iyi günler arkadaşlar ben asus f3jr kullanıyorum da bu yeni çıkan 4 çekirdekli işlemcileri kullanablirmiyim.
birde anakartın nasıl desteklediğini nasıl öğreniriz.;?
iyi günler arkadaşlar ben asus f3jr kullanıyorum da bu yeni çıkan 4 çekirdekli işlemcileri kullanablirmiyim.
birde anakartın nasıl desteklediğini nasıl öğreniriz.;?
olmaz arkadaşım bu notebook alırsın eskiyince yenisini alırsın tek seçenek budur
değişim olmuyormu yani..!!!
arkadaşım sen laptop üreticisi olsan buna imkan tanırmısın?millete 2-3 senede bir laptop satmak varken upgrade imkanı versen 10 senede bir satacan.
işin özü şu zaten laptoplar sıkışık bir alana bir sürü şey yerleştirecek şekilde tasarlanmıştır yani herhangi bir parçayı değiştirdiğinde 1 cm boyut farkı sorun yaratır ayrıca ana kartları sadece belirli işlemcilerle çalışacak şekilde tasarlanırlar oysa masaüstünde bir sürü anakart üreticisi olduğundan bunlar genişlemeye uygun üretirler anakartları ayrıca bunların işlemcileri ve ekran kartları piyasada satılmaz bunlar laptop üreticileri için üretilirler yani ancak ikinci elini bulabilirsin
Bilip bilmeden yazmamak lazim.Elimde Acer 5920 var,islemcisi 1.66 Core Duo idi,şu an Core 2 Duo 2 Ghz takili.Anakartin destekliyorsa degisir.Ayni sekilde Sempron islemcili MSI vr 330 laptopumunda islemcisi Turion X2 ile degistirmistim.Önemli olan soket yapisi ve cipsetin buna destek vermesi