Assassin's Creed 2'nin Kopya Koruması Kırıldı

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Recep Baltaş
04-03-2010, 10:02   |  #1  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

CHIP Online'da haberini yapmış olduğumuz Ubisoft'un kullandığı yeni DRM koruması kırıldı. Oyunu oynamak için internete bağlı olma zorunluluğu getiren bu yeni Dijital Hak Yönetimi koruması Scene'in ünlü Release Grubu SKIDROW tarafından 24 saat geçmeden kırılarak Topsite'lara yüklendi.

beckahma
04-03-2010, 12:59   |  #2  
beckahma avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,052 mesaj

Çok çabuk kırmışlar tüm heycanı kaçtı işin şimdi. Ne güzel beklicektik ne zaman kırarlar diye. :D

WolfTurk
04-03-2010, 15:18   |  #3  
WolfTurk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
215 mesaj

RELOADED,SKIDROW veya ViTALiTY gruplarından birinin kıracağından emindim.Önce davranan SKIDROW olmuş.Ubisoft, bu tarz koruma sistemleriyle kullanıcıları korsan oyuna daha fazla teşvik ediyor.Korumanın elbet bir şekilde kırılacağı belli,bunlarla uğraşmak yerine uygun fiyata güzel bir promosyonla satışa sunsa daha doğru bir strateji izlemiş olurdu.

Son Düzenleme: WolfTurk ~ 04 Mart 2010 21:58
soulmy
04-03-2010, 15:27   |  #4  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,935 mesaj

Nedense hiç şaşırmadım.

şafak89
04-03-2010, 15:59   |  #5  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj
Alıntı: WolfTurk  
RELOADED,SKIDROW veya ViTALiTY gruplarından birinin kıracağından emindim.Önce davranan SKIDROW olmuş.Ubisoft, bu tarz koruma sistemleriyle kullanıcıları korsan oyuna daha fazla teşvik ediyor.Korumanın elbet bir şekilde kırılacağı belli,bunlarla uğraşmak yerine uygun fiyata güzel bir promosyonla satışa sunsa daha doğru bir strateji izlemiş oldu.
çok doğru söylüyon sürümden kazanırlar ;)

Recep Baltaş
04-03-2010, 16:31   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj

Bu konuda en iyi örnek kopya koruması kullanmayan Company of Heroes idi. Dünya'nın en iyi II. dünya savaşı starteji oyunu..

CarlJohnson
04-03-2010, 17:40   |  #7  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

Yazık ubisoft 24 saat dayanamamış :D zaten denedikleri yöntem saçmaydı açıkcası iyi olmuş :) SKIDROW (Y) :)

KOBRRA
04-03-2010, 18:38   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
279 mesaj

Bu kopya korumasına benzer bir korumayı Rockstar da GTA 4 de uygulamıştı.Fakat o da kırıldı bildiğiniz gibi.Böylesine koruma koyup kırıldıktan sonra hackerların diline düşmektense,daha ucuz orijinal oyun satsalar daha mantıklı.

by murat 58
04-03-2010, 20:27   |  #9  
by murat 58 avatarı
Yıllanmış Üye
1,067 mesaj

kıracaklarını bildikleri halde neden koyuyolar anlamadım.saçma.adamlar oyundan insanları bezdirmek için ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar.

adem-t
04-03-2010, 20:41   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
793 mesaj

bende hiç şaşırmadım geç bile kaldılar..

beckahma
04-03-2010, 21:04   |  #11  
beckahma avatarı
Yıllanmış Üye
1,052 mesaj

WolfTürk'e kesinlikle katılıyorum. Yüksek fiyata oyun satmak yerine oyunu makul fiyatlara satmayı deneseler bence hem daha çok alan olur hemde korsan sektörünün önüne geçmek için büyük bir adım olur. Zaten arkasından gelir birçok firma.

elrohiremre
04-03-2010, 21:21   |  #12  
Yıllanmış Üye
269 mesaj

Bende sizin görüşlerinize katılıyorum bu arada bayadır bu oyunu bekliyordum ve şunu belirtmek isterim oyun şu ana dek 2 grup tarafından kırıldı fakat içlerince Skidrow yok yani oyunu skidrow kırmadı!!
Oyunu WBB adlı bir grup ile ismini hatırlayamadığım bir grup kırmıştır. İlk cracki yapması biraz daha zordur ve o crackde save yapılamamaktadır fakat WBB'in cracki sayesinde oyun düzgün olarak çalışmaktadır ve save yapılabilmektedir. 
Ayrıca şu an oyunu bilindik gruplardan hiç biri çıkarmamıştır (Şimdilik!! Belki ben bunu yazarken çıkmıştır :D )

Kapalı Hesap (101323)
04-03-2010, 21:31   |  #13  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

allah razı olsun  crackerlardan   ubisoftada  kapak oldu  razor1991 ve skiddrow    u  seviyorum     crackerları seviyorum

elrohiremre
04-03-2010, 22:21   |  #14  
Yıllanmış Üye
269 mesaj
Alıntı: liberty city  
allah razı olsun  crackerlardan   ubisoftada  kapak oldu  razor1991 ve skiddrow    u  seviyorum     crackerları
Cracker o kapağı çok iyi belli etmiş ve patch dosyasının resmini el hareketi koymuş :D

by murat 58
04-03-2010, 22:29   |  #15  
by murat 58 avatarı
Yıllanmış Üye
1,067 mesaj

ne diyelim carack ları diğer oyunların dosyalarına :P

elrohiremre
04-03-2010, 22:57   |  #16  
Yıllanmış Üye
269 mesaj

Razor reloaded veya skidrow proper bi sürüm çıkarırsa daha  iyi olur bide bu oyunu fullde oynarım inşallah oynayamassam hafif bi overclock çekebilirim ekran kartına.
Bu arada sistemim:
Core 2 Quad Q6600
9800GT
4gb 800Mhz

mladenbmv
04-03-2010, 23:20   |  #17  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

istedikleri kadar koruma yapsınlar nasıl olsa kırılıyor.onun yerine ülkelere göre fiyat stratejisi uygulasınlar.ülkelerdeki askeri ücretlere göre fiyat politikası mesela ülkemizde 20 tl ye satıls akimse uraşmaz  .kopyayla falan.

Recep Baltaş
05-03-2010, 00:16   |  #18  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj
Alıntı: elrohiremre  
Bende sizin görüşlerinize katılıyorum bu arada bayadır bu oyunu bekliyordum ve şunu belirtmek isterim oyun şu ana dek 2 grup tarafından kırıldı fakat içlerince Skidrow yok yani oyunu skidrow kırmadı!!
Oyunu WBB adlı bir grup ile ismini hatırlayamadığım bir grup kırmıştır. İlk cracki yapması biraz daha zordur ve o crackde save yapılamamaktadır fakat WBB'in cracki sayesinde oyun düzgün olarak çalışmaktadır ve save yapılabilmektedir. 
Ayrıca şu an oyunu bilindik gruplardan hiç biri çıkarmamıştır (Şimdilik!! Belki ben bunu yazarken çıkmıştır :D )

Öncelikle burada eleştirilen, çok gelişmiş  bir kopa koruma yönteminin dahi çok kısa sürede kırılabildiğini konuşuyoruz. Oyunu korsan olarak kullanın, bakın kırıldı hazır indirin demiyoruz.

Şimdi öncelikle sayfanın başına dönün ve yazıyı bir kez daha okuyun, zira dikkatinizden kaçtı sanırım ama Assassin's Creed 2'den değil, onun kopya koruma sistemi olan "Ubisoft DRM"den bahsediyoruz.

Sizin kaynağınız neresi bilmiyorum ama, RE ile 10 yıl önce tanışmış biri olarak daha iyi bir kaynak bulmanızı veya kaynağa daha yakın bir yerden haber almanızı tavsiye ederim ;)

Daha sonra ingilizce biliyorsanız şuraya bir göz atmanızda fayda var:http://www.infoaddict.com/ubisof ... d-in-under-25-hours

RE ile ilgileniyorsanız buraya da ara sıra bakabilirsiniz..http://www.defacto2.net/index.cfm

Bilindik olmayan gruplar zaten genelde kırmak yerine rip-off işleriyle uğraşırlar... Zamanında RELOADED'ın bir haftada kıramadığı  NFS: MW'nin kopya korumasını kırdığını iddia edip, Japon Loader'ı piyasaya salan VolksWagen bunlara bir örnektir...Bir kere görürsünüz bir daha görmezsiniz...

Eğer bu konuyu derinlemesine araştırdıysanız Scene'in; P2P'nin çöplük, buralarda takılanların da çöplükte cebelleşen zavallılar olduğunu düşündüğünü bilir ;)

Topsite>Dumpsite>P2P

Bu yazıyı beğendiyseniz şuna da bir göz atmanızda fayda var.https://www.chip.com.tr/forum/Bir ... -Oykusu_t82894.html

uGuR.uK
05-03-2010, 00:45   |  #19  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

müstahak onlara, bugüne kadar neler geldi geçti kırıldıda uğraşıyorlar böyle... daha çok firmaların ve oyunların adını lekeliyip insanları soğutuyorlar. sen adam gibi oyun yap o zaten satar, MW2 en baba örnek işte...

Me Not Working Hard
05-03-2010, 00:57   |  #20  
Yıllanmış Üye
749 mesaj

Aslında Firmalar Böyle Yapıyor Ulusal Piyasada Ele Alıp Türkiyede Oyuna 60 Dolar Diyor Diger Ülkelerde Bu Para Bizim 10Tl Ama Türkiyede Kimse Oyuna 60 Dolar Verip Almaz Zaten Bunu Kaldıramaz Adam Gibi Bir Yasa Cıkarsalar Oyunları Ulusal Piyasada Aynı Fiyata Verceklerine Her Ülkeye Göre Versinler Saçma Gözüksede Türkiyeden Alıp Başka Ülkelere yollarlar desenizde Bu Şekilde Şatışlar Tavan Yapar!
Zaten Microsoft Gibi Bir Firma Bile Dayanamiyor Ubisoft Nasıl Dayancak 24 Gerçketen Cok Hızlı Olmuş:D

mrtc
05-03-2010, 01:41   |  #21  
Taze Üye
5 mesaj

her oyunun sonu kırılmayan oyun varmı artık fahiş fiyatlara oyunlar satıldığı sürece insanlar korsana yönelicek

Recep Baltaş
05-03-2010, 01:54   |  #22  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj

En zor kırılan oyun Sims 2 idi :) Ya da gruplar pek sallamadı herhalde...İlk ihtimal daha ağır basıyor...<

Süleyman.
05-03-2010, 02:05   |  #23  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Orijinal bir oyunu düzgün kullanabilmenin tek yolu "crack"lemek diyorlar, paradoks bir nevi.

Bir de şöyle demişler bir forumda, okuduğumda hoşuma gitmişti: Ubisoft'takiler acaba ne tür bir duman çekip kafayı bulmuşlar ki böyle bir kopya koruma uygulamasına gitmişler. Kahkaha

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 05 Mart 2010 02:09
Recep Baltaş
05-03-2010, 02:42   |  #24  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj

Duman çekmek için Smoke dedilerse genelde ot kullanımı manasına gelir ;) Daha da spesifik, marihuana :)

Oyunu düzgün kullanmak için Steam süper..

elrohiremre
05-03-2010, 17:43   |  #25  
Yıllanmış Üye
269 mesaj
Alıntı: Recep Baltaş  

Öncelikle burada eleştirilen, çok gelişmiş  bir kopa koruma yönteminin dahi çok kısa sürede kırılabildiğini konuşuyoruz. Oyunu korsan olarak kullanın, bakın kırıldı hazır indirin demiyoruz.

Şimdi öncelikle sayfanın başına dönün ve yazıyı bir kez daha okuyun, zira dikkatinizden kaçtı sanırım ama Assassin's Creed 2'den değil, onun kopya koruma sistemi olan "Ubisoft DRM"den bahsediyoruz.

Sizin kaynağınız neresi bilmiyorum ama, RE ile 10 yıl önce tanışmış biri olarak daha iyi bir kaynak bulmanızı veya kaynağa daha yakın bir yerden haber almanızı tavsiye ederim ;)

Daha sonra ingilizce biliyorsanız şuraya bir göz atmanızda fayda var:http://www.infoaddict.com/ubisof ... d-in-under-25-hours

RE ile ilgileniyorsanız buraya da ara sıra bakabilirsiniz..http://www.defacto2.net/index.cfm

Bilindik olmayan gruplar zaten genelde kırmak yerine rip-off işleriyle uğraşırlar... Zamanında RELOADED'ın bir haftada kıramadığı  NFS: MW'nin kopya korumasını kırdığını iddia edip, Japon Loader'ı piyasaya salan VolksWagen bunlara bir örnektir...Bir kere görürsünüz bir daha görmezsiniz...

Eğer bu konuyu derinlemesine araştırdıysanız Scene'in; P2P'nin çöplük, buralarda takılanların da çöplükte cebelleşen zavallılar olduğunu düşündüğünü bilir ;)

Topsite>Dumpsite>P2P

Bu yazıyı beğendiyseniz şuna da bir göz atmanızda fayda var.https://www.chip.com.tr/forum/Bir ... -Oykusu_t82894.html
O Skidrow olayı gözümden kaçmış ona tamamiyle katılıyorum. Bende zaten kimseye korsan oyun tavsiye etmiyorum :D 
Benim demek istediğim o cracki çıkartan grubun çok iyi bir grup olduğu değil insanlara. İyi veya kötü  veya sadece rip-off yapmış önemli değil insanlar o grup cracki çıkarmadan önce AC2 oynayamıyorlardı fakat şimdi oynayabiliyorlar 
Teşekkürler

Son Düzenleme: elrohiremre ~ 05 Mart 2010 17:48