Yaklaşık 6 ay önce toplattığım pc'nin anakartı asus K8N4 Deluxe.. 4 ncü ayda kasadan aşırı bir ses gelmeye başladı.. fanı açıp temizledim vs.. yapılabilecekleri yaptım, son olarak fan çalışmıyor.. fan asus için üretilmiş, "A3010M12S-N, CD12V 0.11A" VETTE marka.. Sanırım kuzey köprü fanı olarak geçiyor... Ankara'da sormadığım bilgisayar teknik servisi ve mağazası kalmadı ama bulamadım.. Garanti kapsamında İstanbul'a göndermem gerekiyor, en iyi ihtimalle 20 günde geri gelir diyorlar.. Bu fanı nasıl temin edebilirim birde forumlarda benimle aynı sorunu yaşamış insanlar olduğunu gördüm.. Tekrar etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişler cevap veren arkadaşlar.. Fanı temin etmek için yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa lütfen cevap yazarlarsa sevinirim. Birde şuan fansız olarak kullanıyorum ne gibi olumsuzluklar oluşabilir, performans ve donanım olarak değerlendirirseniz sevinirim.. saygılar..
ASUS K8N4 DELUXE ANAKART FAN SORUNU
o anakartin NBFAN i destan haline geldi. ben de onu alacaktim zamaninda ama sonra MSI K8N NEO 4 Platinum aldim. ayni sorun ben de de cikti. NBFAN 8800RPM de donuyor kafasi esince. cok gurultu yapiyor. eger NBFAN bulursan bana da haber ver...
kendimi saten kötü hissediyordum, sayende iyice kötü hissetmeye başladım :( sağol yine de ilgin için...
Başıma geldiği için şöyle bir çözümde söylebilirim.Anakartım epox ama kuzey koprusü fanlıydı ben onun söküp yerine pasif soğutmalı bir parça taktım.Vida yerlerinin arasında ki mesafeleri carpraz olarak ve kontrol için birbirleri arasında ki mesafeleri cetvel ile ölçün.Sonra parça satan yerlerde pasif sogutma parcalarının vida yerleriyle karsılastırın.Hiçbir sorun olmuyor.Ama garanti kapsamından sanırım çıkıyor.