Arkadaşlar laptop um boşta çalışırken baya bi ısınıyo resime sizde bir bakın bu ısı normal mi? [URL=http://imageshack.us][/URL]
Arkadaşlar işlemcimle ilgili bir sorum var
bu çok fazla,
en fazla 70'i geçmemesi gerek
peki bi sorun yaratır mı bu ısı ve bu sorunu nasıl çözebilirim
Evet bir sorun yaratır öncelikle aşırı ısı hiç bir zaman için iyi değildir hele hele bir laptopta bu sorun için kişisel olarak bir temasta bulunma garantisi varsa garantiye ver. Isınma diğer donanımlarada zarar verebilir aşırı yük bataryanın ömrünü kısaltır ayrıca laptopun dış yüzeyinde fizikselbozulmalara yol açabilir.
çözüm olarak;
-yatak gibi yerlerde kullanma
-hava girişlerini üfleyerek yada çok güzlü olmayan bir hava ufyen bir araçla temizle. üflemen yetrli gelebir
-işlemci üzerindeki termal macunda kuruma olduğunda verim düşüyor bunuancak bir bilgisayarcı yapabilir. aslında sende yapabilrsin ama laptoplar için sakıncalı bir iş
aslında bu sıcaklıkta işlemcinin hızını düşürmemesi hatta sistemin kapanmaması dahi bir hatanın göstergesi...
notebook'ların güç yönetimi masaüstülerden farklı olarak aşırı ısınmalarda işlemci hızını kademeli olarak düşürmeli, bu kadar fazla ısınmasına müsaade etmemeli...
arkadaşım laptopunun garantisi devam ediyorsa anında postala servise.boş yere masraf etme garantisi varsa.yoksa laptop soğutucu alacaksın mecbur
garantisi devam ediyor.ben laptopum hep masada duruyor dizde veya yatakya kullanmıyorum işlemci fanımı temizlemek işe yarayabilir mi
Dostum en iyisi laptopuna iyi ısı ileten bir metal parça alacaksın (bakır) olabilir yada daha iyisi (altın) bu sayede ısınma olayı ortadan kalkacaktır.
arkadaşlar sorunu çözdük servisi aradım durumu anlattım onlar bana bir iki soru sordular cevap verdim sebebi güç seçeneklerindenmiş şuan da ısı iki defa 70 i buldu oda onca şey açıkken