Asus Laptop Açılış Ekranında Kalıyor

HPQ-User
29-09-2011, 14:42   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

LonelyCowboy sormuş:
Merhaba arkadaşlar. Ben Asus N61JQ-JX050V model dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Torrent'ten birkaç film indirmek için bilgisayarımı bütün gece açık bıraktım. Ertesi sabah uyandığımda ekranın simsiyah olduğunu, fareyi ve klavyeyi hareket ettirmeme rağmen ekranda hiçbir hareket olmadığını gözlemledim. Bilgisayarın her türlü LED'i olması gerektiği gibi çalışıyordu. Bu olay daha önce de başıma gelmişti. Bilgisayarı resetlediğimde tekrar Windows açılıyordu. Fakat bu sefer bilgisayarım Asus ikonunun olduğu başlangıç ekranında takılı kaldı.

İnternette bu sorunun çözümü için araştırma yaptım. Asus Destek sitesinde şöyle bir çözüm önerisi ortaya atıldı. Pilimi çıkarmamı, 5 dakika sonra pili tekrar takmamı, açma/kapama düğmesine 10 saniye kadar basılı tutmam gerektiği söylendi. Denileni tam doğru yapamadım. Çünkü 3-4 saniye açma/kapama düğmesine basılı tutulduğunda bilgisayar kapanıyor. Sonra bilgisayarı tekrar çalıştırdım ve ilginç bir şekilde Windows çalıştı. Idle halde çalışıyordu bilgisayar ve masaüstü bileşenleri yüklenmişti. 5 dakika kadar bilgisayarın başından ayrıldım. Sanırım bilgisayar kendi kendine reset atmış olmalı ki yine Asus ikonunun olduğu başlangıç ekranını görüyordum.

Başka bir öneri ise BIOS'u fabrika ayarlarına döndürmekti, bu çözüm önerisini denedim ama yine aynı sorun devam ediyor.

Donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. bilgisayarın garantisi var. Ama içindeki verilerimi kaybetmek istemiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınız için teşekkürler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
İşlemci Tipi         Intel Core i7 Mobile Processor
İşlemci Hızı         1.6 Ghz
İşlemci Veri yolu hızı         2.5 GT/s
İşlemci ön belleği         6 MB
İşlemci Modeli         i7-720QM
Ekran boyutu         16 inç
Ekran Tipi         WXGA (HD)
Ekran çözünürlüğü         1366 x 768 px
İşletim sistemi         Windows 7 Home Premium 64-bit
Grafik Kartı         ATI Mobility Radeon HD 5730
Grafik Belleği         1 GB
Grafik Kartı tipi         Harici ATI / AMD
Disk Kapasitesi         640 GB
Disk Rpm         5400 rpm
Disk tipi         SATA
Bellek Hızı         DDR3 1066 Mhz
Bellek miktarı         4 GB
Optik sürücü         DVD Yazıcı (Super Multi)
Ethernet         10/100/1000 Mbps
Kablosuz Ağ         802.11 A/B/G/N
Bluetooth         Bluetooth
HDMI Çıkışı         1
Kart girişi         1 x Express Card
Monitör Çıkışı         1 x VGA
Ses Bağlantıları         1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
USB         1 adet USB 3.0 + 2 adet USB 2.0
E-SATA         1
Ses Kartı         Dahili ses kartı
Hoparlör         Dahili hoparlör
Touchpad         Var
Klavye         Türkçe Q Klavye + Sayısal Tuş Takımı
Kart okuyucu         8-in-1 card reader
Kamera         2 Megapiksel Web Kamerası
Pil         6 Hücreli lityum-iyon
Genişlik         384 mm
Derinlik         265 mm
Yükseklik         35 mm
Ağırlık         2.910 Kg

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:6.0.2) Gecko/20100101 Firefox/6.0.2