merhaba arkadaşlar öncelikle cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkur ediyorum gelelim asıl sorumuza arkadaşlar bende 2 tane hard disk var ve gecen gün bir olay meydana geldi bu sorunun cevabını googlede aradım farklı sitelere girdim konu açtım fakat düzgün ve tmm olarak istediyim bir yanıt bulamadım işlh burda bu konu ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş varsa cevap yazarsa çok memnun olurum
Eveet şimdi soruyorum>>>:dediyim gibi bende 2 tane hard disk var ve 1 tanesini pc takıp kulanıyorum diyeri köşede duruyor ve gecen gün pc açtıgımda ekrana mavi ekran geldi ve hemen internet cafeye gittim ve araştırdım ve ekran kartı driveri ile ilgili bir sorunmuş eve geldim ve diyer hard disk i takayım dedim ve bu hard disk daha önceden win7 yüklemiştim hard disk taktıgımda driver ile ilgili bir sorun kalmadı bunun nedenini anlıyamadım yani driverler ((>BİOS<)) da kayıtlı degilmi yani hard disk degiştirsem bile sorunun devam etmesi gerekiyordu tam aksine düzeldi :S sizlerden cevap bekliyorum
unutmadan şunuda ekliyeyim mavi ekran probleme yaşadıgım hard disk de xp sp3 yüklü
Arkadaşlar Lütfen bir bakın(Driver problemleri!!!)
1 sorun ekran kartında degıl
2 ekran kartının hatta hıcbı surucunun dırıverını bıosa kurmassın ole olsa format attımı drıverler sılınmez
3 format at duselır olmaz dıosan hata kodunu yaz
4 normalde cvp vermıcektım ama gıdıpte baska bı yerde drıver bıosa kurulur dersen omur boyu testis gecerler haberin olsun
1 sorun ekran kartında degıl
ekran kartının hatta hıcbı surucunun dırıverını bıosa kurmassın ole olsa format attımı drıverler sılınmezz
3 format at duselır olmaz dıosan hata kodunu yaz
4 normalde cvp vermıcektım ama gıdıpte baska bı yedrıver bıosa kurulur dersen omur boyu testis gecerler haberin olsunsun
[/alın+1]+1
BIOS da sadece anakartın üzerindeki veriyolarına ait ve parçalara ait bilgiler ne kadar voltaj uygulanacağına dair vs... bir sürü bilgi alır. Driver ise ayrı bir olaydır. Donanımın yazılımlarla tanıtılma olayıdır. Her parçanın donanımın kendine ait chipi ve chip içerisinde bilgisi mevcuttur. Anakartın ekran kartının ethernet kartının vb... mevcut birer chipi vardır. Bu chipin içerisinde kartın bilgileri calışmasına ait veriler vs... bilgiler vardır. Eğer kart veya donanım çok popüler ise windows bunu zaten otomatik içerisinde bulunan driverlardan kurar. Windows XP de Bu durum çok azdı. Creative ses kartları ünlü idi o dönemlerde, nvidia serisi kartları tanırdı. Diğer donanımlar o donanımın üretici firmasından indirilip kurulurdu. Şimdilerde ise Windows 7 nin öğle bir özeliği varki kendisi donanımları bulup kuruyor. Mevcut sistemde o driver yoksa bile internette microsoft deposundan indiriyor siz daha anlamadan ekran görüntüsü düzelmiş ve driver kurulu hale geliyor. Bu yüzden sanırım problem yaşadınız.
ewet hard disk i yeni alıp win7 kurdugumda driver falan istemiyordu ne ekran kartı için nede ana kart için
xp de mavi ekran sorunu yaşadım ama diyer hard disk takınca ki saten eskiden win7 kurmuştum o hard disk e driver falanda istememişti.rashnu bey yaptıgınız açıklamadan olayı daha iyi anladım win 7 gerçekten
çok güzel driverleri kendi bulup kurdugu için.