ASP ile linkleri klasör şeklinde (/) ile gösterme
Evet, bende bu konuyu çok merak ettim sitelerimle başım dertte :(
arkadaşım sen seo lu sistem kurman gerek yani serverenda özelhata sayfalarını aktif hale getirteceksin www.cuzungut.com bu site benim ben bunda dediğine benzer bir sistem uyguladım sana 404.asp hata sayfası örneği gönderiyorum hemde tam site yapımında kullanılan
örnek
asagıdaki örnegi çalıştıran link
<a href="kategori-<%=rs("id")%>-<%=rs("kategorino")%>-<%=cevir(rs("bilgi"))%>.html" target="_blank">
<%
Session.CodePage=1254
Response.CharSet = "iso-8859-9"
%>
<%
degisken = Request.QueryString
gelenlink_bol = split(degisken, "/")[burada / lara isim verdik isme gelenlink böl dedik]
uzanti_bol = split(gelenlink_bol(3), "-")[burada gelenlink 3 diyerek 3. / tan sonraki gelen leri tire ile uzantı böl dedik]
fotograf=uzanti_bol(0)[burada 3. slaştan sonra gelen ve ilk treden önce gelen karaktere ad verdik]
id=uzanti_bol(1)[burada 3. slaştan sonra gelen ve ilk treden sonra gelen karaktere ad verdik]
kategorino=uzanti_bol(2)[burada 3. slaştan sonra gelen ve ikinci treden sonra gelen karaktere ad verdik]
If fotograf = "genel" then
%>
<!--#include file="detay.asp"-->
<%
elseif fotograf = "kategori" then
%>
<!--#include file="detay1.asp"-->
<%else
Response.write ("sayfa bulunamadı")
end if
%>
umarım yardımcı olmuşumdur.
eger daha geniş bir şekilde yardım etmemi
istiyorsan
msn: cevahir@cuzungt.com
hata kodu sayfalarını web hosting serverinden değiştireceksin
gelen sayfa bilgisini split ile bölersin ben genelde tire (-) alırım spliti bir veri alırken www.site.com/34-haber-adi.html gibi olur split ismini diyelimki bolum olsun id seçerken
id = bolum(0)
yaparak alınır hata sayfasını oluşturduğun kodları net den bulabilirsin
http://www.benimeklentim.com/mak ... e-Link-Seo-404.html burası biraz yardımcı olabilir ancak bu biraz daha karışık vaktim olursa kendi kullandığım kodları paylaşırım
bu 404.asp sayfası düzenlemesi ile yapılır fakat bu işlem sitedeki her linkin tekrar düzenlenmesini gerektirir çünkü her sayfa artık 404.asp içinde include olarak çalışacaktır bundan dolayı verdiğiniz her linki ../ daha ekleyip bir klasör daha sışarı atmanız gerekecek. Eğer yapmaya kararlıysanız öncelikle sitenizdeki özel hata sayfalarını aktif edip 404.html i url yapıp karşılığınıda /404.asp yapın .
Daha ayrıntılı bilgi ve örnek 404.asp isteyen özelden temas kurabilir.
sorduğunuz işlem wildcard mapping'dir. Hostunuzun desteklemesi lazım ben bir ara kullanıyordum aktif olsaydı o sayfalar gösterebilirdim.
Default.asp/falanfilan/Fasafiso/hedehodo şeklinde yani.
Çok güzel ama şöyle bir durum var, sadece mssql veri tabanına kayıtlı olan uzantı ya da sayfaları göstermek istersek veya göstermek istediğimiz sayfalar veritabanında( MSSQL) yer alıyorsa ne yapacağız ?
Örnek :
if sayfa = “” Then
call index
elseif sayfa Then
call sayfa var
else
response.redirect……
———–
Bu kısımda mssql de bulunan sayfalar sutunun da var mı yok mu ?
Bu durum beraberinde açık doğurur mu doğurmaz mı ?
Ayrıca ne kadar hızlı olur bu iş ?
Şimdiden teşekkür ederim :)