Asus Transformer'a Windows Sürümü

HPQ-User
20-03-2012, 16:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

FurkanI sormuş:
Asus TransFormer Üzerinde Bulunan Android sistemi Windows Sürümlerinden Herhangi Birine Dönüştürmek İstiyorum. Bunu Forumlarda çok fazla araştırdım. windows 8 in yüklene bildiği yazıyor.   Bunun yanı sıra ubuntunun da kurula bildiğide yazılmış. Deneme Yaparken transformerım üzerindeki sistemide bozdum artık çalışmıyor ve geri yükleyemedim.

Eğer Windows Sürümlerinden Biri Kurula biliyorsa lütfen nasıl olacağını açıklar mısınız?
Windows Kurulmuyorsa nasıl ubuntu kurarım ?
Bu iki sistemde kurulmuyorsa eğer geriye android sistemi nasıl yüklerim ?

Saygılarımla.

Furkan Işık
Sosyal Medya Uzmanı

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
Asus TransFormer TF101

Link: http://www.asus.com.tr/Eee/Eee_P ... 101/#specifications

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.79 Safari/535.11

bosluk
20-03-2012, 21:03   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Daha bugün tegra 3'lü yeni sürümü hakkında konu açmıştım :)

Benim de araştırdığım kadarıyla, özellikle xda'ya göre de Windows henüz yüklenemiyor bu cihazlara. Aslında donanım olarak yeterli ancak arm tabanlı işlemci olduklarından, x86 tabanlı işlemci isteyen windows ile direkt olarak donanımsal anlamda anlaşmazlıkları mevcut. Bir şekilde kurulsa bile windows, üzerine kurulacan uygulamalar arm değil x86 işlemci dili konuşacaklarından oldukça fazla problem çıkacaktır. En azından şu an için Windows yükleme işini erteleyin, Windows 8 tam çıkıp da tablet modelleri geldiğinde özel bir kurulumu yapılacaktır bu cihazlara da.

Yanlız düzeltme işi nispeten kolay biliyorsunuz android'de. xda sitesine de bakarsanız asus transformer bölümüne, birçok özel yapım rom bulacaksınız. Hemen hemen tamamı Recovery menüsü denilen başlangıçta açılan servis ekranı üzerinden sistemden bağımsız yüklenebiliyor. Özellikle android'de yeniyseniz ilgili siteyi (google'dan modeliniz ve xda diye arayarak bulabilirsiniz çok geniş içeriği) inceleyerek sanıyorum uygun bir çözüm ve özel bir rom yüklemesi bulabileceksiniz kendinize. Geçmiş olsun...