öncelikle herkese merhaba
1-2 haftalık uğraş sonrası bir pc topladım ancak özellikle ekran kartında emin olamadım.
anakart olarak gigabyte nin GA-EP45T-DS3R modelini koydum.290 ytl link::
işlemci intel 4 çekirdekli modellerinden Q9400 seçtm. buna baya para bayıldım:)520 ytl
link::
hard disk:HD502IJ Samsung 500GB 16MB 7200rpm SATA2 ancak harddisk kesinlikle değiştirmeyi düşünüyorum 10.000 RPM ve 32 MB cache li bişi koyucam.120ytl(hard disk için düşüncelerim doğru mudur görüşlerinizi bekliorum)
gelelim ekran kartına : AX-9600GT-1GB yi seçtim.208 ytl
arkadaşlar ekran kartı konusunda bir türlü karar veremedim.:confused:ati nin HD48xx serisinide çok övüyorlar.lütfen bu konuda özellikle bu kartları denemiş arkadaşlar orum yazarsa çok memnun olurum.
Kasayıda (KASFEL00008) 400 Watt 20 ve 24 Pin, Işıklı, Ses,Siyah,IEEE, 2xUSB' li Kasa koydum.140 ytl.
toplam maliyet:1450ytl civarı...
arkadaşlar bn bu sistemle 1-2 sene boyunca çıkan tüm oyunları oynamayı istiorum.şu anki hedefim assasin' creed i crysis very high seviyede oynamak :)sizce bu pc bunu yaparmı? lütfen ekran kartı için yorum yazın.sistemi daha da iyileştirmek için daha üst model parçalar varsa söyleyebilirsiniz.tüm parçalar için yorum bekliorum.sistem bu parayı hak edermi?
arkadaşlar topladığım sistem böyle ancak her konuda yorum yazabilirsiniz.bnm özellikle ekran kartı , 4 çekirdek ve DDR3 olayında kafam karıştı.çevremdeki herkes 4 çekirdeği boşver 2 çekirdek al dio ancak şu an için çoğu oyun 4 çekirdeği desteklemior bu doğru ama 6 ay sora destekleyen mecburen çıkacak bu piyasa böyle,yanlışmıyım?e o zmn hangisi daha iyi olur sizce çift çekirdekli mi 4 çekirdekli mi?bnce 4 çekirdekli ama anladığım kadarıyla sadece bn böle düşünüorum,sizce bu tezim yanlışmıdır? ikinci olarak DDR3 seçmek istiorum ama bunda tam olarak bir fikrim yok bn sadece daha sonra çıkmasından dolayı DDR2den daha iyidir diye düşündüm, doğru mu yanlış mı , şimdi DDR2 alıp sonra DDR3 ler ucuzlayınca mı DDR3alsam ? eer böyle yaparsam anakartım destekler mi?lütfen bu sorular hakkındada görüşlerinizi belirtirseniz mutlu olurum