asp yayınlama

erenyuceler
27-08-2008, 10:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

herkese iyi günler. bu sitede bir çok sorunuma cevap buldum ve artık vazgeçilmezim oldu bu site.

bu benim yaptığım bi web site sıfırdan başlayarak bu aşamaya kadar getirdim siteyi. şimdi sıra siteye bir kaç anket ve işbaşvurusu için asp script koymak. değişik asp örnekleri buldum bunları yayınlayabilmek için IIS ihtiyacım olduğunu araştıra araştıra buldum. IIS yi kurdum ama asp scriptleri web sitesine nasıl göndericem bununla ilgili bi bilgi verin neolurrr... normal şekilde upload ediyorum asp scripti. insankaynaklarına tıklayınca açılmasını istiyorum ama tıklandığında iç sunucu hatası falan veriyor. IIS varsayılanında mı bi hata yaptım... bulamayıorummm.....

erenyuceler
27-08-2008, 16:28   |  #2  
OP Taze Üye
18 mesaj

Biri artık cevap versin nooolurrrrr.....

Tuğsan
27-08-2008, 16:32   |  #3  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Öncelikel şunu söylermisin ? Sen bu siteyi kendin mi host ediyorsun?

bektash
27-08-2008, 17:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,997 mesaj

Kod hataları sık sık "500 İç Sunucu Hatası"na sebep olur. Eğer İnternet Explorer kullanıyorsanız, Araçlar - İnternet Seçenekleri - Gelişmiş Seçenekler'den "Basit http hataları göster" ayarı kaldırılırsa daha detaylı bir hata görebilirsiniz.

Eğer HTTP_REFERER ya da diğer bazı sunucu değerlerini kullanıyorsanız, bazen bir kullanıcının ISP'sinden proxy serverları hataya neden olabilir. Aynı zamanda bazı firewall ve antivirus kod engelleme yazılımları kullanıcının bilgisayarında problem oluşturabilir.  (alıntıdır deneyin.)

erenyuceler
27-08-2008, 20:11   |  #5  
OP Taze Üye
18 mesaj
Tuğsan
Öncelikel şunu söylermisin ? Sen bu siteyi kendin mi host ediyorsun?
hayır abi hostu satın aldım. elimde bi iş başvuru formu var onu sitemde yayınlamaya çalışyorum cute ftp kullanarak ilgili asp dosyasını web sitesine atıyorum fakan açılmıyorum işte iç sunucu hatası veriyor bunun sebebini bir türlü bulamyorumm.... :(((
bir de şöyle bişey var hostu kendim oluşturmuyorsam asp. uzantılı web sayfalarını çalıştırmak için IIS kurmama gerek var mı ben kurdum belgeyi C:\Inetpub\wwwroot içine de attım ama yok yine çalışmıyor

Tuğsan
27-08-2008, 20:17   |  #6  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

kendin iis kurduysaysan bazı componentleri eksik yuklemiş olabilirsin,tekar  program ekle kaldırdan win. bilesinlerine gel. orada iss ve bir secenek daha vardı simdi hatırlayamadım onun altında asp ile ilgili bilsenleri yukle. Ozaman kendinde localde yaptıgın kodları test edebilirsin.

Host'un asp destegi var dimi? Nt host aldın? Aklıma şimdilik bu kadar geldi. Kurulu iis'im yok maalesef.

erenyuceler
28-08-2008, 12:05   |  #7  
OP Taze Üye
18 mesaj
Tuğsan
kendin iis kurduysaysan bazı componentleri eksik yuklemiş olabilirsin,tekar  program ekle kaldırdan win. bilesinlerine gel. orada iss ve bir secenek daha vardı simdi hatırlayamadım onun altında asp ile ilgili bilsenleri yukle. Ozaman kendinde localde yaptıgın kodları test edebilirsin.

Host'un asp destegi var dimi? Nt host aldın? Aklıma şimdilik bu kadar geldi. Kurulu iis'im yok maalesef.

hostun asp php her türlü desteği var o dediğini akşam evde yapcam umarım olur ya acaba yüklemeye çalıştığım asp scripte bir sorun olabilirmi. birde başka bi asp script deniycem inş olur ya bu asp ne zor işmiş arkadaş...

Tuğsan
28-08-2008, 12:16   |  #8  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Asp ve php aynı anda çalışmaz. Ya asp çalıştırırsın ya php. Aldığın host'un nt olduğundan emin olmalısın öncelikle. İkini olarak evinde iss'i doğru kurdugundan emin olduktan sonra, asp'nin çalışıp çalışmadığını kontrol eden bir takım kod var. Onları kullanarak test et. Ondada başarılı olursan seni kimse tutamaz :)

Son Düzenleme: Tuğsan ~ 28 Ağustos 2008 12:16
erenyuceler
28-08-2008, 13:13   |  #9  
OP Taze Üye
18 mesaj

abi yaşım daha 19 yeni atıldım www.yilpas.com.tr ve www.burvangida.com diye iki site yapıyorum şuan sıfırdan başladım. asp. anlayamıyorum ama inat ettim çözücem. hostum php  çalıştırmıyor bu arada asp html ve bi kaç uzantı çalıştırıyor data24 ün windows mini web hostingini kullanıyorum. asp nin çalışıp çalışmadığını kontrol eden kodlar neler oluyo?

Tuğsan
28-08-2008, 14:08   |  #10  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

<% @language = "VbSript" %>
<%
responce.write "asp test"
%>

bunu yaz.(note pad olabilir)  xx.asp olarak kaydet. sayfa düzgün görüntülenirse asp çalışıyor demektir.

Buradan başlayabilirsin.

erenyuceler
28-08-2008, 20:40   |  #11  
OP Taze Üye
18 mesaj
Tuğsan
<% @language = "VbSript" %>
<%
responce.write "asp test"
%>

bunu yaz.(note pad olabilir)  xx.asp olarak kaydet. sayfa düzgün görüntülenirse asp çalışıyor demektir.

Buradan başlayabilirsin.

abi bu kodu nereye yazcam onu anlamadım...

Tuğsan
28-08-2008, 20:50   |  #12  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

note pad ile yeni bir dosya aç. bunu yaz. dosya adını index.asp koy
kayedt. Bu çalşırsa asp çalıştırabiliyorsun demektir.