ASUS P5WD2 PREMIUM ANAKART SORUNU

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
sselcuk2006
12-01-2006, 01:11   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

Bilgisayar kongfirasyonları
Asus p5wd2 premium - Tv Anakart
Hi-Level 1 GB DDR 2 533 Mhz Ram
120 GB Seagate IDE harddisk 7200 Rpm
Powercolor 256 MB Ekran Kartı
İntel Pentium 4 3.0 Ghz 800 Mhz CPU LGA 775

Kullandığım bu kongfirasyonlarda hatasız montaj yapmama rağmen windows Xp kurduğum zaman kurulumun ilk aşamasında mavi ekran çıkar ve harddisk sorunu var CHKDSK yapınız diye bir yazı çıkıyor. Harddisk i değiştirdim 3 farklı yeni harddiskleri denedim sorun hep aynı. Bu konuda bana yardımcı olacak uzman arkadaşlarımın desteğini dört gözle bekliyorum.

Son Düzenleme: sselcuk2006 ~ 12 Ocak 2006 01:12
Banned
13-01-2006, 14:56   |  #2  
Banlandı
1,204 mesaj

CHKDSK.exe yaz dos ortamında

Ramonnox
16-01-2006, 15:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
112 mesaj

Selçuk harddisk bölümünde biosta sata2 yi göremedim diye yazmışsın ama yazını henüz bugun okudum o nedenle cevap veremedim kusura bakma o yazıyı yazarkende aklımda kaldığı kadar yazmıştım net ve açık değildi sana net açıklamayı anakartın el kitabına bakarak vereyim onuda ancak yarın yapabilirim lakin evde internet bağlantım yok iş yerinden yazıyorum sana. Diğer bi konu ise harddiskin sata 2 değil IDE sonuç olarakta sata2 olarak çalışması mümkün değil harddiski anlaşılan bi kaç defa değiştirmiş olduğunu ifade ediyorsun o arada sata 2 ncq bi harddisk alıp denediysen o başka. (asus açılış logoyu biosta enable -diasable bölümünü bulduysan onun altındaki imgeye enter yap oradan sata 2 kısmını seç enter yap F10 yap) kayıtla çık şu an aklıma gelen bu diğer türlü yarın sana tam açıklamasını bildirecem kolay gelsin.)

Ramonnox
16-01-2006, 17:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
112 mesaj

Biosa girince main in yanındaki ADVANCED bölümünü aç çıkan ekrandan
Onboard Devices Configuration a gir(6. sırada) çıkan menüden Silicon 3132 Controller Bölümü Sata 2 mode yapacaksın. Tabi elindeki harddisk sata2 ise.

sselcuk2006
17-01-2006, 11:33   |  #5  
OP Yeni Üye
26 mesaj

Ramonnox bana göstermiş olduğun ilgin için çok teşekkür ediyorum şu anda iş yerinden yazıyorum eve gittiğim zaman bana göndermiş olduğun uygulamalerı gözden geçireceğim ancak şunu söylemek isterim ki Harddisk'im yukarda da belirttiğim gibi Seagate 7200 Rpm IDE Harddisktir ve ben bu harddisk'e yüklemek için uğraşıyorum. İkinci bir endişemde bu anakarta yanılmıyorsam DDR2 533 Mhz ram taktım ama Dual olması gerekiyor haralde dual olmadığı zamanda bu hata olabilir. (nedense Dual Ramın diğer ramlardan farkını bir türlü çözemedim.) Saygılar.

Ramonnox
18-01-2006, 12:20   |  #6  
Yıllanmış Üye
112 mesaj

Bana kalırsa ve imkanın varsa elindeki IDE harddiski SATA 2 Harddisk ile değiştir çünkü sen sat2 modunu ancak o şekilde kullanabilirsin. Önerim Samsung Sata 2 120 gb NCQ harddisk 84 $ dı ben aldığım zaman şu aralarda o civarlarda olabilir. Değiştirtiğini varsayarak anlatıyorum. Asus anakart kurulum cd sini başka bir bilgisayarda aç.  formatlı bir disket flopy de hazır bulunsun anakart cd si masaüstünde açıldıktan sonra soldan birinci gruptakiler anakartın chipseti ses ethernet falan filanı hemen yanındaki ise ai booster(overlock) asus update ve falan... 3. grupta ise make a disk yani senin sata olan harddiskini kurman için gerekli disketi oluşturacağın bölüm bu bölümden sata raid 32 bit i seç ve disketi flopye sür yükleme bitince disketi çıkar ve üzerin sata disket diye veya onu gibi bi şey yaz. Bu iş bitti şimdi bilgisayarını aç sata 2 harddiskin kasay motajını yap sata kablonu kırmızı kısa olanı anakartta sağ alt köşede olan sata girişlerinden sol alta tak enerji girişini yap ve kasayı kapat. Bilgisayarı aç ve del ile biosa gir main kısmaında IDE CoNFIGIRITION Yaz bölüme enter la gir configire sata as ya da altındaki imgelere enterla gir AHCI ibaresi hangisinde görülüyorsa onu işaretle ve entera bas. Sonra ADVANCE bölümüne gel bir önceki yazıda anlattığım gnbi sata2 mod yap ve F10 kaydet çık. bilgisayarı aç windows cd ni koy hazırladığın disketi hazırda beklet .Bilgisayarı tekrar aç F8 e basıp cd rom u göster ön yükleme için bir tuş bas ücüncü bir raid.... için F6 ya bas yazısını görünce F6 ya bas ileriki aşamalarda senden disketi yerleştirip enter a basmanı isteyecek disketi sür ve enterla ekrana gelen ibarelerden ICH 7 ahcı olanı okla gelip entera bas yüklemeden sonra windows falan fialn yükleyecek diye bi şeyler çıkacak entera bas disketi çıkarma sonra windowsu kur gitsin. Ben böyle yapıyorum ve hiç problem yaşamadım. Şimdi Yok ben IDE harddikle yapacam diyorsan ne sata ya gir ne sata 2 moda bi kere elindeki harddisk sata değil . standart IDe kanblosu ile çık hardike gir diğer ordanda cd rom gir gitsin altta yan bakan mavi ıde çıkış var ordan alıp harddiske girersin biosta da ıde configiration yazan bölümde onunla ilgili bir kısım var standart IDE olsun alt kısımdada SATA SATA +PATA  ya da PATA gibi seceneklerin var onları işaretleme konusunuda kitapçıktan bir incele bence. Valla yardımcı olabilirsem ne mutlu bana ama nolur su harddiskini değiştir elinde 3Gb/sn ncq yu destekleyen hattta extra sata on go çıkışşlı bir anakartın var ve sen 133mb/sn ile ıde ile bu anakarta yazık ediyorsun. Maddi sıkıntın yoksa SP 2004C 200gb samsung sata 2 ya da sp 2005 c samsung 250 gb sata 2 ncq al valla bana 120 gb yetmiyor keşke en az 200 alsaydım diyorum. Kolay gelsin.

sselcuk2006
24-01-2006, 09:30   |  #7  
OP Yeni Üye
26 mesaj

Göstermiş olduğun ilgiye teşekkür ediyorum, ve senin fikirlerine uyacağım beni bu konuda aydınlattığın için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Allah razı olsun senden esenle kal.

Ramonnox
24-01-2006, 18:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
112 mesaj

Senden de Allah razı olsun selcuk sayende bende bir kez daha araştırmaya çalıştım birlikte öğreniyoruz işte yanlışlarım varsa da kusura bakma . Her konuda elimden geldiğnce yardımcı olmaya calışırım bir ben değil burda konuya vakıf bir çok arkadaş var. Kendine ii bak.

serder61
08-02-2006, 13:05   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşim bendede aynı karttan var. bende senin bu yazdığın sorunla karşılaştım.  cözümü çok kolay : kartta pri ide yazan soket yeri var . karta üsten bakınca soket yan duruyor. rengi mavi. bu sokete cd romunu baglarsan işletim sistemini sorunsuz bir şekilde kurarsın. yanı diskin bozuk degil. kolay gelsin

sselcuk2006
16-02-2006, 09:08   |  #10  
OP Yeni Üye
26 mesaj

yaw sende olmasaydın valla kartı çöpe atacaktım iyiki sende benim aldığım kartı kullanıyorsun bende kara kara düşünüyordum zaten bu dünyada benden başka bu anakartı alan yok haralde diye. Yardımların için sana minnettarım.Daha doğrusu hepinize....

Sağlıcakla kalın ..!