Görev yöneticisini Windows 7'de ilk açtığında sadece senin kullanıcına ait programlar gösterilir. Farklı kullanıcı hesapları yada yönetici haklarını kullanan bazı görevler veya sistem açısından yanlış bir kapatma yapmaman için bazı açık uygulamalar sana gösterilmez. Görev yöneticisini açtığında "Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster" butonuna basarsan sistemde açık olan tüm uygulamaları görebilirsin. Böyle arkadaşlarada hangi uygulamanın işlemciyi kullandığını söyleyebilirsin. Ama ben bu soruna neden olan virüsü biliyorum. Tam ismini bilmemekle beraber( çeşitli virüs programları farklı isimler söylüyordu ) win32.sality virüs türünden bir virüs olması gerekiyor. Yakın zamanda benim başımda da vardı. Her ne kadar format atsamda virüs taraması yapıp tamamen bilgisayarı virüsten temizlesemde bir şekilde yeniden ortaya çıkıyordu. Harddisk'in sector'lerine yerleşen bir virüs olduğu için format atarken pc'de bulunan tüm HDD'leri silip yeniden bölüm oluşturmak gerekiyor. Ardından güvenli kip'te yapılacak bir virüs taramasından sonra kurtulma şansın doğuyor. Yinede yeni format attığın için direk vereceğim virüs programı ile güvenli modda tarama yapman yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Virüs Programı: KasperSky SalityKiller
Programın linki direk olarak KasperSky'ın sitesinde olduğu için herhangi bir güven problemi olmaz. Siteye girdiğinde "Download the file SalityKiller.zip" kısmandan "SalityKiller.zip" linkine tıklayarak indireceksin. Uzun bir tarama olacaktır. O yüzden güvenli modda gece yatmadan önce bu ufak cmd üzerinden çalışan programı çalıştırman iyi olacaktır. Ayrıca Windows 7 kullanıyorsan "Yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile çalıştırarak programa yönetici hakları vermen daha iyi olacaktır.