Windows Vista Home Basic
Vista Home Basic, en temel Vista sürümüdür."Home Basic" gelişmişmultimedya ve eğlence özelliklerini aramayan kullanıcılar için güvenlibir bilgisayar deneyimi sunmaktadır. Aero özelliği, saydamlık yoktur.Bu özellik için işletim sisteminden on-line yükseltme yapılabilir.Windows Vista Home Basic sürümünün "yavaş çalışmadığı" Microsofttarafından ispatlanmıştır.Aynı zamanda bazı yeni özellikleri devardır.Mesela Purble Place denilen bir oyunu vardır.Windows Vista'nınen iyilerinden biridir. Windows Vista seçimleri arasında Starter'dansonra en çok tercih edilen modeldir.
Windows Vista Home Premium
Vista Home Premium, "Windows XP Home" ilekarşılaştırılabilir. "Aero" arayüzüne, veri yedekleme yazılımına,"Windows DVD Maker" kayıt programına ve "Media Center" yazılımınasahiptir.
Windows Vista Ultimate
Vista Ultimate, "Home" ve "Business" sürümlerini birleştiren en üstsürümdür. Ek olarak Bitlocker adı verilen veri şifreleme yazılımınasahiptir. Ve Windows Vista Ultimate müşterilerine özel ek yeniliklersağlanmaktadır.
- Ultimate ile sağlanan bazı ek özellikler
- DreamScene Masaüstü arkaplanına bir resim yerine videokoyabiliyorsunuz. Ve size dreamscene içerik pakedi olarak bazı videolargeliyor Windows Update aracılığı ile.
- Hold 'Em adlı yeni bir poker oyunu ve Microsoft Tinker adlı çok hoş bir robot oyunu geliyor yine Windows Update ile.
- Windows Ses Düzenleri olarak yeni sistem sesleri WindowsUpdate aracılığı ile gelir. Bu sayede Windows'un açılış ve kapanışsesleri dahil tüm sistem sesleri değişebilir. Şimdiye kadarki sesdüzenleri "Ultimate İnci", "Ultimate Cam" ve "Microsoft Tinker Game Sounds" adlı ses düzenleridir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista
sizin ne kullanıcağınızı bilmem , ama ben
işletim sisteminin ve bilgisayarın bütün özelliklerinde,yeniliklerinden faydalanmak isterim..o yüzden de ultimate diyorum..
illa ki basic mi premium mu derseniz , home basic ..