Bu aralar kafama core unlocker takıldı benim işlemcim Amd x4 945 3.01 ghz ve anakartımda core unlocker özelliği var ben şu an 2 çekirdek mi kullanıyorum 4 çekirdeği nasıl açabilirim ? cevaplarsanız çok sevinirim
Asus Core Unocker...
bunu anlamak istiyorsan en basitinden görev yöneticisi performansa tıkla orda 4 tane göz olur 4 ü de çalışıyormu bak yada aygıt yöneticisinden işlemcilere bak orda kaç tane yazıyor bende bunlar 4 görünüyor :D
amd phenom II x4 955 3,2ghz
edit:
gördüğün gibi görev yöneticisinden baktı adamda ama o açtı sende açıkmı ilk ona bak açık değilse açarsın kolay bir işlem
Sizin işlemciniz zaten 4 çekirdekli açılacak başka çekirdek yok yani. Çekirdek açma işlemi sadece x3 ler için geçerli. Amd 4 çekirdekli işlemcilerinden 1 çekirdeği bozuk yada çalışmayanlardan yararlanmak için bozuk olan çekirdeği iptal edip x3 adı altında piyasaya surdu. Belli bi zaman sonra piyasadan gelen x3 işlemci talebini karşılayamayıp 4 çekirdeğide çalışan işlemcilerinin 1 çekirdeğini bilinçli şekilde kapatıp piyasaya surmeye devam etti. Eğer x3 serisi işlemcilerden alırsanız ve şansınıza 1 çekirdeği bilinçli şekilde kapatılmış olan bir işlemci denk gelirse o zaman dediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Tabi size o işlemciden denk gelmesi baya bi şans işi.