Arkadaşlar.. Elimde Asus N56VZ W8'li bilgisayar var. Yanlız ben bilgisayara yeni bir sistem kurulumu yapmak istiyorum. Lakin DVD'den sistemi okutamıyorum, ve Bios'tan DVD'yi başlangıç yapamıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler.
Asus N56VZ'ye Sistem kuramıyorum. (Çözüldü)
bios ekranın nasıl ben m5a97 kullanıyorum senınkı benımkı gibiyse altta hem hdd hemde dvd okuyucunun resmi var dvd okuyucuyu sürükle 1. sıraya getir oda olmadı boot seçenekleri var sanırsam f8 e basınca açılıyo ( bios ekranında basıcaksın) ordan dvd okuyucusunu seç sonra kurmak için tusa basın felan çıkıyor işte bas kur ne kuruyosan :D
Benim Bios'ta öyle bir tablo yoktu. Boot bölümü tam olarak şöyle. http://c1302.hizliresim.com/16/g/k36tg.jpg
Bu Modellerde Bios kilitlenmiş sanırım. Başka makinadan sistem kurdum fakat HDD'yi görmedi. Nedeni ise 125 MB'lık bir bölüm ile HDD Bios'a uyumlu hala getiriliyormuş. Çok karmaşık ve saçma bir sistem yine çözümü olan olursa sonuçlanana kadar açık bir konu düşüncelerinizi bekliyorum. Ayrıca Cihazımda şuan serviste -_-
Asus N56DP var bende de. Daha dün Asus un AI recovery i kullanarak format attım,aynen dediğin gibi hiç bi şekilde ayarlarını yapmama rağmen windows diskini boot ettiremedim. Pc başlarken F9 la recoveryi açtım ancak onun öncesinde yanlış hatırlamıyorsam F8 yada F12 ile bir yere geirdim. Ordan Boot-logging diye bir seçenek devre dışı konumdaydı,onu kullanılabilir duruma getirdim,sonrasında recoveryden kurdum sistemi işim bitti. Yeniden Windows diski ile denediğimde diski boot etti. Biraz geç gördüm bunu ama bir dahaki sefere yardımcı olur umarım sana :)