ASUS P5 Ide mi Bıos görmüyor.

filinte
26-03-2009, 17:55   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
51 mesaj

Merhaba arkadaşlar,
Direkt olarak konuya girmek istiyorum. Benim elimde her ikiside samsung olan ide ve sata hard disklerim var. Ide de işletim sistemi, satada ise arşivim var.Geçenlerde ram i çıkartıp taktığımda bios, ide yi görememeye dolayısıyla bilgisayarım açılmamaya başladı.
Bios ayarlarına girdiğimde ide yi bir türlü göremiyorum. Daha önceden ide yi ve sata yı aynı anda algıladığından "hdd priority" diye bir seçenek vardı (şuan bu menü yok) Ordan ide yi seçip, "boot priority" de de ideyi seçiyordum. Ancak şuan sadece bu menüde  sadece satayı görüyorum.

Çözüm olarak bios pilini çıkarıp taktım, anakart üzerindeki tüm bileşenleri söküp taktım (işlemci dahil), 2 farklı hdd kablosu kullandım ama yinede sonuç değişmedi. Ayrıca aynı kablo dvd sürücümede bağlı ancak dvd im sorunsuz. Ayrıca master yada slave ayarları ile de oynamadım. (düzgün değilse zaten önceden de çalışmazdı.)Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Bios ayarlarını güncelle demeyin lütfen. (Zaten mevcut biosta önceden ide mi çalıştırabiliyordum)
Acil yardım lütfen

Son Düzenleme: filinte ~ 26 Mart 2009 17:56
01apachi
26-03-2009, 23:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj

ıde kablonuzdan.. tamam değişik kablo ile denemişsiniz ama, sorun bundan kaynaklanmakta..(hddyi besleyen power kablosunuda kontrol edin)

filinte
27-03-2009, 10:47   |  #3  
OP Üye
51 mesaj

Arkadaşım bu seferde sata yı görmemeye başladı.yani hiçbir hdd mi görmüyor makinem. Anakarttamı sorun yoksa biosdamı?

Bu arada bazen güç kablolarını çıkartıp farklılarını deneyince bios "overlocking is failed" uyarısı veriyor, overlock ile ilgili herhangi bir ayar yapmama rağmen. Bios u fabrika ayarlarına döndersemde hiç bir değişiklik olmuyor. Kafayı yemek üzereyim....

japon_japon
05-05-2009, 13:38   |  #4  
Taze Üye
4 mesaj

arkadaslar hepinize slm benim sorunum sudur. pc de iki hdd var biri samsung 400 gb digeri segete 200 gb lik samsung hdd 4 bolumden olusuyor sagete ise iki bolumden samsung C: E: F: G:  segete ise   D: H: olarak gouuyordu c de xp d de ise vista kuruluydu xp yı onarım yapmak zorunda kaldım ve vistayı acılısta gormez oldu vistayı onarım yapıncada xp yı acılısta gormuyordu bende xp acıkken d ye yanı wistanın oldugu hdd ye bicimlendir dedim bana soyle bır uyarı verdı windos nt bu bolumu biçimlendiremıyor dedi ben tekrar bıcımlendır dedım ve pc resetledı  actıgımda ıse xp ıle actım d yı ve h yı gormez oldu bıostanda gormuyor yanı segete 200 gb lık hdd den iptal suanda calısmıyor ıcınde cok ozel bılgılerım  dokumanlarım ve bıraz da arsıvım var onun ıcın garantıye gondermedım bu hdd dekı dosyalarımı kutarmanın yolu varsa yardım edersenın cok sevınırın bu tur konularda acemıyım     
bu konuda bana yardımcı olacak arkadaslardan sımdıden cok tesekkur ederım neler yapmam gerekıyor

05354363129 msn  tolgamavılı@hotmail.com yardım lutfen

japon_japon
05-05-2009, 13:41   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

bu tur bır olay benımde basıma gelmıstı anakartın uzerınde olan bır jampır vardı sata hdd nın gırısının yanında ana karta o jampırı soktum taktım olsu ama bunu bilinsizce yapmıstım ama sorunun halloldu not : bunu herhangı bır yardım almadan kendı kafama gore yaptım ok anakartlar hakkındada bılgım yok dogacak olan sorunlardan kendınız sorumlusunuz ben ana kartı cope atmaya kara vermısın ne olursa olsun dıyerek yaptım