arkadaşlar yardım edin windows7 dx9 yükleme sorunu

ahmetkürkçü
24-07-2009, 15:55   |  #1  
ahmetkürkçü avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
809 mesaj

arkadaşlar windows xp de çok rahat oynadığım oyunları win7 de oynayamıyorum bi yerden direct x ten kaynaklandığını duydum directx 9.0c sdk mart 2009 buldum yükledim başarıyla yüklendi kullanıma hazır dedi dxdiag ile baktığımda halen dx 11 olarak gösteriyor ayrıca cs 1.6 yı opengl ile win7 de rahat oynuyorum fakat d3d ile çok kasarak oynatıyo ekran kartım sis 3 graphics 256 mb dx9 destekli olduğundan kaynaklanabilir mi bi de nasıl dx9 yükleyebilirim çok teşekkür ederim şimdiden.....

Mustafa@PC
24-07-2009, 16:06   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Directx 9.0 yüklemenize gerek yok Windows 7'de. 

Başlat/arama çubuğuna dxdiag.exe yazıp enterlayın.

Açılan pencerenin ekran görüntüsünü buraya koyabilirmisiniz ?

MystCrose
24-07-2009, 16:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
203 mesaj

Öncelikle merhaba . evet bi sorun dx9 dan olabilir. ama yüklemesinde bi farklılık olduğunu sanmıyorum ve benimde bi kaç yerde okuduğuma göre bi çok kişi senin sorununu yaşıyo . ve bi yerde cevaplanmasını okumuştum . sorun win7 nin ekran kartı driverlarını tanımadığından kaynaklanıyor. yani win7 ye özgü ekran kartı driver ı varsa onu kurcaksın vce ekran kartınla uyumlu olcau. yada şuan rc versiyonlarında olduğu için daha çok geri dönüş yapılabilcek insanlara full surumune yaklaşık surumlerı dagıttılar ve onlarda eminimki bu sorunu yaşayığ yada bizim gibi insanlardan duyup geri dönüş olarak dönücektir . Sanırım dx9 un yuklenmesınde bi farklılık yok bizim bildiğimiz klasik olan yukleme tipi . ayrıca yuklemesinde sorun olcağını duşunmuyorum eğer dx9 dansa sorun . programsal bi hatadır. ve yakında DirectX tarafından intternette paylaşılıp çözümü bulunur. kolay gelsin

Recep Baltaş
24-07-2009, 16:09   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

S3 ekran kartından performans bekleyemezsiniz. Ekran kartında belleğin önemi yoktur. S3 hiç bir işe yaramayan bir ekran kartı bile olmayan basit bir grafik yongasından başka bir şey değildir.

Bu konuda yazdığım makale:

https://www.chip.com.tr/forum/ekran-karti-performans-siniflandirma-ve-satin-alma_t82149.html

Ayrıca DirectX SDK yazılım gelişirciler içindir. Siz Redistributable sürümü yükleyeceksiniz.

Hatta tecrübesiz kullanıcılar olarak size tavsiyem DirectX Web Update aracıdır:

http://www.microsoft.com/downloa ... b-bc6a-9b6652cd92a3