slm arkadaşlar bende asus p4s533-mx ana kart var hangi ekran kartları uyor yardımcı oluranız sevinirim
mesela nıdıva geeforce 512 mb uyarmı...
asus p4s533-mx ana karta uyumlu ekran kartlarıı
benim ekrtan kartı ati 256 mb ama directx desteklemiyo bu yüzden oyunlarda yavaşlama olurmu... bunu çözümü varmı mevcut ekran kartımı directx destekli hale getirilirmi bu mümkünmü mümkünse nasıl yapabilirim...cvp larınızı bekliyorum
axaibenim ekrtan kartı ati 256 mb ama directx desteklemiyo bu yüzden oyunlarda yavaşlama olurmu... bunu çözümü varmı mevcut ekran kartımı directx destekli hale getirilirmi bu mümkünmü mümkünse nasıl yapabilirim...cvp larınızıher ekran kartı mutlaka directx destekliyordur fakat. belli sürümlerini destekliyordur.eger ekran kartınız max directx9 destekliyorsa oynadıgınız oyunda directx10 isteyen bir oyun ise kısmı bir yavaşlama yada performans düşüklüğü olabilir. oyunlardaki performans direk olarak directx ile ilgili olmayabilir. ekran kartınızın ram i ile ve işlemcisinin gücünede bağlıdır.
eğer bu özellikler yetersiz ise ekran kartınız en son directx sürümüde olsa performans düşüklüğü yaşabilirsiniz.ekran kartlarının desteklediği directx sürümünü yükseltemezsiniz.
hiç rastlamadım ama belki çok nadir ekran kartlarında bios update ile olabilir.
fakat buda çok zor bi ihtimal.
kadeş benimki şu bak bakalım
BilgiAlanı Değer
Grafik İşlemci Özellikleri
Görüntü Bağdaştırıcısı Palit Radeon 9550
BIOS Sürümü 008.015.033.000
BIOS Date 2004/08/11 21:45
GPU Kod Adı RV350
Parça Numarası RADEON 9550 VGA BIOS
PCI-Aygıt 1002-4153 / 1FD3-4153 (Rev 00)
Transistör 76 milyon.
İşlem Teknolojisi 0.13 um
Yol Türü AGP 4x @ 4x
Bellek Boyutu 256 MB
GPU Saati 250 MHz (Gerçek: 250 MHz)
RAMDAC Saati 400 MHz
Piksel Pipelines 4
TMU/ Pipeline 1
Vertex Shaders 2 (v2.0)
Pixel Shaders 4 (v2.0)
DirectX Donanım Desteği DirectX v9.0
Pixel Fillrate 1000 MPixel/s
Texel Fillrate [ TRIAL VERSION ]
Bellek Yolu Özellikleri
Yol Türü DDR
Yol Genişliği 128 Bit
Gerçek Saat 196 MHz (DDR) (Gerçek: 200 MHz)
Etkin Saat 392 MHz
Band Genişliği [ TRIAL VERSION ]
Bellek Zamanlamaları
CAS Latency (CL) 3T
RAS To CAS Delay (tRCD) 4T
RAS Precharge (tRP) 4T
RAS Active Time (tRAS) 8T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 14T
RAS To RAS Delay (tRRD) 3T
Write Recovery Time (tWR) 2T
Grafik İşlemci Üreticisi
Firma Adı Advanced Micro Devices, Inc.
Ürün Bilgisi
Sürücü Yükleme
Sürücü Güncelleme
sence bu özellikteki ekran kartı nfs under grund,18 wos haulını takılmadan çok güzel bir şekilde oynarmı oynamazmı
birde bu directx donanım desteği directx v9.0 varya orda onun başındki işaret mavi çarpı şeklinde...
256mb radeon 9550 nfs undergorund serisini görüntü kalitesi ayarlarını fazla açmamak kaydıyla sorunsuz oynayabilir.
tabi bu ekran kartının yanında en az sağlam bir anakart p4 2.0 ve daha üstü bi işlemci ve en az 1 gb ram olduğunu ve işletim sisteminde sorun olmadığını farzedersek. bahsettiğin oyunları sorunsuz oynayabilmen lazım.
ana kart asusu p4s533
celeron 2.00 işlemci
512 mb ram var
bidebendeki nfs undergraun 2 serisi
ben anakarta full yeni parçalar alıcam da hangisi olur die karar veremedim anakartım bu:asus p4s533-mx alıcaklarım şunlar
1- http://www.sahibinden.com/ilan/a ... inda-31600999/detay
2-http://www.sahibinden.com/ilan/a ... -478-41169176/detay
3-http://www.sahibinden.com/ilan/a ... red-44387223/detay?
bunları alıcam olmayanları gösterebilirmisiniz hangisi takınca çalışmaz