merhaba arkadaşlar. visual basic bir program tasarlamam gerekiyor. mantığı kolay olan birçalışma olacak ama uygulamada biraz sıkıntılı. yapmak istediğim çalışmayı resimli olarak anlatmaya çalıştım aşağıdada kısaca bilgi verdim inceler ve örnek olarak benzer bir dosya olabilir, sizin hazırlayacağınız bir dosyada olabilir tabiyki. paylaşırsanız çok sevinirim...
bu likte resim dosyam tarayıcıya yapıştırmanız yeterli. http://i1103.hizliresim.com/2011/3/13/8503.jpg
excel deki tablo mantığı varya aşağıya doğru 1-2-3-4... tablo aralığı yatay olarak ta a-b-c-d-.... gibi bir tablo oluşturmam gerekiyor (bu satır ve sutunların sayısını benim belirleyeceğim ölçülerde olması gerekiyor.) böyle bir tablo oluşturduktan sonra resimdede görsterdiğim gibi tablo üzerine yerleştirilecek olan yazı, resim.... ların kapladığı alanın hesaplanmasını yaparak şu satırın 5 cm de başlayıp 8cm de biden sonra yine aynı satırın 12. cm de başlayan 20. cm biten bir kaplama alanı var bigi bir bilgi almam gerekiyor. bu şekilde oluşturulmuş bir örnek yada yapabileceğim kodlar veya ufak bir çalışma 2 sutundan olan bir örnek hazırlayıp benimle paylaşırmısınız şimdidenden vereceğiniz bilgi ve örnekler için teşekkürler...
m a i l: kulfat_1qhotmail.com