ASUS P5VD1-X ANAKART

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
arkadas_ca
27-01-2006, 10:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Bu anakart üzerinde çalışan 80Gb lık bir Samsung SATA HDD Var

bilgisayarım toplama....

ilk kullandığım gün den beri ilk açılışta sata hard diski görmedi. resetleyince görüyordu bana açılışta raid sürücü yükleme için.. xxxx tuşlayın onu bulunca yaparsın dediler..

yaptım fakat raid sürücü yükleme ( bios tarzı ekran ) ekranında işlem yapmama izin vermedi

ana kart  bios ayarlrındaki gibi yaptım biosu omadı resetlayip denedim olmadı.

hdd yi acışılta öne aldım. vs. vs. olmadı.

sonunda açılan xp açılmaz oldu :(

çözüm yolu nedir_?

Son Düzenleme: arkadas_ca ~ 27 Ocak 2006 10:43
yasiNN__
27-01-2006, 11:00   |  #2  
Taze Üye
1 mesaj

kardeşş

benim düşüncem sadece format atman yeterli başka yapacak birşey kalmamış elinden geleni ardına koymamış yapmıssın Gülümseme eğerki başka yulunu bulursan banada solersen sevınırım

Ramonnox
27-01-2006, 15:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
112 mesaj

Raid sürücü:
Raid Sürücü

Version 5.1.2600.630
S WinME / Win2K / WinXP / Win2003 / WinXP 64bit / Win2003 64bit  
Description VIA 4 in 1 & RAID driver.(raid sürücü)
VIA 4 in 1 Drivers V5.1.2600.630 for Windows 98/ME/2000/XP/2003/XP 64bit/2003 64bit & Make VIA RAID Driver Disk for Windows 98/ME/2000/XP/2003/XP 64bit/2003 IA64
File Size 7.25 (MBytes)

Ramonnox
27-01-2006, 15:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
112 mesaj

linke tıklayınca
select product kısmına tıklayıp mousla  Motherboard a getireceksin
select series kısmını socket 775
select models ise P5VD1-X yazıp search e tıkladınmı ordan tüm updateleride yapabilirsin. İlk yazımda sadece linki vermiştim ama sonran belki bu siteyi daha önce kullanmamış olanbileceğini düşünerekten tekrar girip açıkşlmalı yazdım zaten biliyorsanda bilmeyen arkadaşlar faydalanmış olurlar. Kolay Gelsin.

arkadas_ca
27-01-2006, 16:26   |  #5  
OP Taze Üye
17 mesaj

teşekkürler Yardımlarınız için..

internetim yok ama bunu bir şekilde halledirim artık  peki açılmayan xp yi onarmak istiyorum diski görmüyo bun nasıl hallederim

zahmetsiz kayıpsız :)

arkadas_ca
28-01-2006, 17:15   |  #6  
OP Taze Üye
17 mesaj

arkadaşlar denedim denedim olmadı.

İŞLEMLERİM

xp nin raid sürücü yükme yönteminden yararlanarak tan

açılışta ön yükleme yapıp F6 ile ön yükleme disketini takıp xp kurucam icin disketten  raid sata dosyalarını yükledim.

Sonra xp kurulu olduğu için F3 le çıktım olmadı.

sonra yendine ön yükleme  yapıp F6 ile raid yükleme ekranından yine s ile disketi secip ( ana kard cd sinden oluşturduğum raid sata disk yükleme disketi )   yükleme yaptım

sonra bu sefer yeniden xp kurmak için öne işlemlere f8 le yükleme yapcak gibi yapıp önceki xp yi kaldırmak için ESC ile ( 3 parça olan 80 gb lik sata samsung hdd ) c bölümünü  D ile silip L ili silmeyi onaylayıp sonra  biçimlendirip yeniden biçimlendirilmiş c ye xp kurdum

yok yok yok

olmadı  bana bir çözüm yolu

ana kart hatalı olabilirmi?

nadirtosun
29-01-2006, 02:58   |  #7  
Taze Üye
5 mesaj

o ana kart fujitsu-siemens icin uretilmistir ozel bir bios a sahip windows da devamli olarak duser ana karti elden cikarmaya bak

darkstar
29-01-2006, 11:56   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

sorun raidin modunda ama her bios farkli oldugu icin tam nerede oldugunu bilmiyorum ama raidin modunu degistirirsen sorunun cozulecektir.

arkadas_ca
01-02-2006, 16:05   |  #9  
OP Taze Üye
17 mesaj

şimdi ana kart kullanma klavuzundaki gibi ayar çektim biosa... sonra orda bahsettiği tarzde raid sürücü yüklemeki için <tab> tuşuna bastım ekrana raid sürcü ekle gibi ( carete raid driver ) seçenekler var ama orda bir hata veriyo .

not almadığm için yazamıyorum.

bu şekilde bir yere varamadım. sonra biosu F5 le resetledim denedim olmadı.

mevcut windows yüklüyken ön yükleme yapıp.. ana kart cd sinden oluşturduuğum cd ile  ön yüklemedeki F6 metodu yönmetimyle raid sürücü yüklemesi yaptım sistem kurulu olduğu için yeni xp kurmadan çıktım

olmadı

sonra aynı yolu bu sefer mevcut sistemi formatlayıp yine raid sürcü yükleyerek ( F6 metoduyla önce raid sata yükleme yapıp ) yeni sistem kurdum.

olmadı.

nereye yazdızsam yapılacak tüm her seyi yapmışın diyolar  donanımı kuran satış yerine gidip kendilerinin düzeltmeyi yapmalarını istemek yada yeni ana kart vermelerini istemek dışında bir çözüm kalmadı gibi gözüküyo.

yardımlarınız için teşekkürler..

çok iyisiniz.

Herkese Kolay gelsin

Son Düzenleme: arkadas_ca ~ 01 Şubat 2006 16:10
arkadas_ca
06-02-2006, 09:51   |  #10  
OP Taze Üye
17 mesaj

arkadaşlar...

problem @nadirtosun arkadaşımızın dediğine benzer bi şekilde.

satıcı bu hatayı düzeltemedi ana kart temin edilen servise göndeildi. ya  ana kart ya tamir olcak yada değişecek...

olmadı yeni bir ana kart alırız artık

bilginize..

kolay gele..