Atari salonları yeniden moda olacak!

CHIP Online
10-01-2010, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un muhteşem nostalji projesi, meşhur "Atari salonu" devrini geri getiriyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/atar ... a-olacak_17540.html

Resimlerle: Tarihin unuttuğu 50 oyun

Microsoft Gameroom projesiyle ateri salonlarını tekrar popülerleştirmek istiyor. Önümüzdeki aylarda Windows ve Xbox kullanıcıları için hizmet verecek servisle birlikte nostalji meraklıları atari salonlarının efsane oyunlarını evlerinde oynayabilecek.

Başlangıçta Centipede, Lunar Lander ve Night Driver gibi oyunların içinde olduğu 30 oyun piyasaya sürülecek. Daha sonraları ise her hafta 7 yeni oyun yayınlanacak. Oyunlar Xbox ve Windows için 3 dolar, ikisinde de oynamak isterseniz 5 dolar olacak.

Oyunlarda herhangi bir grafik iyileştirmesine gidilmeyecek. Oyuncular kendi atari salonlarını oluşturacak, yeni oyunlar aldıkça salonları büyüyecek ve yeni odalar oluşacak. Başka oyuncular gelip sizin salonunuzu gezebilecek, bedava jetonlarla sizin oyunlarınızı oynayabilecek.

Projenin en kötü yanı ise karşılıklı online oynama seçeneğinin olmayışı. Oyuncular high-score tabelası ile rekabet yaşayacak.

Yeni nesiller için pek birşey ifade etmese de zamanında atari salonlarının müdavimi olmuş yaşlı oyuncular Game Room'a ilgi gösterebilir.


Tüm konu: Atari salonları yeniden moda olacak!

İzleyin: Bir efsanenin 2. boyuta dönüşü!

Resimlerle: Tarihin unuttuğu 50 oyun

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Atari salonlarına gider miydiniz?

ADEM-KAYA
10-01-2010, 12:50   |  #2  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

ooo gitmezmiydim.Yıllarım orada geçti :P
Bu haber iyi olmuşta emule edilemeyen bir oyun var pc için.
 
Tecmo World Cup 98
Ben bu oyun için az mı ter döktüm....
 


 
 
Birde Tekken Tag

 

Basic21
11-01-2010, 21:19   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
98 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Birden o günleri hatırladım.Giderdim gitmesine ama çok seyrek giderdim, daha ziyade evdeki Commodore 64 ile oyun oynardım.O günlerin nostaljisi yapıldı ya, bu bile bana göre güzel bir olay.Bundan sonrası şimdiki gençlere kalmış, ister beğensinler ister beğenmesinler.Ama olurda bana sorarlarsa hiç olmazsa birkaç tane oyun satın alıp şöyle bir deneyin derim.Bugünkü oyunlarda hiç bulamayacakları değişik bir tad alacaklarını garanti ederim.Yalnız dikkat edin değişik dedim, illa ki daha güzel demedim.