Assassins Creed 2: Sunucu çöktü ve...

CHIP Online
10-03-2010, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Ubisoft, Assassins Creed 2'nin sadık hayranlarını kötü bir süpriz ile hayal kırıklığına uğrattı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/assa ... coktu-ve_18749.html

Assassins Creed 2'nin doğrulama sunucuları geçtiğimiz pazar günü çöktü. Sonuç olarak oyunun PC sürümünü tercih edenler oyunu oynayamadı ve oyun kayıt dosyalarına erişemediler. Sebep: Yayımlayıcı firma Ubisoft oyunun kayıt dosyalarını kendi sunucularında depoluyor.

Ubisoft'un oyuncular tarafından eleştiri yağmuruna tutulan yeni dijital hak yönetimi (DRM) sistemi, Assassins Creed 2'yi oynayabilmek için daimi internet bağlantısı şart koşuyor. Oyundaki ilerleyişi kaydeden dosyalar da Ubisoft sunucularında depolanıyor; zira ancak bu şekilde korsan kopyalara karşı etkili bir şekilde koruma sağlanacağı düşünülüyordu.

Doğrulama görevini üstlenen bu sunucunun çökmesi sonucu oyunu legal yollardan edinmiş kullanıcılar bir hata mesajıyla karşılaşıp oyunu oynayamadılar. Yeni DRM yapısı yüzünden üretici kaynaklı bu tip hatalar direkt kullanıcıya etki ediyor.

Tüm konu: Assassins Creed 2: Sunucu çöktü ve...

İzleyin: Assassins Creed II'den taze fragman

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ubisoft'un yeni DRM sistemini mantıklı buluyor musunuz?

heatblast
10-03-2010, 21:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,260 mesaj

durmadan böyle sorunlar çıkarsa bu işte mantık yok

ADEM-KAYA
10-03-2010, 23:09   |  #3  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Hiçte mantıklı değil.

Evinde neti olmayıp orjınal oyun alanlar ne yapacak?

Razor bunu çözer hiç merak etmesinler..Orjınal oyun pahalı olduğu sürece para verilmez.

mnyk46
11-03-2010, 16:03   |  #4  
Yeni Üye
44 mesaj

razor- skidrow sanal alemin taçsız kralları.

beckahma
11-03-2010, 19:53   |  #5  
beckahma avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,052 mesaj

Ben oyunlarda bu tip korsana karşı duruş stratejilerinin kullanmayı mantıksız buluyorum.Böyle yapıldığı sürece sadece belirli kişiler orjinal oyun alır. Oyunun orjinali tabiki daha iyidir ama bi oyun yapıp bunu yüksek fiyatlara satıp üstüne birde çökmesi çok muhtemel olan(tüm oyuncuların saveleri aynı yerde toplanırsa) bir sunucu yapmak mı korsana karşı duruş? Bence özellikle EA,Ubisoft gibi büyük firmalar şu oyunları daha ucuza satmalı. Hem daha büyük bi kitleye yayar orjinal oyunları hemde korsana karşı düzgün bir adım atmış olur. Ne de olsa orjinal oyunların %90ı eninde sonunda kırılıyor.

Karub
11-03-2010, 19:57   |  #6  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: mnyk46  
razor- skidrow sanal alemin taçsız kralları.

Çoğu oyunu onlar sayesinde bitirdim Beğendim

Kapalı Hesap (101323)
11-03-2010, 20:06   |  #7  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

razor ve  skidrow  a ne kadar tesekkür etsek azdır     kraldanda öte onlar bence

Karub
11-03-2010, 20:11   |  #8  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Onlar sanırım kendileri crack yapıyorlar.. Eğer doğru ise gerçekten ödülü hak ediyorlar bence..