asus için ses yaması arıyorum..

ocean_eyes
03-04-2008, 09:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
144 mesaj

günaydın arkadaşlar asus anakartı olan bi makina için ses yaması arıyorum sitesinden indirdim sesi ama yama olmadan çalışmadı bilgisi olan varmı acaba ?

anakart: asus maximus formula

ocean_eyes
03-04-2008, 11:01   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

yaaa arkadaşlar kimsenin bi önerisi yokmu walla bu aralar benim mesajları okuyan geçiyo okuyan geçiyoAğlıyorAğlıyorAğlıyor

Razorback
04-04-2008, 08:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
712 mesaj

ses yaması var mı acaba arıyorsun.? yani driveri yükledin ses alamadın yama ile çözüleceğini nerden öğrendin.? ilk olarak bios eski ise bios update yapmalısın sonra, ses driverının yanı sıra anakart CHIPSET driverlarını da kur, tabi hepsinden önce hoparlorlerin digital bağlantı mı analog mu ona göre ses kartının yazılımdan bu ayarı yani digital-analog ayarını kontrol et.!!! örneğin hiç ses alamıyorsan windowsun çalıştırdığı ses aygıtı hangisi bakman lazım çünkü o anakartın dijital bağlantı girişi var. o da bir ses aygıtı ve o yüzden onuda ses aygıtı görür ve böyle durumlarda bazen windows otomatikman onu kullanmaya çalışır. tabi onda değilse bağlantı ses alamazsın.

ocean_eyes
04-04-2008, 09:33   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj
Razorback
ses yaması var mı acaba arıyorsun.? yani driveri yükledin ses alamadın yama ile çözüleceğini nerden öğrendin.? ilk olarak bios eski ise bios update yapmalısın sonra, ses driverının yanı sıra anakart CHIPSET driverlarını da kur, tabi hepsinden önce hoparlorlerin digital bağlantı mı analog mu ona göre ses kartının yazılımdan bu ayarı yani digital-analog ayarını kontrol et.!!! örneğin hiç ses alamıyorsan windowsun çalıştırdığı ses aygıtı hangisi bakman lazım çünkü o anakartın dijital bağlantı girişi var. o da bir ses aygıtı ve o yüzden onuda ses aygıtı görür ve böyle durumlarda bazen windows otomatikman onu kullanmaya çalışır. tabi onda değilse bağlantı ses alamazsın.
ses yükledim ses geliyor şu anda ama pc her açılışında yeni donanım buldu diyor.başlangıçta microsoft UAA ... diye ismi yazıyodu şimdi resimdeki gibi yazıyoŞaşkın (bu arada chipsetleri falan hep yüklemiştim)
o yüzden ses yaması bilen varmı diye sordum

Borga-x
04-04-2008, 09:49   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Ses suruculerını elle yuklemeyı denedınmı?. Senın yama dedıgın sey suruculerın kendı ıcınde olabılır.

ocean_eyes
04-04-2008, 10:01   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

denedim borga elle yüklediğim zamanda yüklüyo kendi içindeki dosyadan, fakat bu aygıt başlatılamz deyip başında sarı ünlem oluyor

Son Düzenleme: ocean_eyes ~ 04 Nisan 2008 10:02
Borga-x
04-04-2008, 10:52   |  #7  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Peki bunu guvenlı kıpte yapmayı denedınmı? Bliyorsun guvenlı kıpte suruculerın hcıbırı çalışmaz. Belkı burda yukleyıp deneyebılırsın.

ocean_eyes
04-04-2008, 11:27   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj
Borga-x
Peki bunu guvenlı kıpte yapmayı denedınmı? Bliyorsun guvenlı kıpte suruculerın hcıbırı çalışmaz. Belkı burda yukleyıp deneyebılırsın.
onuda denemiştim borga.olmamıştı
yaa ben anlamıyorumki bunu.Nerde atlama yapıyorum ki yaa
ses çıkıyo tamamda pc her açılışında donanım bulmaya çalışıyo.Buda ister istemez kullanıcıyı rahatsız ediyo
ya bunu bulmam lazım formları geziyorum ama pek iç açıcı bişi yok Üzgün

Razorback
04-04-2008, 11:28   |  #9  
Yıllanmış Üye
712 mesaj
ocean_eyes
Razorback
ses yükledim ses geliyor şu anda ama pc her açılışında yeni donanım buldu diyor.başlangıçta microsoft UAA ... diye ismi yazıyodu şimdi resimdeki gibi yazıyoŞaşkın (bu arada chipsetleri falan hep yüklemiştim)
o yüzden ses yaması bilen varmı diye sordum

ses geliyorsa;
eğer bilgisayarda ati ekran kartı da varsa bazı HD ekran kartlarında bulunan ekstra ses biriminin driverları bu sorunu çözmene yardımcı olabilir.. ATI'nin sürücüsünü göstererek high defination audio yu yüklemelisin.. Cdroma ekran kartının cdsini takıp sürücü güncelleştir diyeceksin ilgili dosya bulunacaktır..!! (cd yoksa google da Ati HD audio Driver ı arayabilirsin. yada hdmi driver olarak da geçebilir..) eğer bunlar olmadı, o zaman yüklediğin ses ve görüntü driverlarını ve yazılımlarını kaldırıp yeniden önce ekran kartını kur daha sonra ses kartını

Borga-x
04-04-2008, 11:31   |  #10  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Evet ATI'nın 2xxx ve 3xxx ekran kartlarında entegre ses kartı var. Razorback'ın dedıgı gıbı deneyebılırsın. Yanlız ses denetımını kontrol etmenı onerırım. Cunku buyuk ıhtımalle ATI'nın ses kartını bırıncı surucu yapıyor. Burdan ses kartını gostermeyı unutma

Son Düzenleme: Borga-x ~ 04 Nisan 2008 11:32
ocean_eyes
04-04-2008, 11:44   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

BeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendim
yaa çok saoll razorback
allahım şükür bitti..
bilmiyomki ne kadar teşekkür etsem şimdiUtanmaUtanma
bi daha bunu unutacamı pek sanmıyorum

Son Düzenleme: ocean_eyes ~ 04 Nisan 2008 11:54
Razorback
04-04-2008, 15:26   |  #12  
Yıllanmış Üye
712 mesaj
ocean_eyes
BeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendim
yaa çok saoll razorback
allahım şükür bitti..
bilmiyomki ne kadar teşekkür etsem şimdiUtanmaUtanma
bi daha bunu unutacamı pek sanmı
ricalar ederim..
unutmak, zamanın insana yardımcı olduğu yerine göre iyi yerine göre çok acı bir özelliktir... tüm kötü anları unuturken, yaşanmış güzellikleri sonsuza dek hatırlayabilmek en güzelidir... evet sıradaki parça senin için geliyor; Hoobastank söylüyor; Remember me ..

(vay be radyoda çalıştığım günler geldi aklıma:)