ASUS

HPQ-User
07-01-2008, 20:41   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

leonardo sormuş:
ASUS F3SV240DR marka notebook aldım. Fanın sesi fena değil fakat tahminen harddiskten ses geliyor. Bilgisayarda işlem yaparken çalışma sesinin yanında (cızırtı gibi) periyodik "tık" sesi geliyor. İlk notebookum olduğu için çok iyi anlayamıyorum. Acaba bu ses normal midir? Servisi aradım Asus'ta Hitachi marka harddisk kullandığını yazıyorlar. Sırf bu cins ses yüzündem iade etmeyi bile düşünüyorum, fakat diğer markaların ne kadar ses çıkardığı hakkında bir bilgim yok.
Sessiz çalışma bakımından en iyi notebook hangisidir? Bilgi verirseniz sevinirim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
ASUS F3SV240DR marka notebook

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11

Koray Kocaman
08-01-2008, 00:15   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba..

Kullanmış olduğunuz ürünün kasasında FAN yolu içermektedir.Fandan ve hava boşluklarından ses düzeyi mınımum a indirilmiştir.Belirtmiş oldugunuz "tık" sesi HardDısk dediğimiz üniteden gelir.Burada MEdya sorunu veya Optik kafa ile ilgili sorun olabilir ki buda sert darbelerden oluşabilir.

Borga-x
08-01-2008, 08:44   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Laptopu çalışırken bır zemıne sert bıraktıysanız veya kosesını bır yere vurdusanız HDD bozulmuş olabılır. Çalışırken bır sorun yoksa o zaman bu HDD kendı calışma sesıdır. Bırcok HDD ses cıkarır. En sessızını bulmakta bıraz şans işi. Hangı laptopu alırsanız alın hepsınden ses cıkacaktır. Bu yuzden aldıgınız laptopu değiştirme fikrinden vazgeçin derim. Teknık servısle gorusup sıze seesız bır HDD temın etmelerını rıca edebılırsınız