arkadaşlar herkese merhaba aşağıdaki toplamayı düşündüğüm pc'nin özellikleri
İşlemci:Intel core I7 930 2.8GHZ 8MB 64 BIT
Anakart:Asus P6X58D-E DDR 3 CORE I 7 GLAN+SATA 6 16X USB 3.0
Bellek:KINGSTON 2 GB DDR 3 1333MHZ CL9(4 TANE)
Ekran Kartı: Sapphire ATI HD 5830 1 GB 256BİT GDDR5
Sabit Disk: 500 GB SAMSUNG 7200 RPM SATA 2 16 MB
Kasa: Thermaltake VH6000BWS(PSU YOK)
Güç Kaynağı: HIGHPOWER POWER HP750-G14C ABSOLUTE POWER 750 W
DVD YAZICI: SAMSUNG 22XDVDRW
MONİTÖR:22" LG W2286L-PF LED 5 MS GENİŞ EKRAN
iŞLETİM SİSTEMİ: WINDOWS 7 HOME PREMIUM 64 BIT TÜRKÇE
özellikle anakart- güç kaynağı - ekran kartı -monitörle ilgili görüşlerinizi bekliyorum.sizce birbiriyle uyumsuz herhangi bir parça var mı?şimdiden teşekkürler
arkadaşlar sistem nasıl?
arkadaşlar son 6 saat siparişi vermem için lütfen görüşlerinizi bekliyorum
windows 7 yi almayıp ordan artan parayı ekran kartına ekleyip 5850 alabilirsin. ;)
Veya bütçeni biraz daha artırabiliyorsan 5870 alırsın :)
İntel i7 sistemlerde üç kanal bellek desteği olduğu için 3 tane ram alman daha iyi olur. 4 ram AMD sistemlerle uyumlu çalışır.
Hard diskin önbelleği 16 mb, performans açısından en az 32 mb olsa daha iyi olur. Hatta 64 mb de alabilirsin. WD'nin caviar black serisinden almanı öneririm.
PSU güzel HD5xxx serisindeki tüm kartlara yeter. Ramlerin bir tanesini çıkardığında artan parayla ekran kartını ya HD5850, ya da 5870 yap. 5830 fiyat/performans kartı değil bu yüzden en az mutlaka HD5850 almalısın.
Ayrıca 1333 MHz CL9 ramler pek olmamış, şunları alsan çok iyi olur.
G.Skill Ripjaws 6 GB (2*3) 1600 MHz CL8
Ayrıca monitöre tam bakamadım ama bütçene uygun gecikme süresi 2 ms olanlardan alabilirsin. Oyunlarda etkisini gösterir.
İntel i7 sistemlerde üç kanal bellek desteği olduğu için 3 tane ram alman daha iyi olur. 4 ram AMD sistemlerle uyumlu çalışır.Hard diskin önbelleği 16 mb, performans açısından en az 32 mb olsa daha iyi olur. Hatta 64 mb de alabilirsin. WD'nin caviar black serisinden almanı öneririm.
PSU güzel HD5xxx serisindeki tüm kartlara yeter. Ramlerin bir tanesini çıkardığında artan parayla ekran kartını ya HD5850, ya da 5870 yap. 5830 fiyat/performans kartı değil bu yüzden en az mutlaka HD5850 almalısın.
Ayrıca monitöre tam bakamadım ama bütçene uygun gecikme süresi 2 ms olanlardan alabilirsin. Oyunlarda etkisini gösterir.
İntel i7 sistemlerde üç kanal bellek desteği olduğu için 3 tane ram alman daha iyi olur. 4 ram AMD sistemlerle uyumlu çalışır.kardeş ramler anakarta takılmıyormu http://www.vatanbilgisayar.com/a ... 72#divDigerResimler alacağım ankartta 6 adet ram slotu var gözüküyor.Bir problem çıkarmıHard diskin önbelleği 16 mb, performans açısından en az 32 mb olsa daha iyi olur. Hatta 64 mb de alabilirsin. WD'nin caviar black serisinden almanı öneririm.
bütçeniz ne kadar??? bütçe 2500-3000TL civarında tahminimce... i7 pahallı onun yerine x6 alıp artan parayla düzgün bi anakart alırsın daha para artar onunlada ramlerini 4Gb yaparsın spr olur.. hatta daha para kalırsa ekran kartını HD 5850 alırsın :D daha ne olsun :D
bütçeni we kullanım amacını yzarsan daha iyi bi sistem toplarız ;))
firarist kardeş yukarıdaki soruma ne diyorsun pek bilgim yok bu konularda
Anakarta 4 ram tabiki takılır ama gördüğün gibi 3 tane siyah 3 tane de mavi slot var. Alacağın ramler ya mavi olanlara ya da siyah olanlara takılacak. Bu yüzden 4 taneden tam verim alamazsın, ya 3 tane ya da 6 tane. 3*2 gb'lık ram en uygunu bu durumda.
Bu arada bende AMD toplamanı öneriyorum, daha iyisi daha ucuza toplanır. Bütçen ne kadar?
parçalarda uyum sorunu yok ama o sistem için 2GB ram çook ama çok az... i7 930 hem pahallı hemde x6 lara göre zayıf... güç kaynağı olarak 750Watt CF için bile yeterli olur ama 700Watt alıp psu yu diğer parçaları daha iyi bişeyler alabilirsin... ( psu dan pek para artmaz ama olsun :D ) oyun için orta sewiye bi sistem... 2GB ram oyunlarda toz duman olur... ram olarak dual channel yerine triple channel alman lazım intel alırsan o da fazladan para demek... AMD alırsan 4GB ram bütün oyun-programlar için yeterli olur :D ama profesyonel programlar kullanıcaksan 6-8 GB ram gerekir... o bütçeye AMD tabanlı daha ucuza daha iyi bi sistem toplanabilir... intel alıp parana yazık etme...
pardon ramlerin yanında 4 tane yazıyor fark etmemişim. ( çüşşş parana yazık etmişsin o sistemle )
2800-2900TL werdiğin zaman AMD tabalı bu sistemin kat kat iyisini alırsın.... werdiğin parçaları aşağıdakiler ile değiştirirsen hem daha ucuz hem daha güçlü olur :D
AMD Pheom II x6 1090T 579TL
Asus M4A89GTD Pro 297TL
Ocz Platinium 4GB(2 tane alıncak) (2x2GB) DDR3 1600MHz CL7 Dual Channel 357TLx2= 714TL
HIS HD 5870 794TL
WD Caviar Black 500GB Sata II 7200Rpm 32Mb cache 108TL
Lian Li Dragon Lord 700Watt MidT ATX Kasa 324TL
arada 5TL fark war xD ama 5TL değil 500TL lik fark war :D diğer parçalar aynı kalırsa sistemi bu şekilde alırsan daha iyi olur :D zaten ekran kartı aradaki farkı çok rahat çıkartır :D ( HD 5870 )