asus maximus sata ahci

HPQ-User
21-01-2008, 22:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

overclock35 sormuş:
mrb öncelikle ilginiz için tşk ederim sorunum sata hdd yi ahci modunda çalıştıramamam sanırım bunun nedeni intel in sürücü yapmamış olması yada resmi diilmiş çok dolaylı yollardan bahsediliyo tabi benim istedim en kolay şekilde nasıl ahci olarak format atarım dolayısıyla performans kaybıda söz konusu  ayrıca anakart  drıver da bu konuda  çok driver var image dısk jmicron sata flopy burda çok seçenek var   ne yapmalıyım bide kafama takılan bişey var anakarta işlemci stok fan taktım anakart mütiş içeri göçtü yamuk duruyor bunu nasıl görmüyorlar anlamadım herkez ayrı bir zotucumu kullanıyor neredeyse anakart kırılıcak tekrar tşk

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus maximus intel e6750 nvidia 8800gt kıngston 2x1 ddr2  800 seagate 160 sata2  lg dvd rw ocz 600 wat power

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11

Borga-x
22-01-2008, 09:15   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

AHCI surucu yuklemek isterseniz XP'de oncelıkle anakartın CD'sınden RAID suruculerını bır dıskete yukleyın. Daha sonra bıostan HDD ıcın AHCI modunu secıp F10'la kaydedın daha sonra XP kurarken F6'ya basıp RAID surucu tanıtım ekranına gelın burda bır AHCI bırde RAID dızılısı ıcın dısket ısteyecektır sızden sız AHCI modunu secıp dısketı sısteme okutun ve XP kurulana kadar bu dısketı cıkartmayın. Zaten bu ufak kurlumu yaptıktan sonra AHCI drıverlarını ekranda goreceksınız ve kuruluma devam edebıleceksınz bu sekılde AHCI suruculerını yukleyebılırsınız. Ama sızınde dedıgınız gıbı cok ahım şahım bır performans vermıyor.
Stok fanla ılgılı olarak mumkunse anakartı yerınden sökün ve stok fanı bu sekılde bağlayın. Sız takmak istersen yanlış takmış olabılırsını

overclock35
04-02-2008, 22:21   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj

tekrar mrb biraz geç oldu ama sorunum devam ediyor ve ben yine ıde olarak kurulmuş sata hdd ile yola devam ediyorum sölediniz şeyi zaten biliyorum daha öncede yaptım sorunsuz kurdum ve memnundumda floppy den ahcı kurdum yani ama bunda aynı yolla olmuyor x38 çipsetiyle ilgili bazı durumlar var ama ne dahada araştırıcam tabi böyle içime sinmiyor fakat dedim gibi ahci olarak hatta raid bile kurulmuyor dısket ten maximus la ilgili bir problem bu işi hallede bilirmiyiz yoksa çaresiz devammı edicem mutlaka bi yol olmalı her şekilde ilginize tşk

overclock35
10-02-2008, 14:35   |  #4  
Üye
86 mesaj

arkadaşlar ne olacak bu maximus formulanın hali j micron denilen chip nerede anakart üstündede göremedim sorum oddilszaten  ahci olarak sata hdd kuramıyorum raid  de olmuyor sürücülerini  xp cd sine entegre ettim olmadı floppy  denedim olmadı bios tan  ahci yapıyorum zaten daha önce başka anakartlarda sorun yaşamadım ama bu deli edicek böyle şeyleri neden anakart cd si ile kurula bilir yapmazlar bu adamlar neden kuruladını yada nasıl kurulucanı bilen  arkadaşlardan cevap bekliyorum lütfen

mustafa664
10-02-2008, 15:01   |  #5  
Üye
69 mesaj

ya bende aynı anakarttan aldım ASUS  maximus formula.
Aldığıma pişman oldum, SUPREME FX II diye bir ses kartı var bir türlü driverini yükleyemedim!!!!!" your hardware not supported... "gibi şeyler söylüyor.
Ses kartını söküyorum USB hoparlörlerden hala ses alıyorum.
O kadar kişiye sordum bilen birisi yok. başka forumlarda da sormuşlar fakat cevap veren olmamış.
Bilgisayarın neden ses kartını görmediğini bilen birisi varsa yardımınızı bekliyorum
Sistem özellikleri : ASUS MAXIMUS FORMULA X38 CHIPSET
                     ATI HD3870
                     2*1 GB KINGSTON 800MHZ
                     Q6600 CORE QUAD İŞLEMCİ
                     500GB SATA HDD SAMSUNG
                     VE BAŞ BELASI SUPREME FX II SOUND MAX SES KARTI!!

overclock35
10-02-2008, 15:35   |  #6  
Üye
86 mesaj

evet ses kartı konusunda  küçük sorunlar yaşadım bnede ama ilk başlarda diil sonraki formatlarda bikre şunu önce belirtmekte fayda var xp kuruyorsan vista sürücüsü tabiki çalışmıyor fakat  garip olan bişeyde vistada 24 bit 192 khz  çalışan kart xp de böyle bir seçenek sunmuyor normal bir ses yongas şeklinde kullana biliyorsun illede vista kartı gösterilen yuvaya taktına eminsen ki en üsteki pcı ex bi üstü kurulumu tekrar tekrar dene 2 sürücüsü var anakartta tabi xp ise xp kurmalısın yanlış anlama sadece emin olmak için sölüyorum bnede ses kartı için seçmiştim gigabyte  ile arasında kaldım ve bunu seçtim ama p35 serisi bişey alsaymışım keşke diyorum şimdi aradaki farka zaten iyi bir ses kartı alırdım galiba satıp yeni bir anakart almam gerek aslında çok güzel bir kart fakat bide bu sorunlar yaşanmasa dahada güzel olucak  evet arkadaşım sanırım xp ye vista sürücüsü kuruyosun yada vistaya xp işletim sisteminin güncellinden de emin ol hiç beklemedin programlar başka programların çalışmasına etki ediyor

Son Düzenleme: overclock35 ~ 10 Şubat 2008 15:42