askerlik durum belgesi hikayesi

samet61
26-02-2016, 14:15   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

bir askerlik durum raporunun hikayesi:


gun 1. calisilan isyeri basvuru icin askerlik durum raporu ister. diger belgeler hazirlandiktan sonra bu belge alinmak uzere saat 15:00 sularinda halicioglu askerlik subesi'ne gidilir. "kapattik kardesim almiyoruz artik kimseyi" gibi bir tepki ile karsilasilarak eve geri donulur.

gun 2. sabah erken saatlerde tekrar ayni yere gelinir. binaya girmek icin sirada beklenirken nufus kaydinin bulundugu subeye basvuruyor olma sebebi ile siranin en onune sevk olunur. bir onceki gun bu durumun ilgili kisiye soylenmesi halinde buyuk ihtimalle iceri kabul edilebilecek olundugu da asagi yukari bu siralar anlasilir. binaya girdikten sonra gene "yerli" olma avantaji kullanilarak subenin kapisinda bekleyen onlarca kisinin bulundugu, asagi yukari 0.1 adam/dakika hizinda ilerleyen kuyrugun en onune gecilir. askerlik durum raporu icin basvuruda bulunulur. gorevli memur ogrencilik durumunu sorar. tez savunmasi ile ilgili bir problemden dolayi halen ogrenci statusunde bulunuldugu, fakat bir kac gun icinde bu durumun duzeltilecegi cevabi verilir. memurdan bir sonraki ogretim yilinda ogrenci olunacaksa ogrenci belgesi, olunmayacaksa diploma ile basvurulmasi gerektigi; bu iki durum disinda herhangi bir durumun kendi bilgi ve yeteneklerini astigi cevabi gelir. kendisine sadece durum raporu istenildigi tekrar hatirlatilir, durumda bir degisiklik olmaz. got olmus bir vaziyette evin yolu tutulur.

gun 3. bir onceki ziyaretten itibaren 1.5-2 hafta gecmistir ve yukseklisans basvurusu icin de bu belgelerden birine ihtiyac duyulmaktadir. bu seferki ziyaret kapi gibi cikis belgesi ve ne olur ne olmaz 10 tane "asli gibidir" onayli fotokopisi, nufus cuzdaninin 10 tane fotokopisi, bol miktarda fotoraf ve ihtiyac duyulabilmesi muhtemel her turlu belge esliginde yapilmaktadir. direk siranin en onune gecilerek "ben yerliyim agabey" denir, fakat bu numara bu sefer sokmez; zira islemleri daha onceden baslamis olanlarin yerlilerden bile daha buyuk bir gecis ustunlugu vardir. bu kisiler gectikten sonra binaya girilir, sube onunde bekleyen siranin onune gecilerek durum raporu icin basvuruda bulunulur. insanin omru hayatinda bir kere karsilasabilecegi bir durumla karsilasilir, "bu diploma fotokopilerinin uzerinde "asli gibidir" kasesi var, biz duz fotokopi istemistik, bunlar olmaz". kisa bir sure o kasenin bir problem yaratmayacagi, gerekirse gormezden gelinmesi tavsiye edildikten sonra herhangi bir sekilde polemige girmenin anlamsizligi anlasilarak memur kisi hemen arkasinda bulunan fotokopi makinasini kullanarak diplomanin 3 fotokopisini cekmeye ikna edilir. bir dizi getir gotur sonrasinda askerlik muayenesi icin siraya girilir. soz konusu muayene icin cok buyuk bir heves sahibi olunmadigindan "acilin ben yerliyim" numarasini cekmeye calismaya bile usenilir ve yarim saatlik bir bekeyis sonunda her turlu ayak, ter ve vucut kiri kokularinin arasinda muayene olunur, sirf soyle izdiraplari olmadiklari icin bile disi insanlara imrenerek bakilir. muayene sonucunda daha cok getir gotur ve daha cok imza alinarak cok ozlenen askerlik durum raporuna kavusulur. tek sorun bu belgeden iki taneye ihtiyac duyulmasidir. durum aciklandiktan sonra bir nusha daha istenir, alt tarafi bir imza atmakla eli yorulan gorevli astsubay  "noter mi lan burasi" yakarislarini da bir sekilde gecistirdikten sonra soz konusu belgeden 3 tanesine sahip olunur. son olarak memura bu 3 belgeden birinin kendisinde kalmasi gerekmediginden emin olup olmadigi sorulduktan sonra kendisine yardimlarindan dolayi tesekkur edilir ve tecil tarihi olan 30/11/2006'ya kadar bir daha ugramamak umit edilerek bu testosteron cenneti mekana veda edilir.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 27 Şubat 2016 00:11 Neden: