Asus Epu Yardım

mamamia41
09-08-2011, 15:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Arkadaşlar kasayı toplatalı 3 ay felan oldu Pc özellikleri

AMD Phentom II X4 965 Processor 2 Adet Kingston 667Mhz (2gb) Toplam 4 gb ram 500 gb Samsung hdd Nvidia GeForce 9800 GT 256 bit 1gb Ekran kartı

Anakart Modeli ASUS M4A88TD-M EVO/USB3

Pc geldiğinde epu diye bi program vardı bi oyun yüklüyorum oynamaya başladığımda High Performance Moduna Geçip Bağırmaya Başlıyor Pc Ve Aşırı Isınıp Kendini Kapatıyor Anakartın CD sinde bi program vardı AI Suite diye ordan fan expertten bişeyler yaptım bi ara düzelti 1 gün boyunca makina bağırmadan oyun oynadım rahatca ama şimdi tekrar oyun açtığımda epu high performanca moduna geçip makinayı ısıtıyor ve kapatıyor

Epuyu Max.Perfomnax Saving Moduna alıncada Görünü performansından kısıp pc nin voltajından tasarruf yapamaya çalışıyo ve oyun oynayamıyorum çok kasıyor o zaman ne yapacağımı şaşırdım.

EPU yu kaldırayım dedim o zamanda makina hep bağırıyor yani hep high preformance modunda kalıyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım makinamın sağlam olduguna inanıyordum ama şimdi moralim bozuldu beklemiyordum böyle bir sorun bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin...

Son Düzenleme: mamamia41 ~ 09 Ağustos 2011 15:41
mamamia41
09-08-2011, 17:04   |  #2  
OP Taze Üye
8 mesaj

yok mu bilen koca forumda kafayı yicem

crazyghost
09-08-2011, 18:32   |  #3  
Taze Üye
15 mesaj

dostum fan expert programında fan ayarlarını ultra'ya al. çözüm olmazsa el ile yap. çubuğu getirebildiğin en düşük sıcaklığa al ama fan hızı en düşüğe aldığında %100'e getirmeye çalış. ayrıca pc probe programı ile fan hızlarının yüksüz modda iken verebileceğin en yüksek rpm değerini yaz ve fanın hangi cpu sıcaklığında %100 çalışacağını ayarla. oyun oynarkende bir program yardımıyla sıcaklıkları kontrol et. eğer bu çözüm olmazsa bios ayar yapmamız gerekicek.

mamamia41
09-08-2011, 19:24   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

şuan dediğini yaptım kardeşim
     fan expertten çubuğu %100 e getirdim hiç bozulmucak şekilde 4 dreceye kadar indirdim
pc probeyi de 20000rpm yaptım sıcaklıkda 95 derece yaptım

mamamia41
09-08-2011, 19:25   |  #5  
OP Taze Üye
8 mesaj

seni bana allah yolladı kafayı yemek üzereydim bu kapasitede böylesine dengesizlik :)

Şimdi ne yapayım? Oyuna girip kontrol mü edeyim. He Bide EPU yu hangi modda kullanmam lazım 3 tane mod var Auto High Performance(Pc yi ısıtıp kapatyor) Bide Max.Power Savind(Buda enerjiden tasarruf ediyor sadece oyunlarda kasma yapıyor fazlasıyla)

Son Düzenleme: mamamia41 ~ 09 Ağustos 2011 19:27
mamamia41
09-08-2011, 19:44   |  #6  
OP Taze Üye
8 mesaj

oyuna girince sıcaklık 71 dereceye çıkıyor.Makina Bağırıyor aynı zamanda.Galiba Bios Ayarı Gerekecek.

Oyuna girmedimde 60-52 derece arasınfa değişiyor oyuna girdiğimde başlıyor bağırmaya bi zaman sonrada tak kapanıyor.

Son Düzenleme: mamamia41 ~ 09 Ağustos 2011 19:51
byberkan
10-08-2011, 00:34   |  #7  
Taze Üye
5 mesaj

Arkadaşlar ben pc'ye format attım ve ekran kartı driverini yükledikten sonra pc açılıyor ama görntü yok. 3 kez format attım düzelmedi Bana yardımcı olun lütfen yeni konu açmayıda bulamadım bir el atsanız cok sevinirim

mamamia41
10-08-2011, 00:46   |  #8  
OP Taze Üye
8 mesaj

Ekran kartını eğer çıkarıp taktıysan bağlantıya kontrol et . Varsa anakartında onboarda tak monitöre bütün yazılımı sil ve pc nin ekran kartını görüp görmediğini kontrol et eğer görüyorsa yazılımı tekrar yükle ve monitörü ekran kartının çıkışına tak tekrar sonra kontrol et.

byberkan
10-08-2011, 12:06   |  #9  
Taze Üye
5 mesaj

Hiç bişeyi ellemedim sadece format attım. Önceden böyle birşey olmuyordu cok format attm hiç böyle birşey olmadı ilk defa başıma geliyor. Anakartta onboard warmı yokmu onuda bilmiyorum. :S

mancınık
10-08-2011, 14:14   |  #10  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

oyuna girmeden 60c sıcaklık normal değil makinan ısınıp reset atıyorsa soğutunca problem vardır yerine oturmamıştır yada macunun değişmesi gerekir yada bozulmuştur vs vs  +asus epu engine programını kurmuşsun ve otomatik mod da çalışıyor aslında bu çok güzel bir durum neden dersen sistemin ne kadar güce ihtiyacı varsa bu program işlemciye otamatik o.c yapıyor performansı artmış oluyor böylece enerji tasarrufu yapmış oluyorsunuz +fan dönüş hızını düşürmek istiyorsan asus al suite programındaki fan resmi üstüne tıklayarak silent yada stabil gibi modları seçebilirsin işin doğrusu sizin sorunlarınızla şimdilik epe engine programının suçu yok

mamamia41
11-08-2011, 02:52   |  #11  
OP Taze Üye
8 mesaj

anlıyorum fakat asıl sorunum high performanceye geçtiğinde cpunun 80 dereceyi bulup kapanması buna çare bulamadım pc daha 2 -3 aylık servise götürdüm bişeyi yok dediler bi tane fan tak sıcak havayı dışarı atsın o kadar dediler ama ben onun çözüm olacağına inanmıyorum pc daha çok yeni termal macunun gerektiğindende emin değilim o yuzden kasayı açıp kurcalamaktan çekiniyorum eski makinayı bu şekilde kurcalayıpta pert etmiştimde :)))

mancınık
11-08-2011, 09:41   |  #12  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

asus epu programını çok uzun süredir sorunsuz kullanıyorum oto mod da ,sistem boşta işlemcim 1750 mhz oyunlarda ultimade mod ile 3800 mhz oluyor dün akşam far cry 2 ile yaptığım son testte işlemci sıcaklığı ortalama 55/60 mak 65 derece idi işlemci soğutucum akasa venom egzozda 1x 12 cm ,önde 1x12 cm ,yan kapakta 1x20 cm lik fanlar var egzoz fanın yoksa mutlaka içerdeki sıcak havayı dışarı atacak şekilde takman lazım enaz 10 derecelik faydası olur +pc nin yeni olması hiç önemli değil soğutucu montajında problem olabilir ,,stok soğutucu berbat olabilir,macunada ihtiyaç olabilir  bence sorun ke sinlikle asus epu program kaynaklı değil gerisi sana kal m ı ş  http://www.teknobiyotik.com/over ... tucusu-lga1155.html egzoz http://www.teknobiyotik.com/over ... ed-li-12cm-fan.html fiyat önemli değil dersen bunlarda olabilir yada daha pahalıları  http://www.teknobiyotik.com/over ... lga1155-uyumlu.html   http://www.teknobiyotik.com/over ... sli-sessiz-fan.html  gerisi sana kalmış

Son Düzenleme: mancınık ~ 11 Ağustos 2011 18:29
byberkan
11-08-2011, 17:28   |  #13  
Taze Üye
5 mesaj

ati readon 3600 series Bilgisayar yönetiminden güncelledim fakat pc restart atınca gene ekran yok güvenli moddan giriyorum. kaldırınca düzeliyor ama ekran kartını kullanamıyorum

byberkan
11-08-2011, 17:37   |  #14  
Taze Üye
5 mesaj

ati readon 3600 series Bilgisayar yönetiminden güncelledim fakat pc restart atınca gene ekranda yok. güvenli moddan giriyorum. kaldırınca düzeliyor ama ekran kartını kullanamıyorum 
Ve özellikler>>ayarlar>>gelişmiş>>bağdaştırıcıda herşeyde yok yazıyor Misal- yonga türü <yok>                                                                                                                 DAC Türü   <yok>
                                                                                                                 Bellek boyutu <yok>
                                                                                                                 Bağdaştırıcı dizesi <yok>
                                                                                                                 Bios bilgileri <yok>

mamamia41
12-08-2011, 04:34   |  #15  
OP Taze Üye
8 mesaj

tam o konumdayken sürücüyü kurmayı dene eğer olmazsa kasayı açıp ekran kartına bakman lazım  ekran kartının power kablosu çıkmış olabilir geçen bendede öyle olmuştu taktım düzeldi sende bi çıkart tekrar tak...