Asusun yeni ismini verdiği Ai series anakartlarında Hiçbir jumper ayarının yapılmadan overclock çekilmesi ilgimi çekti. Aslında kafamıza takılan overclock çekebileceğimiz P4 HT EE Uyumlu bir MB ihtiyacımız olması. Bu anakartların biosunda yaptığımız Overclock ne kadar başarılı yada ne almalıyız. Bizim baktığımız MB P4C800 Delux
ben evimde P4P800 Delux kullanıyorum ama bu özelliğinin açtığımda pek fark göremedim gördüğüm tek fark işlemci fanının daha fazla soguması.
Overclock için P4 HT EE Destekli bir anakart ne olabilir
Asus Ai Series Overclock
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ai serisi anakart arkadaştada var ayarlarla biraz oynadım maalesef pek başarı sağlamadı( ama Ramler markasızdı)
kullandığımız twinmos 500 DDR 512 ram (256*2)
alıntı:
Gönderen : turanozzeybekAsusun yeni ismini verdiği Ai series anakartlarında Hiçbir jumper ayarının yapılmadan overclock çekilmesi ilgimi çekti. Aslında kafamıza takılan overclock çekebileceğimiz P4 HT EE Uyumlu bir MB ihtiyacımız olması. Bu anakartların biosunda yaptığımız Overclock ne kadar başarılı yada ne almalıyız. Bizim baktığımız MB P4C800 Delux
ben evimde P4P800 Delux kullanıyorum ama bu özelliğinin açtığımda pek fark göremedim gördüğüm tek fark işlemci fanının daha fazla soguması.
Overclock için P4 HT EE Destekli bir anakart ne olabilir
Tam olarak neyi soruyorsun?
Ai Series Mainboardların biosları CPU overclock menüsü var fakat pek işe yaramıyor. Overclock sisteminde en başarılı Mainboardı arıyoruz. Kullanıcağımız CPU ise P4 HT EE olacak.
AI menuden o/c yapmak pek akıl karı değil açıkçası. Anladığım kadarıyla o/c konusunda çok fazla deneyime sahip değilsiniz. Öncelikle bunun nasıl yapıldığını öğrenmeli ve o/c için gereken ayarları manual olarak yapmalısınız. Bu tip bir işlemci için ben olsam i875 yongalı bir anakart tercih ederdim. Bu durumda da tavsiye edeceğim anakartlar ASUS P4C800, ABIT IC7 ve MSI 875P Neo-FIS2R olur. i875 yongasetleri özellikle bellek kontrolü bakımından i865PE yongalardan daha iyi ve genel performansta da minör bazda önde. Ancak kendi kullandığım MSI i865PE NEO2 anakartla P4 3.0@4.2GHz çalıştırabiliyorum. Daha önce de söylediğim gibi öncelikle bu işin nasıl yapıldığını öğrenmelisiniz. Bunun için şu döküman sanırım sorularınızın bir kısmını yanıtlayacaktır:
Sorularınız için pm ya da cyrus@hardwarelife.com adresine mail atabilirsiniz. Seve seve cevaplarım.
ben bu durumda hip yapmamayı düşünmeye başladım eskiden dergilerden aldığım bilgiler üzerine bu sorunu çözmüştüm ama şimdi bu durumda yapılacak bir durum yok gibi geliyor bana ne yapcağımı anlamış değilim. Hevesimiz için baya bir nakit harcamaya karar verdik ama sıkıntılı. Bu durumda P4C800 anakartıda alsam manuel olarak müdahale edebilecek miyim onu çok merak ediyorum
Verdiğim dökümanda yeterli bilgi var sanırım. O/c incelik isteyen bir iştir ancak öğrenilmeyecek diye bir kaide yok. Üstelik denemeden bilemezsiniz
Ya, bu arada dikkatimi çekti. Bilmemne bilg. teknik servis müdürüyüm demişsin. Peki bu konuda teknik olarak nasıl yetersiz kalabiliyorsun? Siz orada ne tamir ediyorsunuz?
Ben senden pek birşey anlamadım ama ben p4p800se ve p4c800deluxe anakartların ikisinde de oc yaptım.ramler 400mhz olduğundan %30 oc yapınca mavi ekran çıkıyor.
Overclock yapacaksan Abit IC7Max III alacaksın.Overclock işini zaten o çıkardı.
Diğer anakartlarla da yapılıyor tabii.Benim ilk anakartım Abitti çok kolay oc yapabiliyordum.
Otomatik o/c kullanırsan çıkar tabi mavi ekran...
EE bir işlemciyi neden O/C yapmak istersinizki?
bu işlemciler yarı yarıya p4 olarak etiketlenmiş xeon işlemcilerdir.
bu arada p4p800 anakrtımda 2.4 lük bir işlemciyi 2.8 olarak rahatça kullandım belirgin ölçüde de performans artışı gözlemledim.