Arkadaslar Hangi Sürüm Vistayı Kullanmam Gerek?

Byevrolex
23-09-2009, 03:04   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj

Arkadaşlar pc'im özellikleri

P4 2.66 Presscot işlemci
1.12 GB Ram
ATI HD3450 AGP
40 GB HDD

Gerisi Önemli değil saten başlıktada belirtdiğim gibi starter haric hangi sürümünde kasıntı yasamam ben ultimade kurdugumda arada bi donması oluyordu.simdiden teşekkürler :)

Son Düzenleme: Byevrolex ~ 23 Eylül 2009 03:05
OSMAN BAĞÇEVAN
23-09-2009, 03:06   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

windows 7 ultimate kurarsanız donma olmaz...

vista  sp2 ultimate de mi donma oluyor ?

Byevrolex
23-09-2009, 03:16   |  #3  
OP Yeni Üye
40 mesaj

hayır service packsiz olan versiyonu

OSMAN BAĞÇEVAN
23-09-2009, 03:22   |  #4  
Denetmen
6,606 mesaj

Kullanıcıların büyük kısmı SP2'den sonra sistemlerinin daha performanslı çalıştığından dolayı memnunlar. Fakat Vista SP2'nin ilginç bir yan etkisi daha gözlemlenmeye başladı. SP2 kuranların sabit disklerindeki boş alan artıyor!
https://www.chip.com.tr/konu/Vist ... tiyor-mu_13106.html

vista istiyorsanız illa ki vista sp 2 ultimate ,
vista olmasada olur derseniz windows 7 ultimate..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 23 Eylül 2009 03:22
Byevrolex
23-09-2009, 03:25   |  #5  
OP Yeni Üye
40 mesaj

peki home basic ve home premium önerirmisiniz ?

OSMAN BAĞÇEVAN
23-09-2009, 03:31   |  #6  
Denetmen
6,606 mesaj

Windows Vista Home Basic 
Vista Home Basic, en temel Vista sürümüdür."Home Basic" gelişmişmultimedya ve eğlence özelliklerini aramayan kullanıcılar için güvenlibir bilgisayar deneyimi sunmaktadır. Aero özelliği, saydamlık yoktur.Bu özellik için işletim sisteminden on-line yükseltme yapılabilir.Windows Vista Home Basic sürümünün "yavaş çalışmadığı" Microsofttarafından ispatlanmıştır.Aynı zamanda bazı yeni özellikleri devardır.Mesela Purble Place denilen bir oyunu vardır.Windows Vista'nınen iyilerinden biridir. Windows Vista seçimleri arasında Starter'dansonra en çok tercih edilen modeldir.
Windows Vista Home Premium 
Vista Home Premium, "Windows XP Home" ilekarşılaştırılabilir. "Aero" arayüzüne, veri yedekleme yazılımına,"Windows DVD Maker" kayıt programına ve "Media Center" yazılımınasahiptir.

Windows Vista Ultimate
Vista Ultimate, "Home" ve "Business" sürümlerini birleştiren en üstsürümdür. Ek olarak Bitlocker adı verilen veri şifreleme yazılımınasahiptir. Ve Windows Vista Ultimate müşterilerine özel ek yeniliklersağlanmaktadır.

• Ultimate ile sağlanan bazı ek özellikler
  • DreamScene Masaüstü arkaplanına bir resim yerine videokoyabiliyorsunuz. Ve size dreamscene içerik pakedi olarak bazı videolargeliyor Windows Update aracılığı ile.
  • Hold 'Em adlı yeni bir poker oyunu ve Microsoft Tinker adlı çok hoş bir robot oyunu geliyor yine Windows Update ile.
  • Windows Ses Düzenleri olarak yeni sistem sesleri WindowsUpdate aracılığı ile gelir. Bu sayede Windows'un açılış ve kapanışsesleri dahil tüm sistem sesleri değişebilir. Şimdiye kadarki sesdüzenleri "Ultimate İnci", "Ultimate Cam" ve "Microsoft Tinker Game Sounds" adlı ses düzenleridir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista

sizin ne kullanıcağınızı bilmem , ama ben
işletim sisteminin ve bilgisayarın bütün özelliklerinde,yeniliklerinden faydalanmak isterim..o yüzden de ultimate diyorum..

illa ki basic  mi premium mu derseniz , home basic ..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 23 Eylül 2009 03:32
ufuk_35
23-09-2009, 03:40   |  #7  
Yıllanmış Üye
800 mesaj

Home Basic mi Home Premium mu? Tabii ki Home Premium.

Hangi windows? Tabii ki 7

Son Düzenleme: ufuk_35 ~ 23 Eylül 2009 03:52
ErKaN-23
23-09-2009, 08:59   |  #8  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj

arkadaşım senin sisteme gidecek en güzel sistem vista home basic sürümü dür sorunsuz kullanabilirsin yada win 7 nin home basic ürünü dür çünkü ekran kartın bunu gösteriyor

bir de arkadaşlar bura da herkesi win 7 nin vista da iyi olduğunu biliyor yada home premiumun home basic den iyi olduğunu biliyor bizler sadece sisteme göre hangisi uyar onu yorumlayın hangisi güzel diye sormuyor

Son Düzenleme: ErKaN-23 ~ 23 Eylül 2009 08:59
farukdgn
23-09-2009, 10:18   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

O sistem vista ultimate'i zor çalıştırır. İlk başta 1GB Ram yani en uygunu Windows 7 veya Home Basic olur.

bosluk
23-09-2009, 10:27   |  #10  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Aynı ekran kartı ile birlikte anakart üzerindeki ekran kartını birarada ve Crossfire olarak kullanıyorum. En yüksek verimi XP ile aldım şahsen. Arkadaşlarımın dediklerine pek katılmayacağım, zira tamamen aynı ekran kartı ve sizinkinden daha güçlü bir amd işlemci ve hafıza modülleri ile ne Vista'dan ne de 7'den XP kadar performans alamadım (özellikle oyunlarda). Tabi eğer XP istemiyorsanız - ki burada diğer arkadaşların dediklerine katılacağım - o zaman 7'yi deneyiniz derim. Vista ile bu hafıza modülünüz ve sabit sürücünüz ile tam anlamıyla işkence yaşayabilirsiniz.

Kısacası, donanım güncellemesi yapmayı düşünmüyorsanız XP çok uygun olacaktır sizin için.

Son Düzenleme: bosluk ~ 23 Eylül 2009 10:29
Byevrolex
23-09-2009, 12:55   |  #11  
OP Yeni Üye
40 mesaj

teşekkürler arkadaslar home basic kullanayım :)