asus modemin data ışığı sönüyor

deliiiiiii
30-01-2011, 01:39   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
43 mesaj

merhaba arkadaşlar asus dsl-n11 model kablosuz modem aldım bundan önceki kabloluda hiç sorun yoktu fakat bu modeme geçince internetten herhangibirşey download ederken data ışığı sönüyor dolayısıyla internet kopuyor(hem masaüstünde hem laptopda) ne yapabilirim evde paralel ve telsiz olmak üzere 2 telefon var ama onlarlada ilgisi yok denedim fişlerini çektim gene olmadı ne yapabilirim? lütfen yardım edin modemi değiştirsem? acaba modemin bozukluğumu daha yeni modem 1 günlük napsam? modemin bozukluğundanmı dersiniz? internet hattını aradım sorun bizden kaynaklanmıyor dediler. modemin update güncellenmesini yaptım son versiyonunu yükledim gene olmadı modem arayüzündeki ayarları yeniden giriş yaptım gene olmadı acaba sorun modemdemi dersiniz? sizce modemi değiştirmem yeterli olacakmıdır lütfen başınıza geldiyse böyle bir durum yardım edin eğer modemden diyorsanız modem daha sıfır yeni hemen değiştirebilme hakkım var
cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Tuğsan
30-01-2011, 02:37   |  #2  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Oncelikle Internetin mi kopuyor yoksa bilgisayarlarla modem arasindaki baglantin mi kopuyor onu anlaman lazim bence. Data isigi genelde data transferi esnasinda yanip soner. Yani internet baglantisindan ziyade senin data transferi yaptigini gosterir ( Kullandigin modemi bilmiyorum ama benim su ana kullandiklarim hepsinde bu sekildeydi)
Download in durdugu zamanlar, yani data isigin sondugu zamanlar , modeme ping atmayi dene.

deliiiiiii
30-01-2011, 02:56   |  #3  
OP Yeni Üye
43 mesaj

yok kardeş internet kopuyor hem laptopda hem masaüstünde aynı anda internet kopuyor 3-4 dakikada bir data sönüyor(internet kopuyor) sonra kopar kopmaz yaklaşık 20 saniye sonra geri bağlanıyor e dolayısıyla indirdiğin şey araya gidiyor internet kesiliyor. data ışığı yanmazsa internete bağlanamazsın işte buda indirme yaparken data sönüyor ve gidiyor. modeme ping nasıl atılır bir yardımcı olsan? veya eğer modemi değiştirince sorun çözülür dersen hiç bunlarla uğraşmayayım :) ?

Tuğsan
30-01-2011, 03:22   |  #4  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Eski modemini baglayip kullanmayi denedin mi? En iyi o sekilde anlarsin ( eski modemi kullanirken sorun yok demistin) onu hatta bagla tekrar gozlemle bakalim ne olacak. Bahsettigin kopma olmazsa sorun yeni aldigin modemde demektir.

deliiiiiii
30-01-2011, 19:35   |  #5  
OP Yeni Üye
43 mesaj

kardeş eski modemi kablolu modemi bağladım sorunsuz çalışıyor kopma yok. o zaman sorun yeni aldığım modemdemi diyorsun yani?

Tuğsan
31-01-2011, 10:03   |  #6  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Sence?

deliiiiiii
31-01-2011, 17:56   |  #7  
OP Yeni Üye
43 mesaj

evet arkadaşlar sorun modemdeymiş. aldığım yerin servisine götürdüm ordaki 3-4 tane asus dsl-n11 model modemleri denedik hepsi bozuk çıktı kesinlikle tavsiye etmiyorum benden size öneri modem seçerken sakın asus almayın. yeni başka modem aldım airties sorunsuz çalışıyor. ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim