Asus N61VG Donma Sorunu

QUAKE-4
22-08-2010, 16:05   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
646 mesaj

Mrb arkadaşlar ben 3 ay önce ASUS N61VG aldım.Benim şöyle bir sorunum var : Bazı oyunları oynarken donmalar oluyor yani tamamen donmuyor oyun ama yinede oyun oynamayı engelliyor tabii...Ama dün bişey farkettim bilgisayar şarja takılı olduğu zaman oyun oynadığımda hiçbir donma olmuyor ama batarya ile oynadığımda donma oluyor.Acaba bu her notebook ta olan bi sorun mu yoksa benim makinadamı bi sorun var...Bide mesela Flatout 2 ve Deer Hunter 2005 onadığımda bataryada dahi olsa donma olmuyor ama Eurotruck Similator ve Deer Hunter 2008 Tournament oynadığımda batarya ile oynarsam donma oluyor sarja taktığımda düzeliyor....

Ürün Detayları
İşlemci P7450
İşlemci Cache 3 MB L2 cache
İşlemci FSB 1066Mhz
İşlemci Hızı 2.1 Ghz
İşlemci Platformu Intel Core 2 Duo
Ekran Özelliği 16 " / 1366 x 768 WXGA
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 220M
Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran
Ekran Kartı Hafızası 1 GB
Max Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
Ram Tipi DDR2
Sistem Belleği 4 GB 800MHz
Sabit Disk Kapasitesi 250GB 5400RPM 8MB
Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
Klavye TR/Q
Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g/n
Bluetooth Özelliği Var
USB (Adet) 3
10/100 Ethernet Var
Paket İçeriği Notebook+Mouse
İşletim Sistemi MS Windows 7 Home Premium
HDMI Var
E-Sata Var
Webcam Var
Yüz Tanıma Var
Kart Okuyucu 8 in 1
Ağırlık 2.7
Pil 6 Hücreli
Garanti Süresi (Ay) 24

titi_boss_14
22-08-2010, 16:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
892 mesaj

yaa bu pc zaten ultra bişey deilki o ekran kartı cok yetersız oyunlar ıcın :)

QUAKE-4
22-08-2010, 16:23   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
646 mesaj
Alıntı: titi_boss_14  
yaa bu pc zaten ultra bişey deilki o ekran kartı cok yetersız oyunlar ıcın :)
Ya ben zaten bilgisayarım "ULTRA" demedim "EKRAN KARTI" ile ilgili bir sorunda belirtmedim....

Benim sorum batarya ile ilgiliydi ben bu oyunları notebook  şarja takılıyken sorunsuz oynuyorum bataryada iken oynayamıyorum sadece 2 sini...

Yardımcı olmak istiyorsanız doğru okuyun yazdıklarımı öyle cevap yazın lütfen.....

esTFyz
06-01-2011, 14:19   |  #4  
Taze Üye
5 mesaj

:) Dostum yıllar önceki halimi aklıma getirdin. Aynı problem sandığım bu olayı bende yaşamış kafama takmış sonunda gülmüştüm. Bu olay bir problem değil işleyiştir. Laptop şarja takılı olduğu zaman gözle görülür bir şekidle &15 &20 civarında daha performanslı kullanılır. Bunun nedeni laptopun şarjdan direk ve rahat rahat yediği gücü batarya gibi bir aletten tasaruuflu bir şekilde kullanmasıdır ki bu olay laptoba elektrik yol su olarak geri döner. Her zaman şarja takılı kullanmaya çalışın ve mümkün olduğunda bataryayıda çıkarın boşuna ömrünü yemeyin bu şekilde zaten şarja takılı olduğu için performanslı oynayacak bataryayı kullanmayarak yalnızca lazım olduğu zaman kullanarakta uzun yıllar boyunca yüksek saatler boyunca şarj tutmasını sağlayabileceksinzi..