorum.Bence sende benım gibi C# ile başla,hem geleceğin ve şuan tum programcıların gözbebeği:)