Assembly Forums

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
LmandrakeL
28-09-2004, 11:35   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj

C dili her  ne kadar Assembly ın yapabildiklerini kısmen yapsada Programcılıkta Assembly ın Öğrenilmesi PC donanımı RAM + CPU ilişkisini anlama,Yönetme açısından gereklidir.

Günümüzde Assembly Dili Elektronikte,Crackerlıkta,Esnek Sistem Programlarında Kullanılıyor.Bunun Dışında Kullanımı Pek sık değil.

Forum Yöneticilerinin Assembly dili ile ilgili Ayrı bir bölüm açması çok iyi olur .Böylece Bu dili öğrenmek isteyen veya Bilgilerini paylaşmak isteyen arkadaşlar foruma katkıda bulunur.

Sistem programları yazmak , işlemcinin imkanlarını sonuna kadar kullanmak isteyen meraklı arkadaşlar olacaktır.

Ülkemizde Yeterli Kaynak yok bu assembly konusunda.Çoğu İngilizce kaynak.Yeni başlayanlar için ise anlaşılması çok zor.Bunun için Programlama bölümünde Assembly ile ilgili bir bölümün açılması gerekiyor bence.

Bu forumu açmak için Forum yöneticilerinin mail adresi nedir  ?

Son Düzenleme: LmandrakeL ~ 28 Eylül 2004 11:44
bugcoder
28-09-2004, 11:56   |  #2  
Taze Üye
8 mesaj

Eveettt.... Kesinlikle açılmalı Assembly ile ilgili bir forum.Şu an Assembly da biraz ilerledim.Ufak tefek Programlar yapıyorum.Ama hala tam olarak dili kullanamıyorum.Baya eksik bilgim var.PC nin işleyişi , İçerlerde ne olup bittiğini bana bu dil baya anlattı.Gerçekten açılmalı.

bugcoder
28-09-2004, 12:04   |  #3  
Taze Üye
8 mesaj

Assembly dilinde Büyük programlar Yazılamıyor Nedeni çok zor.ama Oturaklı sistem programları yazmak için bir numara.Belleği,Yığını ne kadar kullanacağınızı belirtiyor Ve böylece Program çok küçük boyutlarda oluyor.Bunun dışında Virüs ve Worm yazanların Bir numaralı tercihi, tabbiiii cracker ların da ... Ayrıyeten Network Programlamasında C dili ile beraber mükemmel bir ikili bence.C dilinin altından inline olarak kullanılması ile Hem C dilini hemde Assembly ı kullanıyor.Bir dilde yapamadığınızı diğerinde , diğerinde yapamadığınızı da diğerinde yapıyorsunuz... Neyse fazla söze gerek yok ...

fiberoptik
29-09-2004, 12:37   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj

Arkadaşlar Sözlerinize katılıyorum.Ayrı bir forum olarak açılırsa çok iyi olur.Yöneticilere söylemek gerekiyor.

mkavgaoglu
30-09-2004, 10:23   |  #5  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

tum soylediklerinize katılıyorum.. konun postunu artırırsak belki dikkatlerini ceker ve konu hakkında dusunurler.. (acılmasını isteyen arkadaslar lutfen buraya biseyler yazsın ki ne kadar talep oldugu gorulsun...)

aragorntheelessar
03-10-2004, 15:25   |  #6  
Yıllanmış Üye
268 mesaj

elektrik-elektronik müh. öğrenciyim ve en basitinde 16F877 microişlemcisini kullanarak bir robot tasarlamaya kalktığımda hep assembler bilgisi eksikliği ile karşılaşıyorum bu yüzden bence de bu bölüm açılmalı forumda sizlere katılıyorum.

mkavgaoglu
03-10-2004, 20:36   |  #7  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

kusura bakma ama sadecezeki(!) kardesim dikkat ettim herkese, herseye mualefet ediyosun ve azarlama derecesine varan cevaplar veriyosun.. sorum su; bu azarlama dercesine varan konusmaları hangi cesaretle yapıyosun...

bugcoder
04-10-2004, 17:03   |  #8  
Taze Üye
8 mesaj

TheOnlyGenius Sen burda neyi ispatlamaya çalışıyorsun.O zaman Forumunda açılmasına gerek yok.Konularda boş.Ne gerek var yani.Senin o işe yaramaz dediğin ufak forumlardan çok şey çıkabilir.Burası sonuçta ne dershane ne de okul.Elbette işin okulu ve yöntemi varken burdan uzmanlaşmak mümkün değil.Herkes bir birine yardımcı olmaya çalışıyor.Bilen de var bilmeyende." Ne yani C-C++ forumları açıldı millet burdan C mi öğrendi " demekle Millet Başka forumlarda da boş mu yazıyor.Herkesin ilgi alanı farklı kimi konuya yoğun ilgi var ama bilen olmayınca , forumlardaki konulara cevap veremeyince soru soranlar ve ilk öğrenenler herhalde bir şey öğrenemez.Burası herkesin yardımlaşarak bir şeyler öğrenebileceği herkesin bilgilerini tamamlayacağı yerdir.Her forumun konusuna görede bir potansiyeli vardır.Sen bu yazdıklarını Diğer forumlardaki konuların her birine teker teker yaz o zaman . Sana Kolay gelsin.

LmandrakeL
04-10-2004, 17:09   |  #9  
OP Üye
78 mesaj

Bu kadar problemli olacağını bilseydim açmazdım konuyu.Böyle düşünen arkadaşlar var demek.Neyse Kapatalım Konuyu.Bu böyle Uzayıp gidecek anlaşılan.

mkavgaoglu
07-10-2004, 13:25   |  #10  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

haklısın guzel kardesim.. sen haklısın..

Son Düzenleme: mkavgaoglu ~ 07 Ekim 2004 22:11
fiberoptik
11-10-2004, 14:02   |  #11  
Taze Üye
3 mesaj

Son nokta olarak Ben forum yöneticileri ile görüşecem ... Assembly konulu forum Açılmalı bence.

SeRBoY_WHiTe
12-10-2004, 17:54   |  #12  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Evet Genclik bu kadar farklı konu altında Assembly adına da bir formun su ana kadar acilmamasi zaten ayıp sayilabilecek nitelikteydi.
Anlamsız tartismalari bir kenara birakirsak, Assembly formunun kimseye bir zarar getirmeyecegini de zaten gormus oluruz. Oyleyse bu konuda bilgi ve tecrubeleriyle forma destek olacak arkadaslarinda, digerlerine acacagi ufku gorup konunun bu sekilde ele alinmasinin en akillica cozum oldugunu dusunuyorum ve bu oneriyi sonuna kadar destekliyorum.
Saygilarimla...

bugcoder
15-10-2004, 16:43   |  #13  
Taze Üye
8 mesaj

Hala Açılmadıııı ... Bi sesimizi Duyuramadık gitti :D Bu forum açılacak falan değil ne yapmak lazım ...

webaytek
15-10-2004, 17:37   |  #14  
Yıllanmış Üye
659 mesaj

1- Kavga ederek pek bir yere varamazsınız
2- forum içine mesaj atarak sesinizi biraz zor duyurursunuz (duyarlar da kimbilir ne zaman)
bakın 2 mod. abimiz var tepede ulaşabileceğiniz... bir mesaj atın nasolsa beleş - isteyen atabilir - en azından forum içerisinde rahatsızlık vermeyecek kadar dile getirirseniz sorun yok
2.si Sadece tekdahi arkadaşımız değil birçok kişi - ki bunlara kendini gerçekten ispat etmeye çalışan lamerlar da dahil - haddini aşmaya başladı zannediyorum bu arkadaşlar uyarı almaya başlamışlardır...
2.si açılmasının kimseye zararı yok... hardware forum'u açıldı herkez şimdi öğrendi mi yoksa @tekdahi bildiği herşeyi doğduğunda da biliyor muydu? Asıl soru bu olsun...
Açılmasına can-ı gönülden katılıyorum ancak görevlilere iletilmesi taraftarıyım - KOLAY GELSİN

Son Düzenleme: webaytek ~ 15 Ekim 2004 17:40
Banned
15-10-2004, 22:05   |  #15  
Banlandı
161 mesaj

Benim haddini aşan bir şey dediğim yok ki. Hem ne uyarısı alacakmışım? MİT mi kontrol ediyor siteyi? Ben kimseye lamer ya da kendini ispatlamaya çalışan gerizekalı muamelesi de yapmadım. Bir şeyi beleş diyerek nitelendirerek teşvik etmeye çalışmak kadar saçma bir şeylere de girişmedim...

Lamer kısmına gelince. Siz bir klavyeyi çizgifilmlerde gördüğünüz 25 tuşlu şeylerden tanımaya başladığınız sıralarda, ben 286 bilgisayarımda Assembly kodu yazarak sabahlıyordum. Kendimi ispatlamak gibi bir takıntım olmadı hiçbir zaman; ama hakkımı savunmaktan da hiçbir zaman çekinmedim. Ne bir hacker olma sevdasına kapıldım, ne de sizin lamer diye tabir ettiğiniz aşamalardan geçtim. 2'den sonraya kadar saymayı bile öğrenemeden lamer mamer hiç yakışmıyor ağzınıza...

Ben tartışmayı sevmem. Açık ve net olmayı küstahlık olarak görüyorsanız, siz sahte incelik laflarınızla birbirinizi kandırmaya devam edin. Farkında mısınız? Birçok konuda ben konuya dair eleştirilerde ve yorumlarda bulunuyorum; ama benden sonra herkes işini gücünü bırakıp benle uğraşıyor. Takılıyorsanız, söylediklerimle ilgili konuşun. Dahi oluşumla uğraşmak sizin neyinize? Eğer ille de uğraşacaksanız, rica ediyorum, 10'a kadar olmasa bile, 3'e ya da 4'e kadar saymayı öğrenin. 2.maddede takılıp kalırsanız benimle ne konuşacaksınız ki...

mkavgaoglu
16-10-2004, 00:05   |  #16  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

peki tekdahi dostum; bole bi başlık açılsa, sen de bu derin bilgilerini bizim gibi bu işleri ogren meye çalışan saymayı dahi bilmeyen aciz kisilerle paylaşsan, bize bu işi oğretsen ne kaybedersin ki? ne olur yani bole bi başlık açılsa? kim ne kaybeder?anlamış deilim(anlamamam normal galiba değil mi tekdahi)

Son Düzenleme: mkavgaoglu ~ 16 Ekim 2004 00:09
Banned
16-10-2004, 02:05   |  #17  
Banlandı
161 mesaj

Haşa, onlar ne biçim ifadeler. Neden bana gareziniz var? Ben konu açılmasın dedim mi? Baştan beri yazdıklarımı insafla tekrar okusanız, boşa kürek çektiğinizi görürsünüz.

Konunun açılmasını isteyebilirsiniz. Burası bir forum. Herkes istediği gibi konuşur ve herkes yorum yapar. Benim söylediğim şu ki, eğer dikkatle okursanız siz de göreceksiniz, açılması istenen konuyla ilgili ortaya konan nedenler tutarsız ve anlamsız.

Neyse, bir şey demeyeyim ben daha fazla. Bana bakmaktan söylediklerimi duyamıyorsunuz...

Son Düzenleme: theOnlyGenius ~ 16 Ekim 2004 02:08
SeRBoY_WHiTe
16-10-2004, 22:48   |  #18  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Abi sen ne dedigini de bilmiyorsun. "Hem konu acılmasın dedim mi?" Hem de "açılması istenen konuyla ilgili ortaya konan nedenler tutarsız ve anlamsız" diyebilyorsan senin dehan bu olmalı...

Banned
16-10-2004, 23:30   |  #19  
Banlandı
161 mesaj

Bir şeker isteyip istememek ayrı bir şeydir, şekeri ne nedenle istediğiniz ayrı bir şey. Şeker isteyebilirsiniz, ben de isteyebilirim; ama "ben şeker istiyorum, çünkü şeker saçmalamamı engeller" derseniz, ben de size gerçekten saçmalamakta olduğunuzu ve şekerin size bu gibi bir yarar sağlamayacağını söylerim.

Bunu söylediğim zaman, size şeker vermek istemediğimi düşünürseniz eğer, o da önyargı ve anlayışsız yorumlardan başka bir şeyin ifadesi olmayacaktır.

mkavgaoglu
17-10-2004, 04:21   |  #20  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

yyyeeeeeeeeeeettttttttteeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrr

mkavgaoglu
17-10-2004, 04:45   |  #21  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

modlar şu konuya bi açıklık getirseler.. açılacak ya da açılmayacak diye de herkes rahatlasa...boşu boşuna millet birbirini yiyo....nerde bu modlarrrrrrrrrrrr????

Banned
17-10-2004, 07:44   |  #22  
Banlandı
161 mesaj

:) Sakin ol kardeşim sakin. Bu assembly konusu eskiden de açılmıştı. Her ne kadar ben yeni bir üye gibi görünsem de, farklı bir isimle önceden de giriyordum bu foruma. Böyle talepler olmuştu; ama ilgilenen olmamıştı. Belki bu sefer ilgilenirler.

Herkesin rahatlamasıyla ilgili olarak da sevgili mkavgaoglu kardeşim, ben şu anda da gayet rahatım çok şükür. Bazı arkadaşlardaki rahatsızlığın sebebi de modların cevap vermemesi ya da assembly konulu bir bölümün açılıp açılmaması değil, görüldüğü üzere.

Ne diyeyim, gülümsüyorum. Sana da bir tek sözüm var mkavgaoglu: Gerçekten zarifsin.