Arkdaslar Ben Bilgisayar aldım Fakat İçinde İntel 82945g Onboard Bi Kartım VAr 256 mb ....Şimdi bilgisayarın içini açtım baktım ekran kartı yok onboard oldugu için anakartla birleşik..ve oyun oynamak istiyorum agp modu kapalı onboard oldugu için...şimdi pc nin içini açtıgımda içindeki anakartta sanırım ekran kartı takmak için yer var yeni bi ekran kartı aldım ve taktıgımı düşünün...onboard daki o intel 256 ekran kartı nolcak?? 2 side aynı andamı calısıcak? yoksa o onboard ekran kartını iptalmi edecez?? bide onboard ekran kartının üstüne oyun oynamak için nasıl bi ekran kartı alabilirm???
Arkadaslar Bi Bakarmısınız...Lütfen
anakartın biosundan onboard olan ekran kartını disable edersin sonra ekran kartını yuvasına pciexpresx16 bir ekran kartı takarsın
saol ama ''PCİEXPRES16'' Derken? istediğim bi ekran kartı taka bilirmiyim?? oyun lar için ideal olan?
takabilirsin ama biraz bekle directx 10 ekran kartları çıkacak iyice o zaman alırsın
ikiside aynı anda calısmaz yeni ekran kartı alırsan takabilirsin cünkü aynısı bendede oldu eger sabrederim dersen 8600 ultra al(180$ civarında) eger sabredemezsen 8600GTS veya 8600 GT SONİC(tabi bütcrn yetiyorsa)
Onboard kartlar anakartla bütünleşik bir karttır. Aslında bunlara kart bile denmez. Grafik işllemcisi (GPU) anakartta dahil edilir. Ve sizin belirttiğiniz 256 MB kapasite ise sistemin ramınden kullanılır. Yani sizin belirttiğiniz 256 mb onboard ekran kartı aslında belleği olmayan bir entegredir. Yani kendine ait bir belleği yoktur. Sadece sistemin ana Ram'inden 256 MB ekran kartı için ayrılır ve sistemin bu bölümü kullanması engellenir. Bu nedenle onboard kartlarda bellek arttıkça aslında daha hızlı bir performans olacağı düşünülür. Fakat durum belirttiğim gibi oyle değildir. Bırak avantajı dez avantaj dahi yaratır. Çünkü sisteminiz 512 MB belleğe sahipse 256 MB tını ekran kartı kullanacağından size 256MB kalır.Tabi bunu BIOS tan düşürebilirsiniz.
Yeni bir kart alırken öncelikle anakartınız AGP mi yoksa PCI-e mi destekliyor bunu bir kere öğren. Sonra anakartının desteklediği bir kartı al ve anakart üzerinde ayrılmış yuvaya yerleştir. Bu yuva genellikle işlemci ile PCI yuvaları arasında en solda ve genel olarak bakıldığında anakartın ortalarında kalan bir yuvadır.
Ekran kartını taktıktan sonra BIOS tan onboard seçeneğini kapat.
Bu sayede hem onboard ekran kartı için ayrılmış belleği artık kullanabilir duruma geleceksiniz, hemde oyunlar için yeni aldığınız kartın bellekleri kullanılacak.
Yani kısacası eskiye nazaran çok daha avantajlı olacaksınız.
Eğer anakartınız PCI-E destekliyorsa mutlaka DirectX destekli bir kart almaya çalış. Yoksa 1-2 yıl içerisinde pişman olabilirsiniz.
Eğer AGP ise yapacak birşey yok. DirectX 9 a muhtaçsınız demek.
Bu arada Onboard ile Yuvaya taktığınız kartı ortak kullanamazdınız.
Saygılarımla,
KorsanNetTeamOnboard kartlar anakartla bütünleşik bir karttır. Aslında bunlara kart bile denmez. Grafik işllemcisi (GPU) anakartta dahil edilir. Ve sizin belirttiğiniz 256 MB kapasite ise sistemin ramınden kullanılır. Yani sizin belirttiğiniz 256 mb onboard ekran kartı aslında belleği olmayan bir entegredir. Yani kendine ait bir belleği yoktur. Sadece sistemin ana Ram'inden 256 MB ekran kartı için ayrılır ve sistemin bu bölümü kullanması engellenir. Bu nedenle onboard kartlarda bellek arttıkça aslında daha hızlı bir performans olacağı düşünülür. Fakat durum belirttiğim gibi oyle değildir. Bırak avantajı dez avantaj dahi yaratır. Çünkü sisteminiz 512 MB belleğe sahipse 256 MB tını ekran kartı kullanacağından size 256MB kalır.Tabi bunu BIOS tan düşürebilirsiniz.bencedeYeni bir kart alırken öncelikle anakartınız AGP mi yoksa PCI-e mi destekliyor bunu bir kere öğren. Sonra anakartının desteklediği bir kartı al ve anakart üzerinde ayrılmış yuvaya yerleştir. Bu yuva genellikle işlemci ile PCI yuvaları arasında en solda ve genel olarak bakıldığında anakartın ortalarında kalan bir yuvadır.
Bu sayede hem onboard ekran kartı için ayrılmış belleği artık kullanabilir duruma geleceksiniz, hemde oyunlar için yeni aldığınız kartın bellekleri kullanılacak.
Eğer anakartınız PCI-E destekliyorsa mutlaka DirectX destekli bir kart almaya çalış. Yoksa 1-2 yıl içerisinde pişman olabilirsiniz.
Saygılarımla,
KorsanNetTeamOnboard kartlar anakartla bütünleşik bir karttır. Aslında bunlara kart bile denmez. Grafik işllemcisi (GPU) anakartta dahil edilir. Ve sizin belirttiğiniz 256 MB kapasite ise sistemin ramınden kullanılır. Yani sizin belirttiğiniz 256 mb onboard ekran kartı aslında belleği olmayan bir entegredir. Yani kendine ait bir belleği yoktur. Sadece sistemin ana Ram'inden 256 MB ekran kartı için ayrılır ve sistemin bu bölümü kullanması engellenir. Bu nedenle onboard kartlarda bellek arttıkça aslında daha hızlı bir performans olacağı düşünülür. Fakat durum belirttiğim gibi oyle değildir. Bırak avantajı dez avantaj dahi yaratır. Çünkü sisteminiz 512 MB belleğe sahipse 256 MB tını ekran kartı kullanacağından size 256MB kalır.Tabi bunu BIOS tan düşürebilirsiniz.Eline sağlık KArdeşim Çok Güzel Anlatmısın... Ama Benim bellek 512 ramden kaybediyo galiba... bide benim bu onboard ana kartım alacağım her hangi bir ekran kartını kabul edecekmi?? yani bütün ekran kartları uyumlumudur ana kartıma?? bu arada AGP modu kapalı :((( ama direckt 9.0 destekliyo hem oyunlar için ideal bi kart değil hemde direkc 9.0 destekliyo :DDD ama şuana kdr fazla bi şikayetim yok :)) aldıgım oyunların hepsini kasmadan calıstııyo GPA modu Kapalı Oldugu Halde...ama ben değiştircem :))) Ya Arkadaslar Daha Ucuz Bi Ekran KArtı Bulamazmıyız?? Oyunlar için??Yeni bir kart alırken öncelikle anakartınız AGP mi yoksa PCI-e mi destekliyor bunu bir kere öğren. Sonra anakartının desteklediği bir kartı al ve anakart üzerinde ayrılmış yuvaya yerleştir. Bu yuva genellikle işlemci ile PCI yuvaları arasında en solda ve genel olarak bakıldığında anakartın ortalarında kalan bir yuvadır.
Saygılarımla,
Son Düzenleme: beter1072 ~ 29 Mayıs 2007 00:35
Anakartının kitapçığına bak. Eğer PCI-E destekliyorsa PCI-E bir kart alman gerekiyor. AGP yi PCI-E yuvada kullanamazsın.
Eğer AGP destekliyorsa anakartın, o zaman da AGP alman gerekiyor. PCI-E alıp AGP yuvasına takamazsın.
Yani 2 unsura göz atacaksın. AGP yuvan varsa alacağın kart AGP olmalı ve alacağın her AGP kart senin PC ye uyacaktır. Ondan endişen olmasın. Aynı şekilde PCI-E yuvası varsa alacağın her PCI-E ekran kartını kullanabilirsin.
arkadaşlar anakartın chipsetinden ne olduğu anlaşılır 945g chipseti var yani onboard ekran kartına sahip ayrıca pciexpresx16 ekran kartı slotunada sahip agp yi nereden çıkardınız
KorsanNetTeamAnakartının kitapçığına bak. Eğer PCI-E destekliyorsa PCI-E bir kart alman gerekiyor. AGP yi PCI-E yuvada kullanamazsın.PCI-EX 16 Destekliyo Anakartım Arkdaslar Yani AGP Olmazmı??? Yani Oyunlar İçin İdeal Olmayan Pc Mi Aldık :(((((((((((( Abiler Gitti 2 Milyar Boşu Boşunaaa :(((((((( offffff yaaaaaaa peki bu PCI-EXPRES16 nın Oyunlar İçin Bi Ekran KArtı Yokmu????? lütfen YArdımcı Olun :(((Eğer AGP destekliyorsa anakartın, o zaman da AGP alman gerekiyor. PCI-E alıp AGP yuvasına takamazsın.
Yani 2 unsura göz atacaksın. AGP yuvan varsa alacağın kart AGP olmalı ve alacağın her AGP kart senin PC ye uyacaktır. Ondan endişen olmasın. Aynı şekilde PCI-E yuvası varsa alacağın her PCI-E ekran kartını kullanabilirsin.
:) Korkma PCI-E AGP den sonra çıkmış bir teknolojidir ve yeni üretilen tüm kartlar PCI-E olarak üretiliyor. O nedenle paran boşuna gitmedi korkma :) iyi ki PCI-E.
bu PCI-EXPRES16 nın Oyunlar İçin Bi Ekran KArtı Yokmu
diyosun var tabi ki. Zaten PCI-E teknolojisinin çıkma nedeni ekran kartlarının oyunlardaki performansını artırmak.
Şimdi sen parana göre bir kart seçeceksin. Ne kadar çok paran varsa o kadar çok iyi performans :)
Mümkünse 8800 GTS al. 390$ civarında. :) Tabi istediğin her fiyat aralığında bir kart bulabilirsin. Bilgisayar firmalarının sitelerini araştır ve fiyatlar konusunda bilgin olur. Ancak ne kadar ucuz olursa o kadar da performans diğerlerine göre az olacaktır.
Bu arada erkanc AGP yi sadece bilgi olsun diye söledim. Ayrıca beni yanıltan da beter1072 nin AGP modu kapalı demesi.
Chipsetini araştırmadım. O nedenle AGP dende bahsetmek zorunda kaldım.
KorsanNetTeam:) Korkma PCI-E AGP den sonra çıkmış bir teknolojidir ve yeni üretilen tüm kartlar PCI-E olarak üretiliyor. O nedenle paran boşuna gitmedi korkma :) iyi ki PCI-E.Çok Tesekür Ederim ''KorsanNetTeam'' iyiki varsın 2 milyarımız hiç değilse boşa gitmdi :)) 2 milyar verdiğmize göre 390$ inşallah vercez babamla bi konusyum :)))) bide ram alcam :)) ramde düşük biraz senin dediğin gibi 256 ram ekran kartına gitcek :)) geriye kalan 256 ram ise bana kalcak :):) 1 gb falan yaparım inşallah :)))şimdi cok sevindim heee :):) GÜZEL Bİ EKRAN KARTI ALIYIM SENİN DEDEİĞİN GİBİ Çok saol '''KorsanNetTeam''' :)))bu PCI-EXPRES16 nın Oyunlar İçin Bi Ekran KArtı Yokmu
diyosun var tabi ki. Zaten PCI-E teknolojisinin çıkma nedeni ekran kartlarının oyunlardaki performansını artırmak.
Şimdi sen parana göre bir kart seçeceksin. Ne kadar çok paran varsa o kadar çok iyi performans :)
Mümkünse 8800 GTS al. 390$ civarında. :) Tabi istediğin her fiyat aralığında bir kart bulabilirsin. Bilgisayar firmalarının sitelerini araştır ve fiyatlar konusunda bilgin olur. Ancak ne kadar ucuz olursa o kadar da performans diğerlerine göre az olacaktır.
Bu arada erkanc AGP yi sadece bilgi olsun diye söledim. Ayrıca beni yanıltan da beter1072 nin AGP modu kapalı demesi.
Chipsetini araştırmadım. O nedenle AGP dende bahsetmek zorunda kaldım.
Rica ederim. Buradaki amacımız insanlarla bilgimizi paylaşmak. Eğer bir ekran kartı alırsan Ram'in tamamı senin olacak. Ancak şu an paylaşımlı kullandığın için ram in bir kısmını sistem kullanamıyor.
Yanlışlık olmasın diye söylüyorum.
Windows Vista kullanmayı düşünüyorsan ve iyi bir oyun sisteminin olmasını istiyorsan alacağın 1Gb lık ram ve elindeki 512MB ram toplamda 1,5 Gb oldukça güçlü bir sistemin olacaktır.
KorsanNetTeamRica ederim. Buradaki amacımız insanlarla bilgimizi paylaşmak. Eğer bir ekran kartı alırsan Ram'in tamamı senin olacak. Ancak şu an paylaşımlı kullandığın için ram in bir kısmını sistem kullanamıyor.evet korsannetteam :))) senden olmasan :D bana forumdakiler agp uyumlu kart aldırcaklar wallahi abi :))== anakart falan filan cok iyi anlıyon :))) ellerin dert görmesin eline sağlık...Yanlışlık olmasın diye söylüyorum.
Windows Vista kullanmayı düşünüyorsan ve iyi bir oyun sisteminin olmasını istiyorsan alacağın 1Gb lık ram ve elindeki 512MB ram toplamda 1,5 Gb oldukça güçlü bir sistemin olacaktır.