Arkadaşlar 2 haftadan beri pc'im fişe taktığım anda kasanın dııııııı diye ses çıkartıyordu. Nette araştırdım kasanın tozlanması nedeniyle öter diye bi makale okumuştum. Bugün kasanın vidaları söktüm ve inanılmaz derece de toz vardı. Tozu elektrikli süpürgeyle çektim kasayı toplamadan bide fişe takayım dedim taktım ancan kasa gene ötüyordu sesi dinledim sesin kaynağı sanırım kasanın vantilatörden geliyor tam olarak o parçanın adını bilmiyorum foto çektim aşağıda ama pervanesi vardı ve bir sürü kablo ona gidiyordu vidaları vardı ama ben kendime güvenemedim çünkü baya kablo ona gidiyor. Bide toplayamam diye korktum.
Arkadaşlar PC'im 2 haftadan Beri Ötüyor Neden Siz
O parçanın adı PSU (Güç kaynağı) kasadaki tüm donanımın elektriği aldığı parçadır. (Sökmemekle iyi yapmışsın.) PSU NEDİR?NE İŞE YARAR?
Bu tozun çekildiği hâli mi?
Bir bilgisayarcıya götür iyice temizlesin ve termal macun yenilenmesi gerekli olabilir onu da yenilesin.
Psu nun içide tozlanmıştır bilgisayarcıya sesi anlat kontrol etsin belki psu nun değişmesi gerekebilir.
Kaç yıldır içi temizlenmemişti? Bu kadar toza rağmen hâlâ yanmaması iyi.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
4-5 yıl hiç kasayı açmadım ses halan daha geliyor. Tahmini ne kadar fiyat çıkar temizlenmesi veya değişmesi durumunda?