Asus P5N E-SLI anakartta,E2160 işlemciye O/C ?

spartaks
14-07-2008, 02:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Sevigili arkadaşlar forumda yeniyim.Overclock işindede yeniyim.Şimdi ben de Asus P5N E-SLI anakart,E2160 işlemci(OCZ Vendetta 2 işlemci soğutucusu),2x1gb ddr2 twinmos 667 mhz ve 2x1 gb ddr2 kingston 667 mhz ram var yani toplamda 4gb dual kitte çalışıyorlar.Ekran kartı ise palit 8600gt sonic plus ve son olarak ta Tagan 530 watt PSU(güç kaynağı)var.işletim sistemi ise Vista Ultimate 64 bit.

Şimdi ben bu E2160 işlemciye nasıl overclock yapabilirim.Mesela işlemcinin fsb hızını azar azar attırınca otomatik olarak ramlerin de mhz hızları iniyor yada çıkıyor duruma göre neden böyle oluyor anlamadım.Bir de bu ramlerde memory timing setting ve memory ratio(1:1) diye bişey var bunlar nedir tam olarak yani işlemciye o/c yapmakla ilgisi varmı işlemciyi etkilermi? Son olarak kuzey köprüsüne yada güney köprüsüne de voltaj vermek gereklimi? Overclock yapmak için.Adım adım hangi yolları izlemeliyim sizce.Biliyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın malum acemiyiz öğrenecek çok şeyimiz var sizlerden.Yardımlarınız için şimdiden çok teşşekkür ederim.Saygılar.İyi forumlar...

Son Düzenleme: spartaks ~ 14 Temmuz 2008 02:30