CHIP Online'da haberini yapmış olduğumuz Ubisoft'un kullandığı yeni DRM koruması kırıldı. Oyunu oynamak için internete bağlı olma zorunluluğu getiren bu yeni Dijital Hak Yönetimi koruması Scene'in ünlü Release Grubu SKIDROW tarafından 24 saat geçmeden kırılarak Topsite'lara yüklendi.
Assassin's Creed 2'nin Kopya Koruması Kırıldı
- 1
- 2
RELOADED,SKIDROW veya ViTALiTY gruplarından birinin kıracağından emindim.Önce davranan SKIDROW olmuş.Ubisoft, bu tarz koruma sistemleriyle kullanıcıları korsan oyuna daha fazla teşvik ediyor.Korumanın elbet bir şekilde kırılacağı belli,bunlarla uğraşmak yerine uygun fiyata güzel bir promosyonla satışa sunsa daha doğru bir strateji izlemiş olurdu.
RELOADED,SKIDROW veya ViTALiTY gruplarından birinin kıracağından emindim.Önce davranan SKIDROW olmuş.Ubisoft, bu tarz koruma sistemleriyle kullanıcıları korsan oyuna daha fazla teşvik ediyor.Korumanın elbet bir şekilde kırılacağı belli,bunlarla uğraşmak yerine uygun fiyata güzel bir promosyonla satışa sunsa daha doğru bir strateji izlemiş oldu.çok doğru söylüyon sürümden kazanırlar ;)
Bu kopya korumasına benzer bir korumayı Rockstar da GTA 4 de uygulamıştı.Fakat o da kırıldı bildiğiniz gibi.Böylesine koruma koyup kırıldıktan sonra hackerların diline düşmektense,daha ucuz orijinal oyun satsalar daha mantıklı.
bende hiç şaşırmadım geç bile kaldılar..
WolfTürk'e kesinlikle katılıyorum. Yüksek fiyata oyun satmak yerine oyunu makul fiyatlara satmayı deneseler bence hem daha çok alan olur hemde korsan sektörünün önüne geçmek için büyük bir adım olur. Zaten arkasından gelir birçok firma.
Bende sizin görüşlerinize katılıyorum bu arada bayadır bu oyunu bekliyordum ve şunu belirtmek isterim oyun şu ana dek 2 grup tarafından kırıldı fakat içlerince Skidrow yok yani oyunu skidrow kırmadı!!
Oyunu WBB adlı bir grup ile ismini hatırlayamadığım bir grup kırmıştır. İlk cracki yapması biraz daha zordur ve o crackde save yapılamamaktadır fakat WBB'in cracki sayesinde oyun düzgün olarak çalışmaktadır ve save yapılabilmektedir.
Ayrıca şu an oyunu bilindik gruplardan hiç biri çıkarmamıştır (Şimdilik!! Belki ben bunu yazarken çıkmıştır :D )
allah razı olsun crackerlardan ubisoftada kapak oldu razor1991 ve skiddrow u seviyorum crackerları seviyorum
Razor reloaded veya skidrow proper bi sürüm çıkarırsa daha iyi olur bide bu oyunu fullde oynarım inşallah oynayamassam hafif bi overclock çekebilirim ekran kartına.
Bu arada sistemim:
Core 2 Quad Q6600
9800GT
4gb 800Mhz
Bende sizin görüşlerinize katılıyorum bu arada bayadır bu oyunu bekliyordum ve şunu belirtmek isterim oyun şu ana dek 2 grup tarafından kırıldı fakat içlerince Skidrow yok yani oyunu skidrow kırmadı!!
Oyunu WBB adlı bir grup ile ismini hatırlayamadığım bir grup kırmıştır. İlk cracki yapması biraz daha zordur ve o crackde save yapılamamaktadır fakat WBB'in cracki sayesinde oyun düzgün olarak çalışmaktadır ve save yapılabilmektedir.
Ayrıca şu an oyunu bilindik gruplardan hiç biri çıkarmamıştır (Şimdilik!! Belki ben bunu yazarken çıkmıştır :D )
Öncelikle burada eleştirilen, çok gelişmiş bir kopa koruma yönteminin dahi çok kısa sürede kırılabildiğini konuşuyoruz. Oyunu korsan olarak kullanın, bakın kırıldı hazır indirin demiyoruz.
Şimdi öncelikle sayfanın başına dönün ve yazıyı bir kez daha okuyun, zira dikkatinizden kaçtı sanırım ama Assassin's Creed 2'den değil, onun kopya koruma sistemi olan "Ubisoft DRM"den bahsediyoruz.
Sizin kaynağınız neresi bilmiyorum ama, RE ile 10 yıl önce tanışmış biri olarak daha iyi bir kaynak bulmanızı veya kaynağa daha yakın bir yerden haber almanızı tavsiye ederim ;)
Daha sonra ingilizce biliyorsanız şuraya bir göz atmanızda fayda var:http://www.infoaddict.com/ubisof ... d-in-under-25-hours
RE ile ilgileniyorsanız buraya da ara sıra bakabilirsiniz..http://www.defacto2.net/index.cfm
Bilindik olmayan gruplar zaten genelde kırmak yerine rip-off işleriyle uğraşırlar... Zamanında RELOADED'ın bir haftada kıramadığı NFS: MW'nin kopya korumasını kırdığını iddia edip, Japon Loader'ı piyasaya salan VolksWagen bunlara bir örnektir...Bir kere görürsünüz bir daha görmezsiniz...
Eğer bu konuyu derinlemesine araştırdıysanız Scene'in; P2P'nin çöplük, buralarda takılanların da çöplükte cebelleşen zavallılar olduğunu düşündüğünü bilir ;)
Topsite>Dumpsite>P2P
Bu yazıyı beğendiyseniz şuna da bir göz atmanızda fayda var.https://www.chip.com.tr/forum/Bir ... -Oykusu_t82894.html
müstahak onlara, bugüne kadar neler geldi geçti kırıldıda uğraşıyorlar böyle... daha çok firmaların ve oyunların adını lekeliyip insanları soğutuyorlar. sen adam gibi oyun yap o zaten satar, MW2 en baba örnek işte...
Aslında Firmalar Böyle Yapıyor Ulusal Piyasada Ele Alıp Türkiyede Oyuna 60 Dolar Diyor Diger Ülkelerde Bu Para Bizim 10Tl Ama Türkiyede Kimse Oyuna 60 Dolar Verip Almaz Zaten Bunu Kaldıramaz Adam Gibi Bir Yasa Cıkarsalar Oyunları Ulusal Piyasada Aynı Fiyata Verceklerine Her Ülkeye Göre Versinler Saçma Gözüksede Türkiyeden Alıp Başka Ülkelere yollarlar desenizde Bu Şekilde Şatışlar Tavan Yapar!
Zaten Microsoft Gibi Bir Firma Bile Dayanamiyor Ubisoft Nasıl Dayancak 24 Gerçketen Cok Hızlı Olmuş:D
her oyunun sonu kırılmayan oyun varmı artık fahiş fiyatlara oyunlar satıldığı sürece insanlar korsana yönelicek
Orijinal bir oyunu düzgün kullanabilmenin tek yolu "crack"lemek diyorlar, paradoks bir nevi.
Bir de şöyle demişler bir forumda, okuduğumda hoşuma gitmişti: Ubisoft'takiler acaba ne tür bir duman çekip kafayı bulmuşlar ki böyle bir kopya koruma uygulamasına gitmişler.
O Skidrow olayı gözümden kaçmış ona tamamiyle katılıyorum. Bende zaten kimseye korsan oyun tavsiye etmiyorum :D
Öncelikle burada eleştirilen, çok gelişmiş bir kopa koruma yönteminin dahi çok kısa sürede kırılabildiğini konuşuyoruz. Oyunu korsan olarak kullanın, bakın kırıldı hazır indirin demiyoruz.
Şimdi öncelikle sayfanın başına dönün ve yazıyı bir kez daha okuyun, zira dikkatinizden kaçtı sanırım ama Assassin's Creed 2'den değil, onun kopya koruma sistemi olan "Ubisoft DRM"den bahsediyoruz.
Sizin kaynağınız neresi bilmiyorum ama, RE ile 10 yıl önce tanışmış biri olarak daha iyi bir kaynak bulmanızı veya kaynağa daha yakın bir yerden haber almanızı tavsiye ederim ;)
Daha sonra ingilizce biliyorsanız şuraya bir göz atmanızda fayda var:http://www.infoaddict.com/ubisof ... d-in-under-25-hours
RE ile ilgileniyorsanız buraya da ara sıra bakabilirsiniz..http://www.defacto2.net/index.cfm
Bilindik olmayan gruplar zaten genelde kırmak yerine rip-off işleriyle uğraşırlar... Zamanında RELOADED'ın bir haftada kıramadığı NFS: MW'nin kopya korumasını kırdığını iddia edip, Japon Loader'ı piyasaya salan VolksWagen bunlara bir örnektir...Bir kere görürsünüz bir daha görmezsiniz...
Eğer bu konuyu derinlemesine araştırdıysanız Scene'in; P2P'nin çöplük, buralarda takılanların da çöplükte cebelleşen zavallılar olduğunu düşündüğünü bilir ;)
Topsite>Dumpsite>P2P
Bu yazıyı beğendiyseniz şuna da bir göz atmanızda fayda var.https://www.chip.com.tr/forum/Bir ... -Oykusu_t82894.html
Benim demek istediğim o cracki çıkartan grubun çok iyi bir grup olduğu değil insanlara. İyi veya kötü veya sadece rip-off yapmış önemli değil insanlar o grup cracki çıkarmadan önce AC2 oynayamıyorlardı fakat şimdi oynayabiliyorlar
TeşekkürlerSon Düzenleme: elrohiremre ~ 05 Mart 2010 17:48
- 1
- 2