Asus netbook kavramını kökten değiştirecek!

CHIP Online
30-03-2009, 14:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Asus bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor: İşte netbook'ları netbook'luktan çıkartacak son hamle.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Asus ... stirecek_11781.html

Tayvan merkezli dünyanın önde gelen ve teknoloji sektöründe önemli bir isim olan AsusTek Computer, bilindiği gibi daha önce ortaya çıkardığı ve Acer Aspire ONE ve Lenovo Ideapad ile rekabet içinde olan Asus Eee model netbook'larıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Büyük ölçekli klavye, büyük ekran ve DVD sürücüsü bulunmayan bu sistemler, ince ve zarif tasarımlarıyla da öne çıkıyordu.

Bu kez netbook'larda büyük bir değişikliğe gitmeyi planlayan Asus, dahili optik disk sürücüsü bulunan yeni Eee PC'lerini kullanıcılarına sunmak istiyor. DigiTimes'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı bu konudaki son raporuna göre, bu bağlamda Asus'un pazara sürmeyi planladığı yeni netbook'u E1004DN, Intel Atım N280 işlemcisiyle çalışacak ve önümüzdeki Mayıs ayında kullanıcılarla buluşacak. Asus'un bu yeni netbook'unun ekran ölçüleriyle bir bilgi henüz kamuoyuna verilmemiş olsa da, daha önce bir açıklama yapan Asus, 7 ve 9 inç'lik Eee netbook'ların üretiminin durdurulduğunu duyurmuştu. Bu nedenle yeni Eee PC'nin ekran ölçülerinin 10 inç ebatlarında olabileceği öngörülüyor; ancak dediğimiz gibi bu konuda henüz kesin bir bilgi yok.

Fiyat aralığı 531 ila 590 Dolar arasında olması beklenen ve dahili optik sürücüsüyle kullanıcılara sunulacak ilk netbook olma özelliğine sahip olacak olan yeni Asus E1004DN, kullanıcıların bu yöndeki sıkıntılarını da ortadan kaldıracak gibi.


Tüm konu: Asus netbook kavramını kökten değiştirecek!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Asus'un optik sürücülü yeni netbook'uyla ilgili düşünceleriniz...