Herkese merhaba yeni bir sistem toplamaya karar verdiğimden beri bu forumu takip ediyorum.Gerçekten de bana çok faydalı oldu.Öncelikle ben AMD tabanlı bir sistem toplamak istiyorum zaten bu başlıktan belli oluyor sanırım.Benim problemin anakart seçiminde acaba ASUS u mu seçeyim yoksa MSI mı.. ?? Aslında ikisi de birbirine benzer özellikler taşıyor.ama yinede kararsızım..Bi de MSI K8N Diamond var bu da çok iyi bir anakart yalnız bunu şu an Türkiyede bulmak çok zor sanırım..eğer bunu bulursam bu anakartı alacağım.İşlemci olarak da AMD64 3000+ (Winchester) S939 u düşünüyorum.Bu ayki chip dergisini okuduktan sonra buna karar verdim.Ram olarak tam bi fikrim yok ama 2x256 twinmos dual ddr 400 mhz ram iyi gibi.. Sizin görüşlerinizi merakla bekliyorum...
Asus A8N-SLI Deluxe Mİ MSI K8N Neo4 Platinium mu
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ana kartların ikisinde de SATA II gibi tüm yeni teknolojiler mevcut MSI biraz daha pahalı(250$ kadar) ama özellikli bi board kesinlikle kaliteli tavsiye ederim. Asus mu MSI mi diye sorarsan tabiki ASUS A8N-SLI Deluxe al derim. Hem daha ucuz hem daha iyi. Bu anakartı alabiliyosan 2x256 ram biraz hafif kalır okadar parayı boarda verebiliyosan rami de 2x512 yap bence.
evet bencede 2*512 yapılmalı
yine bence özellikler aynı ise MSI seçilmeli ama birinin fazlası varsa o seçilebilir...
işlemciyi iyi seçmişsin,
ram olarak 512*2 dual kullanmani tavsiye ederim, artik 939 lar dual i intel kadar hatta daha iyi kullaniyor, vede 256*2 yetmemeye basladi.
anakart olaran ben sana asus sli tavsiye ederim, ilk önce bir tane 6600Gt pcie alirsin, sonrada 1-2 sene sonrada ikinci ekran kartini alip pasa pasa herseyi yaparsin.
http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20041225/index.html
al dostum ikisini test esmişler sonuç bölümüne bak asus diolar sana kalmış
makaleyi okudum ve bana kalirsa deymez bazi oyunlarda SLI yi desteklenmedigi yaziyor ama tabiki zevk senin
param var ve boyle birseyi denemek istiyorum diyorsan neden olmasin bana kalirsan buna verecegin paraya daha yuksek bir islemci almak ta var nede olsa kart teknolojisisurekli ileri gidiyor ve sen bu 2'ci karti alincaya kadar neler cikar orasinida dusun + internet uzerindende ala bilirsin bu anakarti amazondan falan bula bilirsin ve 4 isgunu icinde elinde oluyor ama tabi kiredi karti olayi var
alıntı:
Gönderen : kanemakaleyi okudum ve bana kalirsa deymez bazi oyunlarda SLI yi desteklenmedigi yaziyor ama tabiki zevk senin
param var ve boyle birseyi denemek istiyorum diyorsan neden olmasin bana kalirsan buna verecegin paraya daha yuksek bir islemci almak ta var nede olsa kart teknolojisisurekli ileri gidiyor ve sen bu 2'ci karti alincaya kadar neler cikar orasinida dusun + internet uzerindende ala bilirsin bu anakarti amazondan falan bula bilirsin ve 4 isgunu icinde elinde oluyor ama tabi kiredi karti olayi var
bana kalırsa o anakarta değer. anakartı fiyatlarının düşmesi uzun sürer. geçen sene asus anakart almıştım(170$+kdv) geçen sene aldığım fiyatla şu andaki fiyatı aynı, fakat işlemciler o zamana göre çok düştü özelliklede amd işlemciler. anakartı alıp işlemciyi ilerde yükselte bilir sonuçta anakartta yeni olan herşey mevcut tabi herkesin görüşü farklıdır
bak kardeş şu an sli alinmasini nedeni hemen 2 tane ekran karti kullanilmasi gerektiginden degil
ilk önce o anakart ile 6600Gt pcie ekran karti alirsin
bu kart sana 1-2 sene sonra yetmez ise ikinci bir tane daha takarsin, zaten o zmna kadar cıkacka oyunlar öyle yada böyle sliye ihtiyac duyacak.
alıntı:
Gönderen : exandoutHerkese merhaba yeni bir sistem toplamaya karar verdiğimden beri bu forumu takip ediyorum.Gerçekten de bana çok faydalı oldu.Öncelikle ben AMD tabanlı bir sistem toplamak istiyorum zaten bu başlıktan belli oluyor sanırım.Benim problemin anakart seçiminde acaba ASUS u mu seçeyim yoksa MSI mı.. ?? Aslında ikisi de birbirine benzer özellikler taşıyor.ama yinede kararsızım..Bi de MSI K8N Diamond var bu da çok iyi bir anakart yalnız bunu şu an Türkiyede bulmak çok zor sanırım..eğer bunu bulursam bu anakartı alacağım.İşlemci olarak da AMD64 3000+ (Winchester) S939 u düşünüyorum.Bu ayki chip dergisini okuduktan sonra buna karar verdim.Ram olarak tam bi fikrim yok ama 2x256 twinmos dual ddr 400 mhz ram iyi gibi.. Sizin görüşlerinizi merakla bekliyorum...
exandout Kardeş bende bu kartla ilgileniyorum.Ay sonunda vitrindeymiş