Artık Zamanı Geldi..Bağlantımı Paylaşıcam....

LENO7
14-02-2012, 18:28   |  #1  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Arkadaşlar 8 mbps sınırsız internetim var indirme hızım sürekli olarak 973 Kbps arada sırada.. günlük olarak yaklaşık en fazla 3-4 saat internette geziniyorum...aylık toplam 15-20 GB internet kullanıyorum.bizim evimizin yakınlarında bilgisayarı olan ama interneti olmayan birsürü komşular var bazıları da kapımı çalmış internet bağlantısı istediklerini söylediler bende tamam bana zaman verin dedim...ama artık zamanı geldi...
şu internet bağlantımı komşularınkine aktarmak istiyorum internetimi onlarla paylaşmak istiyorum...sanırım bunun için switch lazım...4-5 kişiye internetimi paylaşıcam..sizce switch parasını onlardan mı alıyım yoksa kendimmi ödiyim...
birde onlara vericeğim interneti sınırlamak ve kontrol etmek istiyorum...bunun için kayıt veya herhangi birşey istemeyen türkçe bedava program varmıdır....
diyelimki bizim komşu en az 1 Mbps internet istiyor...1 Mbps için aylık  ne kadar istersem daha mantıklı olur...
sanırım söylediklerimden başka birşey lazım değil...
Lütfen eğer anlamadığınız birşey varsa yazın....
yardım edicek bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum....

tBox
14-02-2012, 19:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj

Bence bu yanlış bir hareket özellikle 4-5 kişi çok fazla

mesal bunu yapman demek artık internetten alışveriş yapamayacağın anlamına gelir çünkü bilgisayarla çok haşır neşir olsalardı internet bağlatırlardı çok haşır neşir olmadıklarına göre gerekli antivirüs programlarnı ve güncel taramaları gerçekleştirme oranları düşük bu ailelerden herhangi birinden ağ virüsü bulaşşa 5 sistem birden gidebilir tabikji sen yeterli korumayı almazsan ama asıl güvenlik kişinin kendisi

aynı şekilde internetin de yavaşlar tabi

LENO7
14-02-2012, 21:22   |  #3  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,019 mesaj

Sistemimde Kaspersky İnternet Security var virüs bulaşıcağını hiç sanmıyorum...Zaten bu aralar internetten çok alışveriş yapan biri değilim....Eğer gerçekten 4-5 kiş fazlaysa bu sayıyı indirebilirim...
Birde bizim yan mahalledeki bir tanıdık var onunda interneti 8 mbps internetini 7 kişiyle paylaşıyor..hiçbir sorunu yok...aldığı parayla internetinin parasını ödüyor.üstüne fazla para kazanıyor...Bunu duyduğum için bende harekete geçiyim dedim...
Eğer gerçekten bağlatırsam ve virüs girerse onlara yardımcı olup antivirüs programı kurabilirim.....

ByRiDo
17-02-2012, 10:23   |  #4  
ByRiDo avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj

kardes benm de 8mbps internet ama bulundugum ilçede 5-6 mbps kullanabılıyorum yani desteklemıyor bende snn gibi günlük 2 ila 4 saat arası kullanıyorum işim geregi evde kardesim sabahtan aksama kadar kullanıyo ama simdiye kadar hiç bi sorun yasamadım 
        diğer soruna gelince dediğin gibi program daha hiç duymadım araştırmadım da daha doğrusu ama kısıtlamana da gerek yok switch parasını da onlardan al 4 kişiye kadar da bi sorun çıkartacagını zannetmıyorum bende 3 kişi paylasıyorum dediğim gibi bi sorun yaşamadım yerinde olsam paylaşırım diim :)

LENO7
17-02-2012, 15:44   |  #5  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,019 mesaj

Teşekkürler RiDo..:)