Ya guneyozcan'ın dediği sistem 3500 tl mi yapıyor biriniz bakın merak ettim :D
Arkadaslar Yapacagım Masaüstü Sistem Ne diyosunuz
Harbi indirim ile 2700 TL ama o anakart stokda yok.
Bizim ssd'yi kaldırım parayı diğerlerine ekledin ve %25 indrimden de faydanalarak büyük kar oldu :D
şahsen ssd ve ekran kartı arasında tercih yapmam gerekiyorsa parayı ekran kartına yatırırım...
ssd işin ekstrası... eklenmeyecek bir şey değil ileride takar... ama ekran kartı aldın mı güncellemek zor...
Artisit Genç,guneyozcan ın topladığı sisteme ne dersin ekran kartı ve anakart stokta yok ama.
1 cisi indirim mevzusuna takdınız kafayı ama indirim öyle toplu halde olmuyor parça parça indirim oluyor
2 cisi yeni işlemciler çıktı çıkacaz az bi zaman kaldı siz adama isstem topluyorsunuz
Evet. Gerçekten sistem güzel olmuş. Ben denedim o kartla teknobiyotikten ama 3900 TL tutmuştu.
1 cisi indirim mevzusuna takdınız kafayı ama indirim öyle toplu halde olmuyor parça parça indirim oluyorBir de şu var hep yeni kartlar parçalar çıkıyor takip etmek bile zor.
2 cisi yeni işlemciler çıktı çıkacaz az bi zaman kaldı siz adama isstem
İndirim de ise ben %25 bir indirim göremiyorum açıkcası hiç. O sistem belki de indirim günü 2700 TL değil de 3000 TL bile olabilir.
1 cisi indirim mevzusuna takdınız kafayı ama indirim öyle toplu halde olmuyor parça parça indirim oluyore 2600 k yetecekken yeni işlemciye ne gerek var ki ?
2 cisi yeni işlemciler çıktı çıkacaz az bi zaman kaldı siz adama isstem
en önemli getirisi pcie 3.0 onun da performans farkı %5 bile değil...
e 2600 k yetecekken yeni işlemciye ne gerek var ki ?nerden biliyorsun z77 çipsetli anakartla ıvy bridge işlemci mi kullandın 1 aydan az kaldı biraz bekelse zarara girmez illa ıvy alsın demiyorumki bi çıksın şu işlemciler belki şimdi piyasadakilerin fiyatı düşecek ne sabırsız adasınız yaw pes doğrusu
en önemli getirisi pcie 3.0 onun da performans farkı %5 bile değil...
ne bekliyorsun ? pcie 3.0 la kartlar 2 ye mi katlanacak ?
ayrıca bilgisayar sektöründe yeni seri ürün gelince eski serinin fiyatının düşmesi gibi bir durum söz konusu değildir... yeni seri gelir eski seri piyasadan kalkar, fiyatı düşmez...
örneğin yeni seri ati kartlar geldi.. düştü mü eskilerin fiyatları ? düşmedi... düşmez...
ne bekliyorsun ? pcie 3.0 la kartlar 2 ye mi katlanacak ?tamam arkadaşım sen çok iyi biliyorsun sana daha bişey diyemiyorum
ayrıca bilgisayar sektöründe yeni seri ürün gelince eski serinin fiyatının düşmesi gibi bir durum söz konusu değildir... yeni seri gelir eski seri piyasadan kalkar, fiyatı düşmez...
örneğin yeni seri ati kartlar geldi.. düştü mü eskilerin fiyatları ? düşmedi... düşmez...
AL BAKALIM BİDE BEN TOPLADIM BUYUR PARA SORUN DEİLSE :D
RAM
(4gbx2)-ripjawsx-ddr3-2133mhz-cl9-165v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=57865
EKRAN KARTI:
HDD:
,5-1tb-caviar-green-intellipower-sata-30-64mb-cache-hardisk/productdetails.aspx?I_ID=59134
SSD:
(550mb-okuma--500mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=58253
PSU:
(tak-cikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=40231
BU SES SİSTEMİNİDE AL
,-1100-w,-5+1,-hdmi,-usb,-mkv,-dlna/productdetails.aspx?I_ID=59979
TADINDAN YENMEZ VALA :)
5500 TL İLE 5300 O ARADA BİŞEYE GELİO %25 İNDİİRİMİ KAP 4800 4500 e falan getirisen al geç
5YIL RAHATLA :D
Merhaba arkadaslar Masaüstü Bilgisayar Toplayacagım Siz ne diyorsunuz :)OYUN CANAVARI OLSUN DİYOSAN VE İLERİ DÖNÜK DÜŞÜNÜYORSANİşlemci : AMD FX X8 8120 SOKET AM3+ 3.1GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI
Ram : 16 GB 1600 mhz Ram bellek
Ekran Kartı :SAPPHIRE HD6950 GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI (Arkadasların Tavsiyesi ile bu ekran kartını sectim)
Kasa : ZALMAN Z11 PLUS MIDT ATX KASA
Anakart : ASUS SABERTOOTH 990FX AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
DvD : PIONEER DVR-S19LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI
CD Okuma&Yazma Hızı 40X32X40
DVD Okuma Hızı 16X
DVD Yazma Hızı 24X
Ön Bellek 2 Mb
Güç kaynagı : XILENCE XP1000 1000W 135MM FAN ACTIVE PFS 80+ BRONZEHDD : WD 3.5" 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK
Monitör : SAMSUNG 23" S23B350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR (Max Cözünürlük (1920 x 1080)
Evet beyler Olay budur Oyun Canavarı olacak Bu Bilgisayar Sizce yeterlimi :)
RAM : 32 OLSUN EKRAN KARTI 2 GB LİK DAHA İYİ BİTANE KOY
İŞLEMCİDE İNTEL NİSAN SONUNA 3. NESİL İŞLEMCİLERİNİ ÇIKARTIYO ONLARDAN OLABİLİR
HDD : 2 VEYA 3 TB OLUR
MONİTÖR : SAMSUNG MARKASI İYİ LED GENİŞ EKRAN FULL HD BİR TANE İŞİNİ GÖRÜR
KLAVYE - FARE : OYUNCU KLAVYESİ VE OYUNCU MAUSU
TTNET SINIRSIZ FİBER İNTERNET
İYİ BİR OYUN KOLU
BU SİSTEM SANA 2020 YE KADAR FAZLASIYLA YETER :D
Ram 32 gb'mı yaa abi ne kadar saçma oldu bu. 32 gb ram destekleyen anakart al ama 32 gb ram alma bunu hep derim. Daha 8 yeterken gerek yok. Sen destekleyen bir anakart al lazım olunca ekleme yaparsın.
HDD: 1 tb yeter de artar bile. Yanına bir de ssd koydun mu başkasına gerek kalmaz buna emin ol.
Klavye-fare kolay iş onlar için karttan işlemciden kısmaya değmez zamanla alır onları.
Konu Kilit !
Yardımcı olan herkeze teşekkürler Biraz daha bekleyip İntel Ivy bridge işlemcilerini bekliyecegim nedeni Cidden uzun arastırmalardan sonra Fx serisinin isteneli yapamaması , Ekran kartımdan sıkıntı yok HD6950 gayet iyi Ama nvidia düşüne bilirim Teşekkürler iyi formlar :)
arkadaşlar intel pentium dual core e6600 3.06 ghz buna bi soğutu alıp 4 ghz @ yapsak hd6850 ile darboğaz yapar mı?
Zaten konu açtın neden buraya da yazıyorsun ki?
Yok ya 4gb değil artık 8gb ram yapılmalı yeni sistemler için...En azından 2000 tl üstü sistem toplamalarda.