ASP.NET eğitimi hakkında bilgi[C de mi VB de ]

son_versiyon
26-09-2009, 15:30   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

kimse önceki soruma cevap vermedi. soruyu değiştiriyorum.
VB dersi gördüm. Ancak internette VB de ASP.NET web programlama dili ile eğitimlere çok nadir rastlanıyor. Genelde C dilinde eğitimler veriliyor.
Soruma gelince : C , VB den yüksek bir dil mi?
ekstra sorular : PHP ve ASP.NET yani 2 web programlama dili öğrenilebilir mi?
bu dillerden önce javascriptin bilinmesi gerekir mi?

Son Düzenleme: son_versiyon ~ 26 Eylül 2009 22:17
teknohat
27-09-2009, 13:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

ben c nin vb den yüksek bir dil olduğunu biliyorum. hem php hemde asp.net öğrenebilirsin, bunda bir sakınca yok. asp.net ten önce js öğrenmeye gerek yok, sanıyorum php de de öyle.

son_versiyon
27-09-2009, 15:25   |  #3  
OP Yeni Üye
27 mesaj

teşekkürler.rahatladım. vb eğitimi almıştım. (sadece bir altyapı eğitimi aldım). ne yapayım şimdi. vb de mi devam edeyim, c ye geçiş mi yapayım. yani öneri de bulunabilir misiniz?

PcMaKeR
02-10-2009, 09:17   |  #4  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

c değil c# arkadaşım. c ile asp.net te programlama geliştiremezsin.

ASP.NET Web Script dilidir. .NET tabanlı bir dil(VB.NET,C#,C++.NET,Python.NET,Ruby.NET) bunların hepsi Aynı güçtedir ASP.NET te. dikkat et bak aynı güçtedir. artısı eksisi yok. Sonuçta .NET MSIL motoru kullanılıyor.

ASP.NET çoğu javascript işini kendisi görüyor(Ajax ta hele süperdir) ama javascript bilmek senin işine gelir her işini çözersin ;)

ASP.NET ile PHP öğrenmek zor değil. ASP.NET te C# ile programlama kısmını yaparsan PHP yi daha rahat çözersin. Kodlaması biraz benziyor. Ama VB ile geliştirirsen asp.net programlama kısmını php de zorlanırsın.

Bu iki dilde uzmanlaşırsan en az 1.5 bin tl maaş alır yada freelance çalışarak ayda 500 tl den bir çok site yapıp sabit ücretten daha fazla para kazanırsın.

Yanlız araştırmacı olacaksın. İngilizcen biraz iyi olmalı.

VB ile ASP.NET videoları az demişsin.

60 tan fazla video var ve neredeyse hepsi visual basic.net ile geliştirilmiş.

birazcık ingilizce yetiyor. oda kodlamada ;)

son_versiyon
02-10-2009, 17:52   |  #5  
OP Yeni Üye
27 mesaj

teşekkürler.
birazcık ingilizce dediğiniz teknik ingilizce oluyor sanırım. peki bana önerebileceğiniz , yani bana yetecek kadar ingilizce öğrenebileceğim bir eğitim seti önerir misiniz?
ben o zaman [c#] öğreneceğim inşAllah. ama sizden ufak bir yardım isteyeceğim.
bana sırasıyla hangilerini öğrenmem gerektiğini söyler misiniz? ve bunların hepsini öğrenmek ne kadar zamanımı alır?
yani ilk olarak ingilizce, sonra c# , sonra javascript vs. bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim.
tekrar teşekkür ederim.

PcMaKeR
02-10-2009, 18:35   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

en son verdiğin sıralama güzel bir sıralama.

ingilizce için bir adres veya eğitim seti veremem kullanmadım hiç.

c# için csharpnedir.com
asp.net için www.asp.net
www.msdn.com

javascript içinde aynı.

ne kadar sürede öğreneceğini tam cevaplayamam ben 4 senedir c# üzerindeyim dhaa bu sene gerçek anlamda profesyonelliğe erişebilmiştim oda .net 3.5 te. şimdi 4.0 çıkıyor o çıksın onuda öğrenecez mecburen...

son_versiyon
02-10-2009, 18:57   |  #7  
OP Yeni Üye
27 mesaj

bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. işe teknik ingilizce ile başlayacağım inşAllah.
iyi çalışmalar.